Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

No wreszcie nowy wątek, na tamtym palce mnie bolały od przewijania myszką za każdym razem ;) Trzymam kciuki by jednak cos ogarneli w Trójmiescie, ja mam tp na 22.07 i naprawde czarno to widzę. Z państwowych szpitali biorę pod uwagę Kartuzy, jako, ze mieszkam niedaleko. Pierwsze dziecko rodzilam sn na Zaspie i mam taką traumę do tej pory (minęło 8 lat), że nigdy tam nie wrócę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na I cc byłam umówiona na poniedziałek, Maciek postanowił, że jednak przed weekendem wyjdzie i w pt.był już z nami. Ku zdumieniu lekarzy udało się donosić malucha do końca 37tyg. Też wolałabym się umówić na konkretny dzień, ale w tym przypadku trudno ustalić ten graniczny czas.
Nerwowa musisz pozytywnie się nastawiać bo inaczej zwariować idzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzięki za odpowiedź. Ja wolałabym nie czekać na nic i umówić się z konkretnym lekarzem na konkretny bezpieczny termin. Zobaczymy co się da w tej materii zrobić. Od wtorku ruszam do boju i ustalam na czym stoję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Planuję pojechać na Kliniczną. Wg wskazań cc.
Pierwsze cc miałam w wojewódzkim, złego słowa nie mogę powiedzieć. Opieka poporodowa super, położne wręcz się narzucały z pomocą. Jednak jest jedno ale: na odchodne ordynator powiedział, że następne tylko naturalnie. Na Klinicznej zrobią mi cc, opinia ordynatora i paru innych lekarzy stamtąd.
Mam paciorkowca, więc jak coś się zacznie to muszę szybko gnać po antybiotyk.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A można niedyskretnie spytać który szpital z państwowych wybierasz i czy nastawiasz się na poród SN?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...