Dekoracja samochodu do slubu.

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
W jaki sposob mozna umocowac dekoracje do samochodu?? Wiele ludzi odradza mi tasme dwustronna. Prosze o pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dekoracja samochodu do slubu.

Są specjalne przyssawki na samochód. Z jednej strony mocuje się do nich bukiet kwiatów( to podobno zrobią w kwiaciarni po dostarczeniu przyssawki), druga strona sama przyssie się do maski samochodu. Moja siostra korzystała z tych rzezcy na swoim ślubie, a ostatnio się u niej dowiadywałam w związku ze swiom. Nie wiem tylko gdzie to kupili, ale jak będziesz zainteresowana to mogę zapytać.

Zapytaj sie gdzie kupili.

no właśnie miałam poruszyć ten temat na forum. Gdzie się kupuje takie przyssawki bo sama chce zrobić bukiet na autko ale nie wiem jak go przymocować bez wiercenia dziur w masce:))

Już się dowiadywałam. Takie przyssawki wypożyczają kwiaciarnie, oczywiście za kaucją. Moja siostra akurat taką miała, gdyż dostała od znajomych, którzy jej nie zwrócili. Nie wiem tylko czy każda kwiaciarnia wypożycza takie gadżety, ale te większe czy reklamujące się jako specjaliści od kwiatów do ślubu napewno tak.

Takie przyssawki można dostać na giełdzie kwiatowej - ja mam dobrze bo mieszkam w Warszawie i mam niedaleko na giełdę poza tym kiedyś pracowałam w kwiaciarni więc sama sobie zrobię dekorację i zastanawiam się czy nie zrobić sobie samej wiązanki ślubnej

MOże w Trójmiescie też są takie giełdy

Jaki jest koszt takich przyssawek??

Niestety nie wiem :(
jeszcze nie dopytywałam się bo mam czas do 2007 roku

Ja tez mam czas ale w czerwcu dekoruje sale i samochod bratu:)

Przyssawki sa fajne, ale lepsza jest taka specjalna guma w tasmie do mocowania kwiatów.
Przyssawki sa dobre np na maske, jezeli chcesz miec duzy bukiet kwiatow, ale moim zdaniem lepiej te kwiaty inaczej przymocowac gdyz taki bukiet czesto wyglada jak taka kula (chyba ze jest b.dobrze zrobiony), a powinno byc to bardziej rozlozyste.
Guma jest bardzo fajna do mocowania kwiatkow przy klamkach, gdyz na przyssawkach zbyt mocno wystaja.
pozdrawiam
Lukasz
www.AutoDoSlubu.com

Gdzie mozna taka gume kupic ??

popytaj w kwiaciarniach, z wygladu przypomina taka tasme uszczelniajaca np. do okien, grubosci 1 cm - i o ile pamietam zwinieta byla w taki rulonik

widzialem ja np. w kwiaciarni Gdynskiej na Swietojanskiej ze takie cos mieli, na pewno jest to bardzo dobre jezeli chodzi o to ze nie niszczy lakieru
tak samo zwykla tasma dwustronna jest dobra, troche wiecej skubania ale nie psuje lakieru, a najgorsza jest zwykla, przezroczysta tasma
L.

a może giełada kwiatowa RENK (OBOK Selgrosa)
czynna chyba od 5 do 7 rano - jeszcze tam nie byłam ale podobno jest tam wszystko... cuda, wianki...

Dzieki za odpowiedz:)