Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dieta

Czesc. Ja od tygodnia jestem na III fazie, jem chleb razowy,jakis owoc dziennie i warzywa z proteinami do woli. Wydaje mi się ze przez ten tydzień schudłam z 0,5 kg jeszcze, no i nie mam rzadnych problemów z wypróznianiem. Jest ktos tutaj tez na III fazie?

pieczoną rybkę w foli aluminiowej:)

oj cisza tu u nas ostatnio. ja strasznie grzeszylam ostatnie kilka dni, a mimo tego waga, nie znacznie, ale w dol dzisiaj postanowilam sie nie zlamac i tylko P ale nie wiem co na obiad i juz mi sie humor psuje i chodze i krece sie kolo ciasteczek.... pomozcie cos dziewczyny. co macie dzisiaj na obiad?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja wicze zawsze wieczorem jak juz dzieciaki położe spać :)

a ja tez cwicze z ps3- kupilam sobie plyte z gra gdzie porusza sie ze mna trener i mam do wykonania serie cwiczenw danym dniu. :)

najlepiej cwiczyc rano po sniadaniu bo sa lepsze efekty szybciej spalimy tluszcz

paulyn ja ćwiczę wyżej już pisałam o stronce na której jestem zarejestrowana tam wybierasz sobie plan treningowy i ćwiczysz w czasie rzeczywistym z trenerem jak dla mnie rewelacja,bo przynajmniej ktoś się razem z tobą porusza :)bedziesz chciala adres strony pisz na prv :)

jeszcze jedno, czy może któraś z Was ćwiczy i może polecić jakieś dobre ćwiczenia?

a-cha, to tak jak ja - 30kg :)

zaczynam od nowa, miałam przerwę dosyć długą, od jutra startuję, tylko tym razem chcę się lepiej przygotować... Zrobię sobie jadłospis na tydzień, zrobię zakupy. Poprzednim razem co chwilę latałam do bomi, bo czegoś mi brakowało.
A czy macie jakiś dobry przepis na chlebek dukana?
Np. bez mielenia otręb?

co do otrebow to mozna TYLKO 2 łyżki dziennie. jesli zrobilas z nich chlebek to nie mozesz juz wiecej zjec. buleczek tez tylko tyle, zeby wyszo, ze zjadlas 2 lyzki otrab. Ja np robie 6 buleczek a zjesc moge tylko 2 ( w skladzie jest 9 lyzek otrab i 2 lyzki skrobi)

MajowaMamo- ja nie pomogę :(

Mam pytanie:

czy jak wcinam te bułeczki z otrębami (zrobiłam sobie na dużej blaszce aby służył mi jako chleb... mam jeść jeszcze do tego te 3 łyżki otrębów?
aaa no i upiekłam ten sernik z jogurtu- pychotka!!!

i można tak wcinac te rzeczy ile się chce? bo jakoś nie wieże... nie ważę się bo aż się boje- hihihi nigdy nie jadałam tak pysznie;)
a do zrzucenia mam 30 kg :(

wg mnie MajowaMamo poprostu masz malo do zgubienia i wolniej Ci to idzie. Jak ktos ma duzo do zugienia, to na uderzeniuwce odrazu widzi efekty. Ja po sobie moge powiedziec- jak waga wolno spada to zrezygnuj calkowicie ze skrobii kukurydzianej i zrob rytm 5/5 jednak na warzywkach waga wolniej spada. Ja tez grzesze, nie jestem taka wytrwala a jednak waga spada. po malu ale zawsze do przodu!

Hej Dziewczyny!

ja podczytywalam was anonimowo, ale nie daje rady dojsc co jest, wiec moze wy mi pomozecie.
Wazylam 60kg, chcialam zrzucic ok 5 kg (tak tez wyszlo mi na tescie dukana ze 55 to moja waga idealna, i rzeczywiscie w tej wadze czuje sie dobrze). Na dukanie jestem w czwartek bedzie 4 tyg, ale od poczatku, w pierwszej fazie (bylam 5 dni) schudlam niewiele ok 1kg (ale test dukana tez tyle wskazal) potem dwa tyg na proteinach i warzywach w sysytemie 1/1, i i po 3,5 tyg mam mniej lacznie zaledwie 2-2,5kg, i sie tak zdemotywowalam z eteraz dwa dni grzeszylam słodyczami, ale to trzeba zapomniej i isc dalej wiec dzis robie dzien proteinowy. Ale pomijajac te zgrzeszenia w doch ostnich dniach, 3,5 tyg na dukanie i 2-2,5kg mniej wydaje mi sie dosc malo, nie grzesze, pilnuje to co jem, jedyne co moze miec wplyw choc nie wiem czy taki jak jej serek homogenizownay naturalny dodaje aroma do ciasta i on jest taki oleisty, w skladzie olej ale nie jst tego wiele, ok 5 malej lyzeczki na cale 0.5kg opakowanie serka. Jem placek z otrebow, serek homo naturalny 3%, jogurty naturalne danon 2%, mleko 0.5% chudziutkie wedliny zkurczaka, indyka, piers z kury i indyka, z warzyw pomodor, ogolerak, cebulke, (pietruszke nac), papryke czerwona, salate lodowa, kurcze nie wiem co jest czego ta waga ani drgnie, dieta bialkowa bez widocznych efektow jest dosc trudna:( staram sie pic, moze czasem nie ma tego 1,5 l dokladnie ale czy to moze byc przyczyna? A pije jogurty takie 0% 0 cukru, czasem owowcowe ale slodzone slodzikiem z sokiemz tych owocow np. z mango albo pomaranczy, bez wsadu owocowego, czesto waniliowe z JOVI 0%. CO ja robie nie tak?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja po tygodniu grzechów wracam do dukanka :/ tak jakoś mi sie przedłużyło gggrrr no nic nawet nie wchodze na wage założylam sobie,że teraz wejde 1 maja :) albo sie zalamie albo micha mi sie ucieszy no nic zobaczymy :)

a mi się dzisiaj chce coś słodkiego!
chodze i chodzę kręcę się i kręcę... jak tylko wrócę z pracy zrobię sobie sernik z jogurtu.

Ja jak do tej pory korzystam tylko z Waszych przepisów tu podanych- mam wydrukowane przepisy od Weroniki i wertuję je codziennie.
wczoraj jadłam- szaszłyk z kurczaka, papryka, cebulka- do tego frytki z selera i małej marcheweczki :) POLECAM!

super jest ten blog. najbardzij podoba mi sie, ze sa zdjecia i odrazu widzisz co bedziesz jadla.

co do dunaka to nasunela mi sie 1 uwaga. otoz jak 2 dni nie jadlam nic co zawieralo skrobie kukurudziana to waga odrazu w dol. a tak jak jadlam buleczki, ciasto czy inne rzeczy to waga stala. takze ostatnie 2 dni zero skrobii i juz kolejny kg mniej :)

adziula ja z tego blogu tylko korzystam :)

ja jednak rezygnuje z dukana przechodzę na 1200 kalorii bede sobie sama układać jedzonko mam tu owoce i dużo innych dobrych rzeczy. od dukana teraz drętwieja mi nogi porażkaaaa...

dziewczyny nie wiem czy znacie, ale blog jest swietny
http://dukan.blox.pl/html
pelno wspanialych przepisow, maz sie czesto dziwi, ze to dietetyczne danie.

przepis na zupe kalafiorowa tez jest :)

Ja kiedyś tez byłam na tej diecie kopenhadzkiej, schdłam co prawda z 6 kg w 14 dni ale pozniej mdlałam i okres mi zanikł, a co najgosze to po jej zakończeniu w krotkim czasie przybrałam swoje. teraz na tej dukanowskiej mam nadzieje ze pojdzie lepiej. Jest wiele mozliwosci, duzo przepisów, czesto robie sobie smakołyki typu mtasie mleczko dukanowskie albo placuszki serowe. jak narazie 5 tygodni na diecie i efekt -7,5 kg. Mam tylko nadzieje ze po jej zakonczeniu zachowam kilka zdrowych nawyków typu smazenia bez oleu czy uzywania jogurtu zamiast majonezu. jestem narazie pełna optymizmu, waga raczej systematycznie spada na II fazie około 1 kg tygodniowo. Planuje jeszcze max 2 tygodnie byc na niej i przejsc na III etap, ktorego bardzo sie boje. Jest tam mniej ograniczen i to dla mni zle, musze miec jasne granice a nie dni uczty. A ty magdaleno nie łam się, zmodyfikuj sobie troche ta diete wprowadzajac chleb razowy i owoce i te dobrze powinno byc, a npewno zdrowiej. Pozdrawiam

jasne, zachowam białka w diecie... i tez denerwowało mnie ciągle mięso na obiad czy ryba ile można ja ogólnie jestem zupiara tak mi ich brakowało. A tak od jutra wprowadzę swoje jedzonko :)
czyli płatki owsiane, zrobię sobie pieczarkową zjem z odrobiną makaronu aldente, dodatkowo jakiś owoc, kolacja albo białkowa albo owocna:)
i co nie brzmi cudownie :)?
w połączeniu z ćwiczeniami brakiem słodyczy i cukrów oraz skrobi chyba mi się uda? wspomnę tylko tyle że potrzebuję bardzo dużo dni aby tracić kg mam tak słabą przemianę materii może przez to że moje bmi jest prawidłowe...

Inne tematy z forum

Czy ktoś miał styczność z hiszpańska mucha?? (38 odpowiedzi)

JW. Działa czy nie działa??

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...

jaki prezent dla teściowej na 70-tkę? (27 odpowiedzi)

może macie jakis oryginalny pomysł?