Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

no to ja wlaśnie zjadłam czekoladę, jakoś mega słabo sieczuję ale to przez @
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lidl jest dla mm-owców :P tam mają gorzką czekoladę taka jaką wolno w tej diecie :)

Gaba może zwiększ porcje posiłków? Zebys dłużej była syta...i popijaj wode czesto.
Ja jestem właściwie 2 tygodnie na mm, zaczełam 4 tygodnie temu ale musiałam przerwac bo byłam w szpitalu a tam ciezko trzymac diete ;)
Na wadze -3 kg wiec nie jest źle...pewnie było by lepiej gdybym tak nie grzeszyła w ostatni weekend, ale to wszystko przez @ ;)

Fajne przepisy na super desery sa na tym blogu : http://montignacowo.blogspot.com/ ...reszta przepisów tez jest pycha ;) tylko powiedzcie mi gdzie dostałyscie czekolade 70% bez cukru? Bo ja nie moge znaleźć :/

przygotowań cd dzisiaj kupiłam mąkę orkiszową i fruktoze ;)

mi tez na początku było ciężko, zwlaszcza wieczorami, bo w ciagu dnia nie mam czasu myśleć o jedzeniu, a wieczorem jak położę Córeczkę spać to ... bylo ciężko,
a ja wczoraj zjadłam pół gorzkiej czekolady, ale mylam podlogi i tak fatalnie sie poczulam że myślałam że padnę, ale to chyba dlatego, że okres lada chwila i po prostu tego mega potrzebowałam

Jestem pierwszy dzień na diecie i jestem mega głodna myślę tylko o jedzeniu, u mnie był największy problem podjadanie między posiłkami i słodycze.
Jak Wy sobie radziłyście???

no ja wlasnie ja tez nie przestrzegam radyklanie...przy mojej tarczycy to mysle,ze i tak dobry wynik....no ale dzisiaj juz sie pilnuje..jutro itd bede walczyla z pokusami..tylko te swieta..pierwsze swieto sobie odpuszcze-bedzie dzien rozpusty:P..a potem znowu dietka...musze byc szczupla..przyjaciolka wychodzi za maz wiec musze jakos wygladac:-))

ja po 26 dniach -4,2, cel 7
Jakoś tak bardzo restrykcyjnie nie przestrzegam, nawet wczoraj jadłam ciasto czekoladowe :-D i sernika na zimno i kromke białego pieczywa - ale to był pierwszy raz po 25 dniach, po Świętach planuję wprowadzić słodkie niedziele, tzn. ze w niedzielę bedę mogla sobie pozwolić na coś slodkiego,
no i muszę poczytać o co chodzi w drugiej fazie, bo cel tuz tuż :-D

Olusia piekny wynik..kurcze...to ja moimi -3,5 kg na 4 tyg moze sie schowac:(

owszem nie stosuje diety tak dokladnie...jak mnie zmuli i mam ochote na owoc wieczorem to zjem choc wiem,ze nie powinnam..albo jak nie mam ochoty na kolacje..wiem,ze musze zjesc ten posilek ale nie jestem glodna..za to mam lenia i nie zrobie tej kolacji..

ale -3,5 tez mnie troszke cieszy..myslalam,ze uda mi sie te 4-5kg na miesiac..a jednak 4 tyg i 3,5kg...ehh...musze sie wziac ostrzej za siebie...

olusia co jadasz na kolacje?

a macie jakies szybkie dersy na mm?? czytalam gdzies,ze mozna zrobic sobie galaeretke...ale nigdzie nie mog znalezc takiej bez cukru..

ciezko jest byc na diecie w malym miescie,gdzie liczba takowych produktow jest mega ograniczona..

Olusia30 gratulacje super wynik !!!a jak ta tescowa fruktoza się nazywa? ja mam w planach 10 kilo zgubić, na a mąż z 30 kg

W polskim Tesco fruktoza jest, od biedy można użyć słodzika, choć ja nie cierpię jego smaku.

Pochwalę się Wam, że od 16 stycznia zgubiłam 17,5 kg :-)))))

W Tesco sprawdzę może będzie ta fruktoza. Najpierw zrobię zapasy i listę co możemy jeść to pewnie do świąt mi zejdzie, a dietka po świętach. a kupiłam dzisiaj pełnoziarniste płatki błyskawiczne orkiszowe mogą być jak myślicie?

ja narazie ani lyzeczki fruktozy nie zuzylam ;)
ale moze w aptekach czy obok jedzenia dla diabetykow? jedynie w internecie widzialam fruktoze ;) ale na swieta musze znalezc

Hej dziewczyny :)
Ja też z mężem się przymierzamy do Waszej dietki. Ja czytam Wasz wątek, a mąż książkę. Tylko myślę, że mogę mieć problem z niektórymi produktami np fruktoza, bo mieszkamy w Irlandii nie za bardzo wiemy gdzie tego szukać.

smaczna dietka wiec do dziela!!!

gaba dasz radę, na mm dozwolona jest gorzka czekolada 70% , poza tym są w necie PYSZNE desery które są również dozwolone na tej diecie :)

Witam
Po przeczytaniu tego forum, nakręciłam się też na tą dietę, może z Wami będę miała większą motywację.
Mój cel to 8 mniej do końca maja. WIERZE ŻE MI SIĘ UDA!!!!!
Dzisiaj idę na zakupy i od jutra lub wtorku zaczynam, najpierw muszę z lodówki zjeść jedzonko które jest nie dozwolone, a nikt inny z rodzinki tego nie zje.
Dla mnie największym problemem jest picie wody i odrzucenie słodyczy.

stokrotka jem roznie , i sie czesto krece w kolko z tymi samymi posilkami,m az odkryje nastepne i w tedy znowu ;)

dzis mam gulasz na obiad, w weekend mialam syna urodziny sob dziadkowie niedziela kinder bal, wiec w te dni zrobilam sobie mega restrykcyjnie 3 posilki bo w miedzy czasie smakowalam kremow potraw itp. bo ja wszystko na oko gotuje, a wieczorkiem robilam 2gi posilek tluszczowy - bo to jaos latwiej roznorodniej (na obiad mialam ogorkowa z pulpetami i wybieranymi ziemniakami i marchewka) a na kolacje salatka gyros, salatka z feta i jaja z majonezem , oliwki

chodzi za mna sledzik w smietanią,cebulka , kurkuma i pieprzem ziolowym
sledzik w oleju z cebulka
i czulent
robilam fasolke po bretonsku wsszystko to moim zdaniem tluszczowe
twarog z jogurtem i papryka lub ogurkiem swierzym/rzodkiewka
ryz z jablkiem cynamonem i jogurtem,
sałatka bez ziemniakow i marchewki
roladki z sera wedliny i ogorka, koreczki
makaron z jogurtem,
to rzeczy ktore mi narazie przychodza do glowy,

dzis przez wczorajsze zapomnienie o kolacji i wogole malojedzeniu dostalam mega glowobol i dzis jem mieszanie, a w nocy zjadlam banana i 2 kanapki z dzemem bo po tabletkach mi sie chcialo zwracac. o dziwo rano i tak bylo mniej na wadze, a dzis sie objadam mega, owocow zjadlam chyba kilogram, sniadanie owsianka z winogronami i platkami migdalowymi,kawa z 4 kostakmi gorzkiej czekolady
obiad to gulasz z kasza gryczana- wiem ze mieszany ale musze sie zregenerowac po wczorajszym dniu bo przegielam. a od jutra znowu klasyka.

jestem mega zadowolona bo mnie nie ciagnie do slodkiego, ale jak robilam salatki to myslalm ze sie na nie rzuce ;) a tort czy ciasta to tylko oblizywanie palcow- no ale trwalo to 3 dni ;)

ja jakos tak ni9e przekonana jestem do fruktozy - troche sie o tym naczytalam i w sumie jezeli zachowac (mowie tu o drugim etapie) zdrowy rozsadek i jedzenie malych ilosci slodyczy to przy braku cukrzycy zdrowiej zwyklym cukrem slodzic... bo umiar przy fruktozie tez trzeba zachowac zeby nie byc jak paczek ;)

pieczulka - a co jesz? bo ja nuz nie wiem...no i te regularne posilki mnie troche gubia..bo nie zawsze mam szanse zjesc obiad po 3 godzinach od posilku weglo..a po obiedzie nie jestem glodna i nie mam ochoty na kolacje..a jak zrobie sie glodna to juz nie jwem bo za pozno-21-22 godzina..no i ide spac..wiem,ze zle robie...musze sie tego nauczyc:/

stokrotka ja narazie same "postne" zarelko wcinam bo raz nie mam kiedy "cudowac" dwa nie wiem dokladnie jak laczyc, ale jak przegladalam rozne jadlospisy przy montignacu to pojawilo sie nawet polaczenie piersi kurczaka z ryzem(bo piers ma ponizej 1,5% tluszczu wiec teoretycznie mozna laczyc) ale sa to rzeczy wyczytane w internecie wiec wole poczekac na takie "decyzje " do przeczytania ksiazki

ja 2,5 tyg na diecie i 4 kg mniej,
ostatnio jadlam pseudo racuchy ni to racuch ni to nalesnik z wtartym jablkiem i cynamonem ;)

zauwazylam u siebie ze po posilku tluszczowym chce mi sie spac ;)

wlasnie tez sie zastanawiam nad bigosikiem... jak robicie zeby byl taki wsam raz? nie lubie kwasot ani takich mega wygrzanych ze prawie paciara jakie proporcjr kaputa/kapusta kiszona? ja nie mam kompletnie doswiadczenia.

a golabki jak z sameggo miesa to pewnie ze mozna - teoretycznie ryz to dla zwiekszenia obietosci i "oszczednosci" ale widzialam gdzies przepisy na golabki bez miesa, no i musze poszperac dania wegetarianskie zeby weglowe sobie urozmaicic

Inne tematy z forum

Kuchnia (40 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

Catering na chrzciny?? (21 odpowiedzi)

czy moze ktoś by mi polecił jakiś dobry catering na chrzciny?? Pozdrawiam

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...