Dawny Swissmed, poród 2015

Od jakiegoś czasu czytam wątek o porodzie w prywatnej placówce w Gdańsku. Decyzja o porodzie w państwowym szpitalu już podjęta, nie dam rady dojechać np.do Łodzi. Jednak nie wiem czy mi się nie odwidzi jeśli "swissmed" się reaktywuje.

Link do starego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/Swissmed-porod-2014-t527611,1,160.html#npu1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dawny Swissmed, poród 2015

Kania, jaką formę płatności ma CM? Po porodzie całość czy raty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kania, rodzilas naturalnie czy przez cc? intetesuje mnie jak tam jest ze znieczuleniem przy sn?

Jestem rozpakowana - wybór mój padł na CM z czego się cieszę i z opieki placówki jestem bardzo zadowolona. W moim przypadku Łódź odpadła - posiadanie 2 starszych dzieci kolidowało z kilkudniową wyprawą 300km od domu. Jeśli chodzi o opiekę medyczną to jestem w 100% zadowolona. Wspaniała kadra lekarzy i położnych! Rozumiem za to negatywne głosy odnośnie standardu przygotowanego oddziału. Mogłoby być lepiej - łóżka, stanowisko do przewijania maluchów itp. Ale to wszystko jest możliwe do poprawienia. W mojej subiektywnej ocenie chyba najbardziej uciążliwe były nocne posiadówki lokalnych amatorów piwa pod oknami placówki. Takie uroki lata :)
Jeśli macie jakieś pytania - chętnie odpowiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli jest wskazanie to przy bliźniakach umawiasz się na konkretny termin ( o ile donosisz) ja tak miałam.
Pozdrawiam

Pani Asia Miłosz jest w CM

1 lipca

Pani Asia to świetna Położna, zawsze bede jej wdzieczna za opieke, wiem, ze w miedzyczasie pracowała w Redłowie.

jezu Asia byla u mnie przy porodzie ,lepszej poloznej nie widzialam !!! jest rewelacyjna,prowadzi szkole rodzenia wpiszcie sobie tylko w google Joanna Milosz i wyskoczy :) jesli mialabym blizej do 3-miasta to chodzilabym tam.Ale mam za daleko :(

Jeżeli po porodzie będziecie potrzebowały pomocy położnej albo pielegniarki w domu moge polecić pogotowie-pielegniarskie.pl

Jakieś nowe relacje poporodowe z CM? Któraś orientuje się czy położna Asia Miłosz została w zespole?

Hej dziewczynay, a ja jestem już coraz blizej kwalifikacji w Łodzi :) i "modlę się ", zeby udało mi się tam rodzić, bo wiadomo, ze nigdy nie wiadomo :) Dla mnie b. ważna jest ekipa, a ta w Łodzi i oddział dla maluszków mówi sam "przez siebie " zgadzam się z mama, ech każdy ma inne doswiadczenia z tych Naszych trójmiejskich szpitali, ja również leżałam na klinicznej i niestety wspomnienia mam traumatyczne, chociaż nie powiem lekarze są wyspecjalizowani, większy problem jest z brakiem pieniędzy na wiele rzeczy i z tego powodu powstaje wiele problemów. Każde CC duzo kosztuje a potem szpital nie moze uzyskać tych świadczeń, są ograniczenia, co nie zmienia faktu, że miejsce dla znajomych znajomych zawsze na cc się znajdzie ;) Ale kazdy robi jak uważa, ja po pierwszej cc wiem, ze druga też będzie cc, chyba że .... coś nie wyjdzie jak trzeba.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lulu źle mnie zrozumiałaś, nikogo nie oceniam i uważam że każdy może rodzić gdzie chce, jego sprawa ale widzę że ty chyba tak nie uważasz i będziesz mi wmawiać że poród w państwowym szpitalu jest super a ja jestem księżniczką która chce rodzić w marmurach. Na prawdę zazdroszczę Ci dobrych wspomnień z publicznego szpitala, ja niestety takich nie mam. Także możemy dyskutować bez końca. Dla jednych narażanie dziecka i nieodpowiedzialne podejście to jest jazda do Łodzi a dla innych (szczególnie tych po przejściach z pierwszym porodem) rodzenie w prywatnym szpitalu. A jak ktoś mi pisze że jazda z dzieckiem przez 3,5h jest niebezpieczna to sorry ale mnie ponosi :) Po moich wspomnieniach z pierwszego porodu dużo bardziej niebezpieczne jest rodzenie w państwowym szpitalu :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ostatnie zdanie pani powyzej jest kompletnue nie na miejscu!wspolczuje takiego podejscia "tylko w praywatnym szpitalu beda mnie dobrze traktowac".mam za soba porod na klinicznej i choc w marmurach nie lezalam, to wspominam moment urodzenia dziecka jak i te kilka dni po nim bardzo dobrze. Pozdrawiam mamy ze zdrowym podejsciem do tematu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

A. co masz na myśli pisząc "czy da się je właściwie przypiąć"? Jeśli nie da się dziecka właściwie przypiąć to nie powinno jechać ani 3,5h ani 5 minut.

Prawda taka że dziecko w foteliku powinno być 2h. Ale tak prawdę mówią ile matek tego się trzyma? Zapytaj koleżanek czy mają adaptery do wózków żeby foteliki przypiąć i czy jeżdżą z dziećmi na zakupy? :) Myślę że taka jednorazowa długa podróż dziecku nie zaszkodzi, co innego gdybyś tak jeździła codziennie. Zawsze możesz też zrobić przerwę i wyjąć dziecko z fotelika. Swoją drogą nawet rodząc w Trójmieście możesz wracając do domu wpaść w korek i wracać ponad 2h i co wtedy zrobisz?

Co do bezpieczeństwa to zależy jaki masz fotelik. Jeśli taki z kompletu od wózka to nawet na 30 minut on nie jest bezpieczny bo nie jest fotelikiem tylko nosidełkiem.

Ja wolę jechać do Łodzi i "narażać" moje dziecko na "niebezpieczną" jazdę przez 3,5h niż zostać na miejscu i narażać życie moje i dziecka w państwowym szpitalu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jeszcze nawet nie jestem w ciąży, ale planując, zastanawiam się nad wyborem szpitala - Łódź wydaje się b. dobrym rozwiązaniem, mam jednak wątpliwość nt. transportu takiego noworodka. Czy transport w foteliku przez 3,5 godziny jest bezpieczny, czy da się je właściwie przypiąć i czy może spędzić w jednej pozycji tak długi czas? Proszę wybaczyć ignorancję, ale osoby posiadające dzieci zwróciły mi uwagę na ten aspekt, więc chętnie uzyskałabym opinię od kogoś, kto taką drogę pokonał. Z góry dziękuję za odpowiedź.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

O proszę http://m.trojmiasto.pl/news/Prywatny-szpital-polozniczo-ginekologiczny-za-30-mln-n92211.html

~abc nigdy nie słyszałam żeby siedem kobiet leżało w jednej sali, max trzy ale przeważnie dwie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Abc, też urodziłam synka w maju na Zaspie i było ok. Na sali tylko ja i koleżanka, położne równe babeczki. Trzymaj się!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam za sobą porod w CM w Gdyni.Jestem bardzo zadowolona .Opieka lekarzy, położnych, laktacyjna na wysokim poziomie.Chetnie odpowiem na pytania.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Stopien I na pewno nie pozwala im przyjmowac do porodu przed 36 tyg ciazy ale jak juz urodzisz dziecko ktore bedzie potrzebowalo wsparcia sprzetem medycznym ktore oni posiadaja to zapewne zostanie na miejscu udzielona pomoc.

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam