Re: DIETA
Co dokładnie chcesz wiedzieć?
Na dukanie schudłam ok. 12kg, waga wróciła, ale moim błędem było przerwanie diety. Jeżeli wytrwasz na pewno osiągniesz sukces. Ja niedługo robię drugie podejście do diety, mam nadzieję, że tym razem mi się uda.
Ja stosowałam się do zasad diety, ale z małym przymruzeniem oka. Stosowałam niektóre niedozwolone przyprawy, sporo soli (moja zmora), mięso wieprzowe (nie tylko wołowina czy drób). Do tego duzo nabiału (serki, jogurty 0% itp.). Uważaj z jajkami, bo na tej diecie można z nimi mocno przesadzić i nabawić się wysokiego cholesterolu. Nie zapominaj o otrębach, dzięki nim unikniesz kłopotów w ubikacji. Dodatkowo brałam kompleks witamin (dostosowane do wieku, Vita-miner). Po 3 miesiącach zrobiłam podstawowe badania krwi i moczu i skonsultowałam wyniki z lekarzem.
Sama dieta nie jest zła, tylko trzeba ją stosować z głową (jak każdą dietę). Oczywiście znajdzie się grono przeciwników Dukana, którzy będą Ci dietę odradzać, ale jeśli zachowasz zdrowy rozsądek dasz radę.
Jak będziesz iała jakieś pytania, chciała się zwierzyć, szukała motywacji, cokolwiek, pisz na forum lub PW.
0
0