DEKORACJE KOSCIOLA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Jak Wy dekorujecie kosciol na slub???
Wlasnie przeczytalam o pomysle z platkami kwiatow w nawie glownej, ale kto to potem posprzata??? ;) NiesmiertelnebBiale wstazki na lawkach ale co jeszcze???
Kto uklada kompozycje kwiatowe ktore sa przy oltarzu - jak sami dekorujecie to chyba Wy???

Dzieki za odpowiedzi - mam nadzieje ze mnie natchna do czegos ;)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: DEKORACJE KOSCIOLA

myśmy nicczym nie dekorowali, kosciół był normalnie ustrojony, tak jak zwykle i te pary , kóre miały przed nami też miały bez specjalnego strojenia, a na zdjęciach wyglądało dobrze.

Moja koleżanka (ktora się zajmie dekoracją u nas) ma takie stojaki na których układa kompozycję z kwiatów i te stojaki stoją wzdłuż ławek i wygląda to jakby się szło alejką z kwiatów :)

Byłam kiedyś na ślubie gdzie siotra młodej przyszykowąła prześliczną niespodziankę dla młodej pary...
Na wejście kościół był udekorawny popularnie- wstążki z kwiatkami - ale jak młodzi w takt marsza weselnego wychodzili już jako małużeństwo z kościoła to szli pod "baldachimem" z kwiatów.
Wygladałao to ślicznie, a wymagało niewilekich nakąłdów i porste organizacyjne. Gością siedzącym na skaru łaek przy głównej nawie rozdano przed mszą długie róże ..gdy zagrały pierwsze takty marsza, te osoby wyciagneli te róże- tworząc z nich śliczny różany tunel. Wygładało ślicznie! A młodzi bardzo się wzruszyli.

czerwcowe - w wielu kościołach mogą być jeszcze dekoracje i kwiaty z boźego ciała, może z komunii, bierzmowań, rocznic, czy czegoś tam :) w moim kościółku jest teraz piękna dekoracja, ale do 4-go chyba padnie ;)

można skorzystać ;)

Tusia - to o czym ty piszesz to jest jak taki szpaler z szbli - jak jacys ulani... :)))) Super pomysl naprawde i mysle ze mozliwy do wykoryzstania ;) Tylko ze u nas ten szpaler bedzie krociutki bo malo gosci bedzie i kosciol jest maly...
witch - do lipca to ewentualnie takie plastikowe sie utrzymaja :))))
A tak powaznie to zastanawiam sie KIEDY ustroic?? Jakbym chciala to robic samodzielnie to przeciez sie nie wyrobie... Chyba ze w piatek??

Najlepiej jak wystroi wam jakaś firma , tak my zrobiliśmy i nie żałujemy.
Dogadałam się z innymi parami przed i po naszym ślubie i wyszło taniej ,
a dekoracja była super - nawet były prawdziwe kwiaty z pozdrowieniami mężatka Aśka J.

Daj jakiś namiar na te dekoracje kościoła.

Ja nie bede dekorowac kosciola, bo ten w ktorym mam slub jest stosunkowo nowy i sam w sobie jest ladny, wiec po co jeszcze dekorować :P