Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Nie zostałaś sama :-) Jutro drugi tydzień mojej diety się kończy, już się nie mogę doczekać ważenia. Dziś miałam kryzys i prawie kupiłam kawał ciacha w Sowie, ale powstrzymałam się i jestem z siebie dumna :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

puk puk jeste tu ktos? nic nie piszecie Dziewczyny..zostalam sama na polu walki? :(
ciezko mi..ogolnie do godziny 18 jest ok..zjem 1 sniadanie - 2-3 kawalki wasy z warzywami i serkiem chudym , na 2 sniadanie najczesciej jogurt jogobella light..na obiad mieso i warzywka..a na kolacje - brak pomyslow..:/

ja powoli tez sie nastawialam na diete, niestety ksiazki nie udalo mi sie jeszcze kupic wiec ide po internetowym-omacku, na poczatek robie bez slodkiego calkiem, zobacze jak to wyjdzie

psychicznie dojrzalam, od dzis zaczełam.

heh..dzieki za pocieszenie..

w takim razie czekma na jadlospis:-))

przyjemnego popoludnia

Gafy będziesz jeszcze długo robić, nie zrażaj się, póżniej napiszę co jem, bo mi mały nie daje

ehh..to nie mam pomyslu na kolacje..Olusia a co ty jadasz na kolacje?

podziel się proszę swoim menu ze mną bo mi tak cieżko coś wymyślec..zeby bylo ok..zeby nie bylo gaf:(

na obiad nie możesz wymieszać jogo nat. z mięsem, jogo to węgiel, mieso to tłuszcz.

jedzenie mączne jemy tylko do południa, dżem też, ale mi się zdarza na kolację

aaa..dzem taki mam tylko,ze trustawkowy..byly jeszcze iwsna i brzoskwinia:-))

czy moge twarog z tym dzeme na kolacje? albo nalesniki z maki pp i twarog z dzemem do tego?

Olusia, maialas racje - bylam glodna tosdzke..tak okolo 19 jadalm kolacje ale szlam spac po 23 i okolo 22 czulam ssanie..poszlam spac..:P

rani zjadalam jablko dzisiaj..
nastepnie
1 sr - 3 kawalki chleba wasa z serkiem chudym z ogorkiem (taki serek -pisalam wyzej o nim) plus ogorek swiezy i pomidor...
na obiad - jogurt naturalny oraz warzywa (papryka,cebula,pomidor i ogorek) wraz z miesem (czy mieso mielone wieprzowe mozna jesc??)

na kolacje hm..jeszcze nie wiem..mozliwe,ze makraon brazowy z cynamonem (mozna?)

dzisiaj bylam na spacerze - akcja ze schronsika dla pieskow..i szlismy 10 kmh..mialam sredniej wielkosci psa na smyczy..troche sie wyrywal..ale powiem Wam,ze po tych 10 km padam...troche wysilku tez wskazane:-))

Stokrotko pierwszy błąd to 1 śn, jabłka nie traktujemy jako osobnego posiłku, jesz go przed śniadaniem, więc to co jesz na drugie śniadanie powinno być na pierwsze, poza tym coś mało tego, będziesz głodna!
Obiad ok.

Dzem Materne są z cukrem i bez, te na fruktozie mają jasno niebieskie opakowanie

image

puk..puk..
ale tu cicho:(

jestem z Wami :-))

na 1 sn - jablko..(mam pyt.mozna tylko 1?)
na 2 sn - jogurt brzoskiwniowy i swiezy ogorke, marchewka i pomidor
na obiad- piers z kurczaka grillowana i warzywa z patelni..

na kolacje- planuje kefir, warzywa..a jakbym byla glodna to serek homo..

dostalam dzisiaj dzem light - moreny bodajze..ale w skladzie ma napisane cukier..a czytalam,ze go polecacie..to jak mozna czy nie?

no a warzywa na patelnie mozna tak? szukalam takie bez ziemniakow..ale nie znalazlam..to kupilam z ziemniakami,ale ich nie jem:-)

znalazalm serek % tl, z maluty chyba...z ogorkiem swiezym - mozna taki jesc?

zwazylam sie dzisiaj i zobacze za tydzin czy cos schudlam..poki co jestem po obiedzie..najedzona..zobaczymy jak bedzie pozniej:-))

pozdrawiam

kupilam make z pp 1850 za 2.69 chyba..to malo..myslalamz,e wiecej bedzie kosztowala..ale i byly takie typu 2000 za 5 zl..w tesco:-) zaopatrzylam sie w serek homogenizowany chudy, warzywa, mieso...co moge upiec z tej maki? jakis latwy i szybki przepis na cos dobrego?;-)
moge np. nalesniki z tym chudym twarogiem?

to jeszcze sobie przejrzyj:

http://montignac.webd.pl/viewtopic.php?t=101

no ja chce upiec chlebek ale maki nie mgoe znalezc..podwieczor zorbie pielgrzymke po wiekszych sklepach:P

Tak to są dozwolone "chlebki"
Ja zdecydowanie wolę własny, nie ma co porównywać z dechami.
Muszę nabyć tylko mąkę, zrobię zakwas i będę piekła, na drożdżach też można.

olusia - takie jak przestawilas mozna jesc tak?

a jadlas chleb z maki pp? smakuje jak zwykly chleb?

jak dostane odpowiednia wase, make z pp..to zaczynam moja walke z kg:-))

image

image

Orkiszowa jest naj smaczniejsz.

wczoraj spedzilam chyba z pol godziny przy tych makach..nie znalazlam..tylko orkiszowa..no ale sprobuje do netto jeszcze uderzyc i w tesco..

a nie wiem jaka jest ta wasa-gladka czy z dziurkami bo nie otowrzylam jeszcze:P

czekam na wszystkie produkty i ruszam...z Wami:-))

Inne tematy z forum

pożyczka hipoteczna? (18 odpowiedzi)

moim rodzice mają mieszkanie własnościowe ( maja po 65.70lat) niestety ja niemam żadnej zdolności...

Galeria twarzy - pytanie. (17 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Przykurcz volkmanna (3 odpowiedzi)

Witam, czy miał ktoś problem z tego typu schorzeniem u 5-letniego dziecka i może się wypowiedzieć...