Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Podobno na pewno ma być Chmielewski. Jak się spytałam o Szulca to babka nie umiała odpowiedzieć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaśka, potwierdzam dr Preis jest mistrzem, nie jedną ciążě skreśloną przez innych lekarzy wyprowadził na prostą. On z pewnością Cię uspokoi i zobaczysz wszystko będzie dobrze:-) super wiadomość z CM. Ja już przestałam pisać na forum bo miałam mętlik w głowie od tych ciągłych zmian, codzień były inne wiadomości. Teraz już jestem spokojna, że będzie dobrze. Dziewczyny macie jakieś doświadczenie z bankami krwi pępowinowej? Zastanawiam się nad wyborem.

Kaśka jak masz wątpliwości idź na USG do doktora Praisa on jest najlepszy,
Dziewczyny jacy lekarze będą na tej nowej porodówce, czy Szulc lub Birholz będzie?

Kaśka, zajrzyj do wątku mamuś wrześniowo-październikowych 2015, jedna z nas też miała aminiopunkcje. Popytaj ją może prywatnie. Może coś Ci podpowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kaśka, nie martw się na zapas. Pewnie będzie wszystko ok. Jest całkiem sporo przypadków, że badania pokazały jedno a dzieciątko urodziło się zdrowe. Ja sama w jednej ciąży też mialam problemy, ryzyko wad wrodzonych, a córa śliczna, mądra i zdrowa. U Ciebie będzie podobnie. Trzymam kciuki tak mocno jak mogę za Ciebie, maluszka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

miały być podziekowania za pozytywny konemtarz dla majówki i mlodej mamay :)

Ja też wczoraj otrzymałam informację, że na pewno Clinica Medica rusza od 1 czerwca. Informacja z Banku Krwi Pępowinowej wiec raczej dość wiarygodna.Tylko skład lekarzy może być nieco inny niż w starym Swissmedzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Kasiu będę mocno trzymała kciuki by dzisiejsza wizyta podniosła Panią na duchu. Pani o pseudonimie Majówka ma rację, wyniki bywają obarczone pewnymi błędami. Sama znam takie przypadki.

Dziekuję majówka i Kaśka

Ide dzisiaj do innego specjalisty na kolejne USG prenatalne, boję sie, ale wiem, ze muszę mieć pewność zanim zgodze sie na aminiopunkcję, nie sądziłam, ze będzie to takie trudne, a ja planowałam już poród, nie przypuszczałam, że takie beda rokowania, w takich sytuacjach człowiek tylko myśli o tym, żeby dzieciątko było zdrowe, poród ech to tak oddalone wczasie, jakby nie maiło znaczenia czy cc czy sn, żeby tylko wszystko było dobrze z maluszkiem ...

Te wielkie otwarcia miały być już co najmniej dwa - najpierw w marcu,potem początek kwietnia.Tym razem czerwiec. Za chwilę znowu się okaże,że to kolejna plotka :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobra wiadomość, szpital mają w Gdyni ciekawe tylko czy to właśnie tam znajdzie się porodówka - wątpie. A ten lekarz z CM to przyjmuje na Mireckiego ?

Czy to bedzie Clinica Medica czy Swissmed w ich budynku? Pozdrawiam

Super wiadomość :) A wiesz może, czy kwalifikacje będą robić wcześniej, skoro od 1 czerwca ruszają?

Clinika Medica rusza 1 czerwca. Mam już potwierdzenie od lekarza tam pracującego, że bez problemu urodzę u nich pod koniec czerwca. Teraz spokojnie już czekam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Majowe mamy - trzymam kciuki i liczę na relacje z Łodzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na kiedy masz termin ja tydzień tremy byłam w Łodzi i tez mamy kwalifikacje za sobą . U nas termin na 19 maj ale napewno bedzie wcześniej ;)

Kaśka będzie dobrze, głowa do góry, myśl pozytywnie. Masa rzeczy które wychodzą na testach się nie sprawdza! Koniecznie idź do innych lekarzy, na inne USG, na inne konsultacje. Jak najwięcej się dowiedz o wadach, które Ci przypisują, żebyś była jak najbardziej świadoma i przygotowana. Ale pamiętaj że może być wszystko dobrze, masa czynników nakłada się na takie testy (chociażby wiek matki) i często są one z góry negatywne. Wszystko będzie dobrze!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzilam w grudniu 2013 w swissmedzie przez cc....corcia 61 cm,4700...42 tydz ciazy... Mimo planowanego sn w swiss na końcówce ciazy mialam skierowanie na cc doszpitala panstwowego...mialam je w 41 tc ze wzgledu na duzy plod...myslicie ze w ktorym szpitalu panstwowym ktow powqznie potraktował fakt ze dziecko moze miec 5 kg i ze juz jestem tydzien po 40 tyg ciazy.. Znajoma polozna z redlowa pow ze poki nic sie ze mna nie dzieje to mnie nie przyjma na oddzial a waga dziecka to nie wskazanie do cc.... Takze dzieki bogu ze chcialam juz wcześniej rodzic sn w swissmedzie bo wystarczylo zeby tam zrobic mi usg wyszacowac wage corki na 4500 i bez gqdania zrobić cc...tqkze ja dzięki swissmedowi mam zdrowe dziecko i nie mam traumy porodowej. Porod wspominam jako cos niezwykle pieknego i milego...bez stresu, paniki i lez...nnomoze poza tymi ze szczescia wylanymi..myslac o drugim dziecku od razu mysle o placowce prywatnej... Lodz to nie koniec swiata...a wierze ze i swissmed sie odrodzi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rodziłam w Swissmed w 2013 r. CC. Opieka, spokój, intymność, poszanowanie godności ludzkich, czułość dla dziecka, cewnikowanie ze znieczuleniem a nie na żywca, cudowny personel, dzięki temu mam wspaniałe miłe wspomnienia z porodu a nie traumę - wiele by pisać hymnów pochwalnych.
Świadomość że mam Swiss w opcji drugiego dziecka, wręcz utwierdzała mnie że z drugim też będzie dobrze - było to dla mnie gwarancją rodzenia godnie , bez wycia, traumy, bólu. Jestem zdruzgotana, że zamknęli oddział i trzymam kciuki aby coś powstało w Trójmieście. Bardzo dziękuję za info o Salve - bo jeśli nic nie powstanie pojadę tam na pewno. To jedynie 2,5 godz. z Gdańska - do ogarnięcia trasa jeśli o mnie chodzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja całą ciążę żyłam w strachu, więc rozumiem obawy i mam nadzieję, że się ułoży i skończy się tylko na strachu. Moja ciąża była nieplanowana, więc kiedy minął pierwszy szok i kiedy zaczęłam się cieszyć na myśl o dziecku, dowiedziałam się, że choruję. Kiedy minęło zagrożenie dla mojego życia hematolog powiedziała, że przy moim schorzeniu będzie mi niezwykle ciężko donosić ciąże, bo muszę się liczyć z tym, że w szóstym miesiącu mogę poronić, a na późniejszym etapie rodzić martwe dziecko. W tym wszystkim nie martwiłam się o siebie, a ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...