Chciałam opowiedzieć i opisać jak moje samodzielne dekoracje się udały.
Kupiłam 12 szklanych świeczników - 168 zł
8 latarenek szklanych na tligty -60 zł - stały na tarasie
12 osłonek ze stali ocynkowanej ikea - 36 zł
12 małych dyń ozdobnych - 36zł
36 świec - 90zł
tlighty paczka -9zł
Kwiaty świeże z giełdy z kwiatami na auto - ok 120zł
Hortensje z ogrodu - 0zł
gąbka florystyczna - 3zł
wstążka na auto - 30zł
Dekoracja kościoła robiła Pani która zwykle układa kwiaty w kościele- 367zł na same kwiaty, za robociznę nie płaciliśmy, kwiatów było sporo przy ołtarzu.
Bukiet -150 zł - zamówiony - prześliczny - myślę, że bardzo dokładnie powiedziałam i pokazałam florystce o co mi chodzi więc się udało no i wybrałam dobrą kwiaciarnię
Broszka z kwiatów dla świadkowej - 50zł -zmówiona w tym samym stylu
Wszystko razem wyszło 969 zł
Chciałam mieć fajną ale nie wielką dekorację na stołach, miała być dopasowana stylem do wnętrza restauracji i pory roku.
Sama zrobiłam dekoracje restauracji, układanie kwiatów nie zajęło mi dużo czasu może, ale później wieczorem musieliśmy te dekoracje rozstawić. Powiem tak, była to kolejna rzecz do zrobienia, ale było wart,o bo ludzie zwrócili uwagę na nietypową dekorację, nawet obsługa sali mówiła, że super to wyglądało.
Powiem szczerze, że nie lubię typowo ślubnych dekoracji, sal i klimatów, a za coś bardziej oryginalnego musielibyśmy sporo zapłacić, więc myślę, że warto było samemu zadziałać.
Tak wyglądały bukieciki na stoły
Uploaded with
ImageShack.us
A tak świeczniki
Uploaded with
ImageShack.us
Na jeden stół 8 osobowy podłużny były 2 świeczniki i 2 bukiety. Koło każdego świecznika leżała mała dynia.