Dieta Montignaca

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dieta Montignaca

Ewa gratuluję spadku, nie łam się mi też waga stała dwa tygodnie!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieje że rzeczywiscie można allmette - było by super bo uwielbiam! ale sprawdzę jutro w sklepie bo coś mi sie wierzyć nie chce,

Judina tylko brzoskwiniowy Light, reszta jest słodzona sokiem z winogron lub buraków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikiforka, czytaj skład serków, wydaje mi się, że każdy Almette można, to samo Tartare.

OLUSIA
ś: jajecznica z szynką, pomidorem i cebulką + ogórek zielony do ręki
o:pierś z kurczaka+ miks sałat z pomidorem, ogórkiem+ śmietana
k: jogobella brzoskwiniowa+ papryka

Ale Twoja dzienna dawka kcal to chyba z 600, to nic dziwnego,że tak szybko chudniesz. A podobno w mm nie chodzi o ograniczanie ilości kcal tylko o właściwym doborze potraw,żeby nie było potem jojo

No to chyba od jutra spróbuje:) Jak mała się wyśpi to na zakupy sie wybiorę i coś na jutro kupię:)

nie wiem jak to jest z ilością, ja na przykład się nie ograniczam i jem tyle ile potrzebuję:)

a jak to jest z ilością jedzenia? Dowolna? Dla jednych 3 wasy na śniadanie to dużo a dla innych 6 to niewiele???
Ile można jeść??

u mnie od 2 tygodni waga stoi schudłam 7kg i sie podłamałam bo myślałam że zdążę schudnąć do chrzcin, a niestety nie mieszczę się w sukienkę w biuście :( mam takie wielkie baniaki przez to karmienie

jogobelle można jeszcze ananasową na pewno nie można tych co mają w skladzie koncentrat z buraka

posiłek musi być w ciągu dnia jeden tłuszczowy jeden węglowy reszta dowolna

do każdego posiłku warzywa
nabiał do 1,5% czyli chudy twarog maślanki,kefiry,jogurty to do węgli
nabiał powyżej 16% śmietany, żółte sery, fety,mozarelle,camemberty to do tłuszczy

Dziewczyny-masakra,kiedyś myślałam że Dukan to skomplikowana dieta, ale w porównaniu do mm to pikuś.
Czytam i czytam i ciężko mi tak na 100% wszystko zakumać, a muszę coś zacząć,żeby do lata jakoś wyglądać. Po ciąży mam 20kg do zgubienia....
Jeżeli ktoś jest dobrze w temacie to proszę o rozwianie moich wątpliwości.
Jeśli dobrze rozumiem:
Jemy 3 posiłki dziennie 2 węglowe i 1 tłuszczowy ( czy może być odwrotnie? albo czy mogą być 3 węglowe? albo tylko 3 tłuszczowe? Czy musi być ta proporcja?????)
Do każdego posiłku warzywa (węglowego i tłuszczowego)
A nabiały to odrębna grupa? Bo nabiał łaczymy z węglami np chlebkiem i z tłuszczami np zupą???? Czy motam się????

Ja zmobilizowana przez ten wątek dziś 7. dzień na Zuzlu. Na wadze - 2kg. Pytanko mam o Jogobelle light. Czy można jeść tylko brzoskwiniową czy wszystkie?

Allmette jest dozwolony? ale tylko ten ziołowy czy w ogóle?

Słoneczko roladkę robię tak:
Pierś rozbijam, solę, smaruję serkiem Almette ziołowym( nie ma cukru ani mączek tł. ponad 20%) zwijam i obsmażam, potem duszę.
Pierś robie normalnie, rozbitą kładę na patelni i smażę na minimalnej ilości tłuszczu, albo bez.

Nikiforko, mi Zuzel właśnie pasuje, bo jest rygor, a mnie trzeba krótko trzymać, każdemu co innego pasuje, ja po poprzednim schudnięciu 30 kg. utrzymywałam wagę ponad rok, do zajścia w ciążę, potem było- hulaj dusza, ciąż nie planuję więcej więc mam nadzieję utrzymać wagę, choć więm, że to będzie walka do końca życia.

Olusia szczerze gratuluje i zazdroszczę wyników! jednak jak piszesz co jesz to również podziwiam! bo ja bym nie przeżyła na takim menu a poza tym bałabym sie jojo ... bo pytanie jak długo dasz tak radę, ale trzymam kciuki żeby sie udało!! ja bardziej sie opieram na czystym Montignacu bo zuzla jak dla mniej zbyt rygorystyczna.
u mnie dziś
ś: jabłko, potem po pół godz serek wiejski + dzem + chleb pp
O: makaron z warzywami
K: sałatka z łososiem
a no i pije jedną kawę dziennie na deser

Olusia a ta roladka z wczoraj, i ta pierś dziś to jak je robisz?? gotujesz, smażysz czy pieczesz??:>

ś: jajecznica z szynką, pomidorem i cebulką + ogórek zielony do ręki
o:pierś z kurczaka+ miks sałat z pomidorem, ogórkiem+ śmietana
k: jogobella brzoskwiniowa+ papryka

sloneczko jak nie zdążę zjeść do 18 kolacji to wtedy piję tylko maślankę i jakieś warzywko.

moje dzisiejsze menu

ś: zmęczyłam resztę fasolki po bretońsku
o: rolada z piersi kurczaka + miks sałat ze śmietaną
k: chudy twaróg w plastrach lekko maźnięty dżemem+ ogórek+papryka
w między czasie jedna kawa i jedno kakao no i woda

na wadze - 11.3 kg :-D

Ja też :P

Aaaa i mam pytanie co z zapomnianym/ bardzo przegapionym posiłkiem?? niestety myślałam że na 18 będę w domu, a tu d*pa nie dość że byłam prawie o 20 to jeszcze niedawno zajarzyłam że kolacji nie jadłam :/

1985sloneczko - dziekuje za slowa otuchy - dot staran jak i choroby tarczycy i chudniecia..

trzeba sie wziac za siebie bo wrr..okropnie wygladam:(

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (64 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...