Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Pewnie, ze Zaspa. Znajoma rodziła tam drugie dziecko ostatnio i mówiła, ze warunki sa niezłe. Jak masz wskazania to nawet sie nie zastanawiaj! Ja po SN ledwo dojechałam ze Swissa na Jasień a co dopiero z Łodzi do 3m po CC... A kaski nie da sie jakos odzyskać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratuluję :)
A ja mam teraz zagwozdkę, bo umowę z Łodzią już podpisałam, kasę zapłaciłam, a mój lekarz prowadzący stanowczo mi odradza cesarkę w Łodzi ze względu na ponad 3 godzinną podróż z noworodkiem, szczególnie w warunkach zimowych. To moja pierwsza ciążą, więc może faktycznie nie zdaję sobie sprawy z powagi takiej podróży, czy rzeczywiście jest to taki problem? Czy mogą się wypowiedzieć na ten temat mamy, które już taką podróż zaliczyły?
Mam możliwość i wskazania do urodzenia przez cesarkę na Zaspie. Co byście radziły? Zrezygnować z Łodzi i zdecydować się na Zaspę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

promocja jest dluższa

" Świąteczna promocja na Oddziale Położniczo - Neonatologicznym Clinica Medica.

Od 30 listopada 2015 do 31 stycznia 2016 - Panie, które się zdecydują na poród w CM, podpiszą umowę i wpłacą 500 PLN złotych przedpłaty otrzymają zniżkę - 10%. Zapisać może się każda Pani, która jest w ciąży i chce urodzić w Klinice, bez różnicy, w którym tygodniu jest. "

Ale z promocji można skorzystać niezależnie od przewidywanego terminu porodu - zależy to tylko i wyłącznie od podpisania teraz umowy i wpłaceniu 500 PLN zaliczki. Ja mam termin w maju i też się "załapałam" na tę ofertę.

Ja byłam w weekend podpisać tę promocyjną umowę, rozmawiałam z położną, widziałam nowe łóżka i sale. Teraz muszę tylko dociągnąć do 36 tygodnia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cieszy mnie to, że jest co raz więcej bardzo dobrych opinii o CM. Na kwalifikację idę 21 grudnia. Trzymajcie dziewczyny kciuki. Ja już nie mogę się doczekać. No i załapię się na promocję:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam.
Rodziłam w Łodzi, oddział położniczy jak najbardziej ok, doktor Wiliński godny wszystkich pozytywnych komentarzy- profesjonalny, bardzo miły, przesympatyczny! W porównaniu ze Swissmedem, gdzie rodziłam pierwsze dziecko przez cesarskie cięcie, uważam że szybciej tym razem wróciłam do formy. Szybciej zagoiła się rana i szybciej przestało boleć. W pierwszym dniu po porodzie zabrali mi dziecko na oddział obok - neonatologiczny i tam już tak profesjonalnie nie było, tzn. brak przepływu informacji, pani doktor która nie udzielała informacji, trzymała w niepewności, niemiła bardzo. Na szczęście panie pielęgniarki i położne - super.

Właśnie wróciłam z Łodzi. Poród w Salve to najlepiej wydane pieniądze w moim zyciu.
Poród bez stresu, w godnych warunkach. Wszyscy mili i pomocni, ale nie narzucający się. Kolejne dzieci też tam pewnie będę rodzić. Jakby któraś miała pytania to zapraszam, chętnie odpowiem.

A i jeszcze jedna info z ich fanpage'a:
Świąteczna promocja na Oddziale Położniczo - Neonatologicznym Clinica Medica.
Od 30 listopada do 24 grudnia 2015 - Panie, które się zdecydują na poród w CM, podpiszą umowę i wpłacą 500 PLN przedpłaty otrzymają zniżkę - 10%. Zapisać może się każda Pani, która jest w ciąży i chce urodzić w Klinice, bez różnicy, w którym tygodniu jest.
W przypadkach nie zakwalifikowania do porodu po 36 tyg. pieniążki z przedpłaty będą zwrócone.

Byłam w piątek w CM. Wrażenia bardzo pozytywne, tym bardziej że na dzień dobry spotkałam panią doktor neonatolog, która zajmowała się synkiem przy porodzie w Swiss. Bardzo mi imponowała podejściem do "klienta" ;) czyli dokładnie wszystko tłumaczyła, odpowiadała na każde pytanie (musiałam zostać 3 dni dłużej ze względu na podwyższone CRP u syna). Pełna informacja o wszystkich działaniach. Zmiana na plus w porównaniu ze Swiss - to pokoje do rodzenia są większa i każdy ma własną łazienkę. Ogólnie wszystko podobnie jak w Swiss lub lepiej ;) oprócz przewijaków. W Swiss w pokojach poporodowych były "stoły do przewijania", które ogrzewały (wskaźnik temp) i odkażały (światło ultrafiolet chyba). Nie umiem tego właściwie opisać. Dla mnie, która wówczas rodziła swoje pierwsze dziecko, a w dodatku bez zacięcia do macierzyństwa, było to ważne. Teraz przy drugim wiem, że nie jest mi niezbędne w pokoju poporodowym ;)

Sowa_Czarna i jak było w CM, gdy poszłaś zobaczyć? Jestem ciekawa, bo u mnie już niedługo kwalifikacja ;)

U mnie wizyta kwalifikacyjna w Slave opierała się na rozmowie i przejrzeniu mojej dokumentacji medycznej z różnych poradni (z własnej inicjatywy je wzięłam, bo mam różne schorzenia i wolałam by na wstępie wiedzieli z "czym" mają do czynienia), karty ciąży, wyników testu PAPA itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam się, powyżej pisałam - w 2014 rodziłam w Swiss, teraz termin mam na marzec 2016. Jutro wybieram się osobiście zerknąć na CM. Podobnie jak w przypadku pierwszego porodu zamierzam rodzić naturalnie, czy też fizjologicznie oczywiście z zzo ;) Cieszą mnie bardzo pozytywne opinie Was, które wcześniej rodziły w Swiss (oczywiście uwzględniające wymianę łóżek na nowsze).

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam

Cześć dziewczyny. Czy są tu Panie po porodzie SN w CM. Co prawda do porodu pozostało mi jeszcze trochę czasu, a chciałabym rodzić naturalnie jeśli się uda :) Więc interesuje mnie jak wygląda w CM sprawa z położnymi. Bo jak wszyscy wiedzą dobra położna to skarb.

badania musisz miec zrobione do porodu, na wizycie kwalifikacyjnej nie trzeba ich mieć, chociać jest tak napisane na ich stronie.
wizyta to podpisanie umowy + normalne badanie. ja w ramach wizyty miałam robione usg. możesz u nich wykonać wszystkie potrzebne badania, tylko są one dodatkowo płatne.
po wizycie mozna podejść na oddział i wszystko zobaczyc. położna oprowadza i wszystko pokazuje i opowiada.

Wyniki Hbs Hcv i Hiv, muszą być zrobione miesiąc przed porodem a nie wizytą kwalifikacyjną. Wizyta kwalifikacyjna oprócz wywiadu i papierologii, to badanie tylko tętna dziecka, nie ma usg.
Pozdrawiam

I czy faktycznie badania HBS HCV HIV potrzebne na takiej wizycie muszą być ważne 1 miesiąc, czy mogą być trochę starsze? :) Pytam bo pani rejestrująca na wizytę nie potrafiła mi odpowiedzieć na te pytania. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Czy ktoś wie jak wygląda wizyta kwalifikacyjna w Salve? Czy obejmuje ona normalne badanie + usg i można ją potraktować jako kolejne badanie ciążowe? Czy może jest to tylko samo uzgodnienie porodu, terminu i podpisanie umowy?

W swissmedzie mieli 300 rocznie (w ostatnim roku 400), czyli mniej niż 1 dziennie. Tutaj, załóżmy, że w pierwszym roku będą mieli 200, to na pewno wystarczy na utrzymanie działalności. A przyjeżdżają dziewczyny z Trójmiasta i okolic. Chyba 200 w roku się uzbiera? W swissmedzie już nie ma, bo wypowiedzieli im umowę.

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...