Demonstracja prorodzinna

ze strony http://www.brygida.gdansk.pl/?modul=ogloszenia

W niedzielę 5 maja wyjdziemy na ulice Gdańska aby zaprotestować przeciwko ekspansji homoseksualizmu, ośmieszaniu małżeństwa i rodziny oraz próbom wprowadzenia do programów szkolnych fałszywej wizji ludzkiej seksualności. Nie możemy godzić się na podejmowane przez lobby homoseksualne działania zmierzające do zniszczenia filarów naszej cywilizacji, małżeństwa jako związku mężczyzny i kobiety, a także rodziny jako naturalnego środowiska wychowania dzieci . Nie możemy pozwolić na to, aby decyzje o wychowaniu naszych dzieci podejmowały osoby mające problemy z określeniem własnej tożsamości. Dzieci nie należą do państwa. Nie pozwólmy odebrać sobie naszych podstawowych praw. Demonstrację poprzedzi Msza Św. w Bazylice Św. Brygidy w Gdańsku w intencji Ojczyzny, w której zawierzymy Panu Bogu polskie rodziny i małżeństwa. Msza rozpocznie się o godzinie 12.30, a po jej zakończeniu przejdziemy w marszu protestacyjnym ulicą Rajską, Podwalem Grodzkim i Wałami Jagiellońskimi pod pomnik Jana III Sobieskiego.

Anna Kołakowska - Pomorski koordynator Krucjaty Różańcowej za Ojczyznę

Andrzej Jaworski Poseł na Sejm RP, przewodniczący Parlamentarnego Zespołowi ds. Przeciwdziałania Ateizacji
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Demonstracja prorodzinna

Dobry pomysł. Przestrzeń medialną zawłaszczyli sobie postkomuniści, więc powinniśmy pojawiać się w tej przestrzeni jaka jeszcze jest dla nas dostępna. Dostępu do sfery publicznej trzeba bronić bo ją plasterek po plasterku nam odetną, taktyką salami. Potem może być za późno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ohhh ZetJocie...
odezwać się oczywiście trzeba, dyskutować nie ma o czym, bo ani lewackie ani komunistyczne (czy postkomunistyczne) żadnej akcji prorodzinnej nie zorganizują z wiadomych przyczyn. chociaż miałam wątpliwości czy dawać wątek tu czy w hParku albo może w wydarzeniach.

chciałabym ujrzeć od Ciebie deklarację "będę! w marynarce w brązową kratę w pierwszym rzędzie przemarszu" - wtedy odpisałabym "wepnę czerwony goździk we włosy i będę stała w drugim rzędzie".

i bardziej serio. jaki będzie przekaz medialny? pewnie podobny do relacji z Marszu Niepodległości i Pielgrzymki Kibiców.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.facebook.com/events/109526539222347/

http://www.pch24.pl/w-gdansku-beda-protestowac-przeciwko-homodyktatowi,14523,i.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"i bardziej serio. jaki będzie przekaz medialny?"
==
To zależy od tego, które media będą relacjonowały ;)
A serio: przejmiesz się tym?
Ja nie.
Ze swojej strony oczywiście na Mszę pójdę. W końcu to Niedziela.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zwykle uczestniczę w manifestacjach, tu lub w Warszawie, więc na pewno się pojawię. Ciemny kapelusz, ciemne okulary, długi trench to ja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Ciemny kapelusz, ciemne okulary, długi trench to ja."

Prawdziwy szpieg z krainy deszczowców. :)

"Ciemny kapelusz, ciemne okulary, długi trench to ja."

Prawdziwy szpieg z krainy deszczowców. :)

Carramba ;)

Ja na manifestacje nie chodzę, ale na Msze owszem.

"Anna Kołakowska - Pomorski koordynator Krucjaty Różańcowej za Ojczyznę"

Krucjaty Różańcowej....że co proszę??:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@ Tinker Bell

Przekonałeś mnie,że kosmici jednak istnieją naprawdę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok