Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

W Clinice Medice na drzwiach jest juz napis ODDZIAŁ POŁOŻNICZY :)
Byłam-widziałam;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma jak opowieści dziwnej treści o rzekomym uśmiercaniu ,które się kupy nie trzymają( czytałam kiedyś w którymś z komentarzy twoją historię),kto chce rodzić w bardzie j luksusowych warunkach jego prawo ale nie wypisujcie bzdur o rzeźniach i rzeźnikach bo ci sami rzeźnicy później odbierają porody w prywatnych szpitalach schodząć z dyżuru w państwówkach.Biorąc na poważnie wasze obawy 98% dzieci dziewczyn z forum powinno być kalekami bo przecież urodzone w państwowych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A kiedyś kobiety rodziły w jaskiniach i ludzkość nie wyginęła - po co robić histerię, moze lepiej jechać rodzic do lasu? Na łonie natury, a nie przeszkadzać paniom damom położnym w drzemce na dyżurze.

Przez wygłaszanie takich bzdur "szpital to nie wakacje" itd. w głowach sie poprzewracało "służbie zdrowia" i myślą, że to pacjent jest dla nich, a nie oni dla pacjenta i przez taka mentalność jest jak jest. Czyli dno.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy niepotrzebną histerią jest to, że mojego syna w jednym z tych doskonałych gdańskich szpitali chciano uśmiercić, albo bardzo poważnie uszkodzić? O ile w ogóle urodziłby się żywy byłby kaleką, a wystarczyła decyzja o cc, ale "diabelska arytmetyka" była dla ordynatora ważniejsza. Nikt nie zapewni nam gwarancji, że poród będzie bezproblemowy, a matki decydujące się na prywatny poród wcale (wbrew błędnemu przekonaniu) nie kierują się chęcią rodzenia w "luksusowych warunkach", a ważniejsze jest dla nich poczucie bezpieczeństwa i pewność że w trakcie porodu na pewno zostanie udzielona nam (rodzącej i dziecku) w odpowiednim momencie pomoc, o ile takowa będzie niezbędna. Niestety każda z nas zna przykrą historię, która potwierdza, że w publicznych nie zawsze tak jest. W dniu dzisiejszym rozmawiałam z Panią, której lekarze w państwowym, co prawda w Olsztynie, zafundowali poród kleszczowy, bo nikt nie pofatygował się by zrobić usg przed porodem, a dziecko było źle ułożone. Jej córka ma 9 miesięcy, w dalszym ciągu jest rehabilitowana, "wolniej się rozwija" w stosunku do swoich rówieśników (opinia lekarzy), a na dodatek "zafundowano" im posocznice. Zdrowie i życie dziecka jest najważniejsze, a nie wygoda! Łatwo jest krytykować kobietom, które miały w miarę względny poród!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie wiem, moze to dziwne ale dla mnie glupie jest jezdzenie do Lodzi aby urodzic, gdy w trojmiescie tez sa szpitale... W tych "rzezniach" jak to jedna z poprzedniczek raczyla napisac, jednak tez rodza kobiety i nie da sie nie zauwazyc, ze wiekszosc kobiet z tego forum urodzilo w panstwowych szpitalach. Nie popadajmy w skrajnosci, to nie sa "rzeznie" po prostu nikt sie nad nikim niepotrzebnie nie trzesie. Idziesz, rodzisz i wychodzisz. Idziesz w koncu do szpitala a nie na wakacje ;) zycze wam szczesliwych porodow dziewczyny ale uwazam ze niekiedy robicie niepotrzebna histerie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Odpowiadając na pytanie - jako wskazanie wpisano mi: Stan po cięciu. Wszystko zależy od lekarza dyżurującego akurat na oddziale. Jechałam do konkretnego człowieka, więc było git.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu mój opis jak coś będziesz jeszcze chciała to pytaj
http://forum.trojmiasto.pl/porod-posladkowy-t273453,1,160.html

ABC
Napis z co chciałabyś wiedzieć o porodzie pośladkowym. Nerwowa wiedziałam, że dasz rade w państwowym 😀. Przyznaje teraz trochę racji, że w państwowym da się urodzić godnie 😇.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ema, trzymam kciuki i daj znać jak wrażenia z Łodzi - bardzo proszę o info. Pozdrowienia

Ja nie pisalam, ze ceny sa na odwal, tylko informacje. Informacje o porodowce. Ceny brzmia znajomo - w Swissie bylo tak samo chyba czy tysiak taniej?

Rzeczywiście koszta dość wysokie, zwłaszcza że to jedyny oddział prywatny na Pomorzu, a konkurencji żadnej nie ma. Natomiast spokój i bezpieczeństwo są najważniejsze więc jeśli ktoś był zdecydowany zapłacić 7 tys. to zapłaci i 8 tys. Dla mnie zdrowie i życie mojego dziecka jest bezcenne. Przynajmniej nie będzie problemu z wyborem jednej z trójmiejskich rzeźni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jestem prosto po wizycie u Dr. Sz. - powiedział mi, że porodówka w CM rusza 15.06.
Dostał właśnie od nich propozycję współpracy - jest zainteresowany ale nie zna jeszcze warunków więc decyzji ostatecznej nie podjął.

Porodówki nie ma,ale ceny już są.Rewelacja :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny, od wczoraj jesteśmy już w Łodzi. Wypoczywamy sobie w hotelu :). Dzisiaj jeszcze drobne zakupy w Manufakturze, renesans na Piotrkowskiej a jutro KTG. W piątek rano mała będzie już z nami. Jak się trochę ogarnę po operacji napiszę Wam co i jak. Na razie wrażenia zarówno z kwalifikacji u dr. Wojciecha W. jak i z kontaktu z samym oddziałem i położnymi, bardzo pozytywne.

8 tys za cc, to moim zdaniem już przegięcie. Koszt w Salve 3900 + hotel 6 dób ze śniadaniami ( 3 dla 2 osób i 3 dla jednej) ok 700 zł.- 800 zł. Matematyka jest bezlitosna. Nasze zdrowie, spokój i komfort jednak bezcenne...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

To nie są ceny na odwal, dzwoniłam do CM i taką informację otrzymałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kjopa
Mogłabyś napisać coś wiecej na temat tego porodu jesli posiadasz jakies informacje i moglabys je 'udostepnic' od kuzynki? Bede naprawde zobowiazana.

Nerwowa, gratulacje :) a jak udało Ci się załatwić cc? Miałaś wskazania?

P.S. Te koszty to pewne, bo też nigdzie nie znalazłam oficjalnych informacji...???

czyli jednak dalas rade urodzic w panstwowym szpitalu ;) a tak calkiem powaznie gratulacje , duzo radosci z bycia mama :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co? 8000??? To aż tyle jestem do przodu?;-))))
Tydzień temu urodził się mój synek. Jak tu wspominałam, zdecydowałam się na cc w szpitalu na Zaspie. Cięcie zrobione super, opieka po porodzie bez zastrzeżeń. Luksusów nie było, ale sala dwójeczka, ładne łazienki, fajny personel. Czego chcieć więcej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

abc
W Twoim przypadku masz całkowitą rację. Moja kuzynka drugą córę urodziła pośladkowo przez sn w Wojewódzkim. Pisałam o tym kilkakrotnie. Jej nic nie było nawet nacięcia ale dziecko masakra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (72 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...