Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

dzięki za informację.
napisz mi proszę jak jest z umawianiem terminu cc. ile dni przed planowaną datą porodu robią cesarkę i jak wygląda kwestia zgłoszenia dziecka do usc. czy mąż może być obecny przy cesarce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cm chyba zaczęła dbać o wizerunek i usunęła wypowiedzi Joanny L. ze swojego fb. Swoją droga na linked in pisze, że ta pani jest prezesem zarządu i dyrektorem ds. rozwoju CM..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rybka jestem bardzo zadowolona z Salve. Długo się zastanawiałam czy jednak nie zdecydować się na cm lub państwowy szpital ze względu na odległość ale nie żałuję że pojechaliśmy do Łodzi :) Opieka super, leki przeciwbólowe dostawałam kiedy poprosiłam, żeby dziecko na noc oddać nie było problemu, mimo że jak ja byłam to był nawał porodów i położne miały 9 maluszków do opieki :) Mleko dla malucha jeśli nie chcesz karmić piersią jest dostępne bez problemu. Może napisz konkretnie co byś chciała wiedzieć to łatwiej będzie mi napisać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niedawno miałam cc w CM i jestem bardzo zadowolona z opieki. Cały zespół, który się mną opiekował, był bardzo pomocny i życzliwy (także po wyjściu ze szpitala, mogłam konsultować swoje wątpliwości). Pierwsze dziecko rodziłam w Swissmedzie i w moim odczuciu opieka na takim samym poziomie, a może nawet wyższym, bo dopiero zaczynają i zależy im na klientach/pacjentach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mamax2 napisz jak było w salve. planuję tam poród cc w grudniu i będę wdzięczna za wszelkie informacje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gosia ja rodzilam w Salve we wrzesniu wiec jak bys miala jakies pytania to pisz lub podaj maila to sie odezwe :)

niestety bede wertowac ten temat bo wiele kobiet na tym forum nie potrafi wczuc sie w sytuacje innej ktora jest krytykowana za to ze ma cc za "prywatne wizyty" najwazniejsze jest to ze mamy zdrowe dzieci :) a ja dzieki swiss nie mam traumy po porodzie i zaraz rodze nastepna coreczke :)

Jeśli któraś z Was dziewczyny jest po cc w Clinica Medica to będę wdzięczna za opinie. Byłam oglądać oddział, ale wizualnie zrobił na mnie gorsze wrażenie niż Swissmed. Mam nadzieje, że opieka jest ok skoro przeszła większość załogi. Jakie jest Wasze odczucie po pobycie?

A Ty Marysia możesz karmić dziecko i do jego 40-stki. Z takimi genami i tak za mądre nie będzie. Przykro mi...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

O Boziu.... Znow ten temat będziecie drążyć? Moja ciąża, mój poród moja wagina, moje nietrzymanie moczu albo bóle krzyża i blizna nad łonosami. Koniec, kropka. A jak będę miała ochotę to będę karmić dziecko do jego matury. Może będzie od Was mądrzejsze!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dokładnie o to mi chodziło. U mnie też pierwszy poród zaczął się naturalnie i po wielu godzinach skończył się cc i były to dla mnie bardzo dramatyczne chwile, bo nie wiedziałam czy z dzieckiem będzie wszystko ok... I wcale nie uważam, że cesarka jest taka wspaniała, bo jest to poważna operacja. Ale bardzo często jest jedynym wyjściem. Dlatego nie rozumiem czemu mamy po cc są tak krytykowane. Powinna być to indywidualna sprawa każdej z nas.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie akurat cc odbylo sie nagle w swiss bo zaniklo tetno,po 7h rodzenia naturalnie. Ale bardzo nie rozumiem tego gadania o tych cc.... nawet jesli ktos nie mial wskazan do cc to jej sprawa.To jest jej cialo ,jej dziecko i jej zycie.po co komentowac w taki sposob? niektore dziewczyny maja straszna "blokade" w glowie i nie chca rodzic SN bo nasluchaly sie o pekaniu krocza i to 3-ciego stopnia,o nietrzymaniu moczu potem,niektore nawet plastyke waginy musza miec robione,nie oszukujmy sie ale u niektorych kobiet po porodzie SN jest naprawde zle tam na dole.Tych przypadkow jest malo ale sa i naprawde nie dziwie sie kobieta ktore wynajduja sobie same wskazania do CC. nie zebym sadzila ze po CC nie ma zadnych problemow,bo bolala mnie dlugo rana kregoslup itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

~Adi... Dlaczego zakładasz, że mowa tylko o cesarkach na życzenie? Nie obrażaj kogoś bez żadnych dowodów, tylko na podstawie swoich chorych teorii...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wrażeniami jak najbardziej mogę się podzielić, na kiedy ma Pani wyznaczony termin?Przyznam szerze, że po 7.10 będę bardziej dyspozycyjna. Jeżeli forma bezpośredniego kontaktu by Pani odpowiadała byłabym skłonna udostępnić Pani swój numer telefonu, czy też adres e-mail. Jedno co mogę powiedzieć powinna być Pani bardzo zadowolona, marmurów co prawda nie ma, ale zespół rewelacyjny, dużym atutem jest fakt, że na terenie szpitala znajduję się neonatologia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wierze, że za kilka wizyt prywatnie lekarz zrobi CC, w dodatku bez wskazania bo o takich CC przecież tutaj mowa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

To może chcesz podzielić się wrażeniami? Poród w Salve przede mną więc chętnie poczytam.

Ja rodziłam, ale w styczniu w Salve, trochę wody upłynęło, ale nie podejrzewam by wiele się zmieniło ;).

Jakby nie patrzeć na te opisy z CM to naprawdę niemal tak samo miałam w..... szpitalu na Zaspie. SORRY, nie było telewizji, a łazienka za "winklem". No ale najważniejsze sprawy identycznie. Cena kilku prywatnych wizyt u lekarza a koszt 8000 w CM - bez porównania.
Nie żebym była przeciwko prywatnym oddziałom, przeciwnie, sama byłam pacjentką Swissmedu i rodziłam tam pierwsze dziecko. Ale cena w CM jest przesadzona jak na ich warunki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

No bez płacenia by mnie pewnie nie wypuścili ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to miało być do Anki :)

Ale płaciłaś za ten poród te 8tys.?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...