DYSKRYMINACJA FACETOW !!!!! :-(

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
"KRZYK ROZPACZY"
zauwazylem ze w wiekszosci (bo wszystkich nie czytam), jesli nie we wszystkich watkach, nie ma mowy o facetach, nie ma rozmow z facetami (tylko mnie nie zasypujcie teraz linkami ze takie sa, bo jak sa to DOBRZE i nie o to mi chodzi), chodzi mi o to ze w wiekszosci watkow pisze sie np tak:
hej dziewczyny
panny mlode
itp
i jak biedny facet ma sie czuc i rozmawiac z osobami ktore mowia do niego per ona?
troszke tu jesc cos nie tak nie sadzicie?

SA FACECI NA TYM FORUM!!!

ja + pare innych chlopakow by sie napewno znalazlo...
przemyslcie to DZIEWCZYNY, i zastanowcie sie czy zawsze w watkach trzeba pisac tylko w jednym kierunku...na poczatku mnie to bawilo, ale teraz powoli zaczyna mnie to draznic i coraz rzadziej przychodze na to forum (chyba ze Wam kobitki o to chodzi....)
tylko nie piszcie kobitki ze jestescie juz tak przyzwyczajone bo Wasz facet jak slyszy temat slubu to mu sie zyc odechciewa, albo gesiej skorki dostaje, i wiecie ze nigdy by na takie forum nie zajrzal, moze i tak ale czy to znaczy ze wszyscy faceci sa tacy sami?? i ze trzeba ich pod jedna kreske??

pozdrawiam
i zycze milych przemyslen
mam nadzieje ze ten watek nie odbije sie bez echa.....i chcialbym zeby i z zapamietaniem.....

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: DYSKRYMINACJA FACETOW !!!!! :-(

no fajnie że się wkońcu uniosłeś ;) trza tu porządek zrobić ;) obiecuję poprawę :)

No i przy okazji masz jakieś typy garniturów?? bo my zaczynamy się już rozglądać no z sukienkami jest 2100000 stron a z gajerkami licho :(((

podeślij coś jak masz :)

Rok temu pomagałem się ubrać szwagrowi i jego bratu świadkowi. Sam mieszkam w Gdyni a oni w Niemczech, więc było tak. Szwagier nie szczędził kasy i zeszliśmy większość salonów w Gdyni i najbardziej ciekawe garnitury ( a nie chciał klasycznego) były w PAVO. Dość znośnie jeszcze było w salonie na piętrze na rogu Władka IV i Piłsudskiego. Łaziliśmy i przymierzaliśmy dwa bite dni.
Za to jego brat, nieśmierdzący kasą w 10 minut ubrał się w stylu "włoskim" w piwnicach hali gdyńskiej w "Modą Męska" czy coś takiego za ok 400 zł. Kupił na miejscu wszystko łącznie z koszulą, musznikiem, spinkami i skarpetkami. Do tego obok fajne buty skórzane za 150. Cała akcja trwała około 20 min. Potem reszta dnia spędziliśmy na piwku.
A na weselu widac było że pannie młodej bardziej podobał sie strój świadka niz młodego, he, he a zapłacił pewnie z cztery razy mniej. Ale szczerze mówiąc z tych wszystkich salonów jeśli ktoś szuka czegoś nieprzeciętnego ale nie za jakieś koszmarne pieniąchy to polecam Pavo.

Hehe, a my specjalnie pojechaliśmy do Niemiec po garnitur. Tam można w cenie byle czego z Polski kupić piękne wdzianko, z super materiału, takich firm jak Cerutti za 1/10 ceny garniturów takich firm w Polsce!

a mój kuzyn ubrał się za całe 700 w szeflerze czy jakoś, w każdym razie w alfa centrum.. a mój kochany wymyślił sobie frak ;) i pomysł bardzoo mi sie podoba.. najbradziej cylinder i laseczka, no i wypożycza to cudo.. bo na kupno nas nie stać.. a zresztą za wiele razy by nie ponosił go później..

Jak ja bym chciała mojego faceta namówić na frak....No cóż. Nawet garnituru za bardzo do sukni nie chce dobierać.

;) my w ogóle jesteśmy dość oryginalni.. więc pomysł z frakiem to jego inwencja,bo ja mam suknię w stylu XIX w. z kuperkiem etc. no i bardzo zależy Nam żeby to był niezapomniany dzień, Kofanie na ta okoliczność zapuścił sobie nawet bródkę.. taką hiszpańską ;p

a mój się ubrał w wypożyczony frak z lenistwa i oszczędności czasu, którego było b. mało

czigra, jesli to nie tajemnica, to poprosze o info na @ odnosnie tych mozliwosci zakupowych w niemczech. Buziaki!

macmar: obiecuję poprawę :))) wybacz! ;)
a tak na serio: sam musisz przyznać, że nie ma Was zbyt wielu na forum (może po prostu się nie ujawniacie?!)
jeśli tak to może warto rozpocząć jakiś typowo MĘSKI wątek?
ujawnijcie się faceci :) taka feminizacja też nie jest zdrowa...
pozdrawiam!

Hm. Już mężem Scully będąc, pozdrawiam Was.

Co do mojej gadki, to bywam tu z rzadka, ale konkretnie. Szkoda tylko, że jak ja pisze odpowiedź na wątek, to po mnie rzadko piszą dalej... Zasypiają, czy co? :D

Co do ubranka - do dziś mam smoking weselny. Uszyty przez Wiśniewskiego z Gdyni. No i czekam, oczywiście, aż mnie ta królowa angielska zaprosi, żebym sobie w smokingu pochodził. A jak nie, to pojadę do Widnia do Opery i też będzie mi dobrze ;)
Ale to kiedyś.

Co do ubierania się, wiem, że Wiśniewski zrobi takie ubranko, że facet czuje się w nim jak w dżinsach i swetrze - tzn. wszystko pasuje, miłe i przyjemne w noszeniu i gęba się sama cieszy. Mam od niego 'zwykłą marynarkę do klientów' i po prostu dobrze się w niej czuję.

A że za dobre rzeczy trzeba zapłacić, to trudno...
Ale chyba lepiej mieć 1-2 rzeczy super, niż 10 byle jakich? No, przynajmniej facetem będąc.

Czy istnieje facet, który stoi przed szafą i biadoli - "Nie mam co na siebie włożyć"? Chyba włoży zawsze coś i ma gdzieś komentatorów.

Pozdrówka, faceci - i pamiętajcie o ważnej rzeczy: NIE DAJCIE SIĘ ZWARIOWAĆ KOBIETOM - ONE BARDZO PRZEŻYWAJĄ TO FORUM... i tak już być musi.
I facet od tego jest, żeby utrzymywał rozsądny spokój.

Pozdrówki!
Mulder

a gdzie ten Wiśniiwski ma swój zakład? i jak to jest z materiałami ma duży wybór czy raczej ograniczony i lepiej poszukać czegoś we włsnym zakresie??

histeryczka ;)

Wiśniewski jest na Starowiejskiej w Gdyni; ma takie manekiny "z odciętą górną połową głowy".
Materiały ma takie, że... tylko sie cieszyć. Najlepsze. Cieniutkie, chłodne, eleganckie... Ten gość wie, co jest modne, bo... w sumie od lat siedzi w branży.

Tyle tylko dodam, że ubierał sie u niego np. Marek Belka (brali z niego miarę w Warszawie a robili w Tójmieście).

A co do Wiśniewskiego (krawca), prócz garniturów spłodził ostatnio książkę (odsłania w niej kulisy swej pracy wśród notabli):-). Nie ma jej jeszcze na rynku a pojawi się pod wdzięcznym tytułem: "Krawiotka" ;-).

No to dodajmy jeszcze, że jest ujmująco skromnym facetem, mimo sławy i (prawdopodobnie) kasy.

jakie sklepy z garniturami polecacie panowie mlodzi? gdzie kupowaliscie swoj... w sumie nie liczy sie cena garnituru tylko jakosc wykonania i wyglad..... cena oczywiscie w granicach rozsadku - nie kupie garnituru za 10000zl
pozdrawiam
i nawiazuje rowniez do "startu" tego watku o dyskryminacji........