Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Dziewczyny jogurt można jeść TYLKO brzoskwiniowy light jogobella. Co do połączenia ryż+śmietana to jest zły!! Bo ryż to węgle, a śmietana należy do tłuszczy. Można zjeść kolację nawet o 21 jeśli się chodzi spać o 24-1 w nocy - ja tak robiłam i schudłam bardzo dużo, poza tym powiedziała mi o tym moja znajoma dietetyczka. Dziewczyny czy któraś orientuje się może, czy do śniadania trzeba zjeść białko? Np. twaróg, mleko lub coś w tym stylu? I czy to dotyczy zarówno śniadania tłuszczowego jak i węglowodanowego? Bo ja bardzo często jem śniadanie tłuszczowe i zastanawiam się, czy do niego również mam to białko wcinać? Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

aha czyli jak wysłałam właśnie Męża do pobliskiego sklepu to pewnie wróci z niczym :-( a taka mnie naszła ochota :-(

Jogobella light ananasowa i brzoskwiniowa - w carrefourze najmniej dostępne..czyli najbardziej pozadane przez klientow:-)

czy na kolacje mozna jajka ugotowane zjesc? ile sztuk:P

napiszcie mi proszę szybko o co chodziło z jogurtami jogobella, któryś można jeść bezkarnie?

a sprobuj powoli przechodzic, najpierw zacznij od tych owoce + trzy posilki , bez pojadania i takich tam slodyczy, tylko sycace 3 posilki.
mysle ze wiele sukcesu w tym lezy zeby nie pojadac i nie jesc wieczorem.
a przy okazji patrz na to co jesz zeby mialo jak niskie/srednie ig a nie wysokie.

trzymam kciuki zawsze mozna od nowa nawet jak sie pojadlo nie tak jak powinno.

zaczynam dzien od jablka kwasnego,
potem twarozek 0% ze smietana sola pieprzem i papryka na dwoch wazach - o dziwo mi starcza,surowka pekinska ogorek i papryka z czubryca i cytryna
obiad- mielone, cukinia podsmarzana i posypana zielona czubryca plus zoltym serem,
na kolacje ugotuje ryzu naturalnego ze smietana10% i cynamonem plus kefir
ja musze jesc kolacje pozadne ktore poleza w brzuchu, bo jak zjem o 18-19 a ide spac o23-24 to trzeba wytrzymac bez jedzenia ;)

a do piersi + pomidory + fasolka zielona + mozzarella może być?

faktycznie,dziękuję :-) taka informacja gdzieś wyżej się pojawiła, tylko że nie mogę tego ogarnąć, poza tym chlebek przed południem, czyli do jogurtu zjem.... hmmm
a gdzie kupujecie twarożek i ile ma %? bo Mąż znalazł jedynie 12%

Iwonko z tego co się orientuje to na kolacje nie za bardzo możesz dżem... dżem -czyli fruktozę tylko rano

Iwonka to witam w gronie walaczaych z kg:-) choc ostatnio tu tak jakos cicho..ja tez ciagle sie gubie w tej diecie.dlatego nie sadze bym przez ten tydzien cos schudla..

no to dołączam do Was :-)
cel :7kg
Póki co czytam i niewiele rozumiem :-/
na śniadanko zjadłam :2x jajko+sałata+pomidor+ogórek+rzodkiewka+żółty ser+2 kromki chlebka - przedobrzyłam z czymś?
na obiad będzie pierś w pomidorach
na kolację pomysłu brak może twarożek z dżemem

judina - teraz moze wody sie zatrzymaly...albo organizm walczy by nie oddac kilogramow:-))

ja nie wiem czy i ile schudne..ale mimo to cieszy mnie fakt,ze walcze..ze slodczyami..z regularnymi posilkami..ze polubilam pic wode ng..ze czuje ze moj brzuch nie jest taki wielki..
jadlam obiad okolo 14.30 (salatke z kapusty pekinskiej,z ogorkiem swiezym, pomidorem i drobno pokrojona piersia z kurczaka)

na kolacje mysle o makaronie...

chcialabym tak 4 kg na miesiac schudnac...jakby bylo lepiej byloby super..ale te 4 by mnie usatysfakcjonowaly:-)

do czerwca juz blisko..a musze byc piekna i zgrabna:-)

taki kalafior z piersią - jak najbardziej. jajka to tłuszcze. zasady mówią, że jeden posiłek dziennie ma być węglowy, a jeden tluszczowy. pozostałe dowolnie. także nie ma przeszkód co do jajec na kolację. podobno po dłuższym stosowaniu diety można zaobserwować, jakie posiłki o jakiej porze najskuteczniej odchudzaja, ale to już wyższy poziom zaawansowania :-) ja po drugim tygodniu diety 0,5 kg tylko. miałam nadzieję na powtorke z pierwszego Tyg, czyli -2kg. no ale walczę dalej

zapytam mame czy dodaje cukier do takowych ogorkow..

a taki gotowany kalafior mozna spokojnie zjesc z np. piesia z kurczaka z grillu -tak?

a te jaja mzona czy nie na kolacje?

A ja zarzuciłam diete... Nawet nie wiem czy cokolwiek schudłam :/

ogórki maminej roboty mają najprawdopodobnie cukier! więc nie można:) Możesz zrobić sama z fruktozą (no nie teraz, bo ogórów brak:)

a ja myslalam ze jajko ugotoweane to tluszcz..i ze na kolacje maja byc weglowodany..
a herbate pije 1, czasami 2 zwykle ale slabe..bez ukochanego cukru..
ja najwiecej na sniadania i boiady jem warzyw..a moge np. na kolacje zjesc jogurt naturalny i pokroojnoa marchweke i ogorka? a ogorki konserwowowe tez mozna? (maminej roboty)

dziewczyny a jak z tymi sokami to do kazdego posilku czy np tylko do wegli ,
orzechy? w sumie sa tluste wiec do tluszczy.

ja oprocz dietki mm to jeszcze steper skretny czy jak to zwa.

Na obiad najczęściej jakieś mięso i surówka - to samo co dla męża, tylko bez panierek, zasmażek i innych zakazanych rzeczy. Dla urozmaicenia - zupa. Kolacje z kolei to najczęściej jakaś sałatka, ugotowane jajka, jogurt z twarożkiem. Ja już tak jak pisałam, drugi tydzień na diecie, powoli zaczyna mi brakować inspiracji. Polecam forum zuzla, tam jest mnóstwo fajnych i urozmaiconych przepisów. To kopalnia wiedzy dla "dietujących". Znajdziesz tam też przykładowe jadłospisy. Tylko gotować się nie chce :-) Ja po pierwszym tygodniu miałam -2 kg, taki widok na wadze to na prawdę ogromna motywacja :-) Nie przejmuj się tym spritem, każdy ma chwile słabości. Moją słabostką są warzywa, jem ich za mało do posiłków, a wyczytałam, że to ma również wpływ na chudnięcie. Dużo wytrwałości życzę ;-)

oj jak dobrze,ze jestes:-) ja pewnie co chwile cos robie/jem nie tak jak powinnam..nie czuje bym cos schudla..choc dopiero to moj 4 dzien..dzisiaj bylam w Sowie i kupilam szarlotke do sisorty- szlam na goscine..ale ja nie ruszylam ani kawaleczka..natomiast...wypilam pol szklanki spirte bo pic mi sie chcialo a nic innego nei bylo:// teraz mam wyrzuty:(

mozesz mi napisac co jadasz na kolacje i obiady?

Inne tematy z forum

nnt. panele w całym mieszkaniu - przedpokój i kuchnia? (16 odpowiedzi)

dziewczyny - zastanawiam się nad położeniem paneli wszędzie poza łazienką. Głównie dlatego że...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

Wycieczka w przedszkolu (43 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...