Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dieta proteinowa - Pierre Dukan

już ci wysłałąm linka na maila :)

carola mozesz podac linka do tej stronki z trenerem :)

Cześć dziewczyny!
Dołączam do waszego forum :) Dziś mam pierwszy dzień walki z Dukanem przede mna jakieś 16kg,a wesele mam we wrzesniu mam nadzieje,że coś mi do tego czasu spadnie :)Do tego ćwicze,zarejestrowłam sie na fajnej stronce gdzie wybiera sie plan treningowy i ćwiczysz razem z trenerem kilka dni w tygodniu jak dla mnie bomba,bo przynajmniej nic sama nie musze wymyslać,a nie mam czasu przy 2 dzieciaków zeby wychodzić z domu do klubów fitness :)
Pozdrawiam wszystkie Dukanówny :)

Hej, jak wam idzie. Mi mineły dziś 4 tygodnie i 6,8kg w dół jestem bardzo zadowolona. Wciągneła się też moja mamuśka no i jakoś się motywujemy :-) tylko dziś nie mam nic na obiad ale mam smaka na naleśniki. Ogólnie 2 ostatnie dni to miałam porażkę bo mnie dziecko moje jelitówką zaraziło i w zasadzie to nic nie jadłam, a co zjadłam to zwymiotowałam i wczoraj musiałam zgrzeszyć bułką z masłem bo mój obolały żołądek nie przyjmował w chorobie produktów DUKANA. ALe od dziś jestem na dobrej drodze znów :-)
Miłego dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ola w ksiazce jest lista rzeczy ktore jesc wolno wiec problem co wolno a czego nie jest do rozwiazania. Pieczywo chrupkie nie jest bynajmniej na liscie. Wystraczy rowniez spojrzec na sklad i wszystko staje sie jasne :)
Mysle , ze ta dieta ma zwolennikow i przeciwnkow ktorzy nigdy sie nie dogadaja. Jezeli ktos jest pod opieka lekarza nic mu nie grozi , do tego badania i nie ma sie czego bac. Moje wyniki po zrzuceniu 16 nastu kilogramów lepsze niz wczesniej

a ja przeczyalam ksiazke i . zrezygnowalam :P

zreszta ostatnio byl program na ten tematjego diety. w ksiazce juz nie ejst napisane ze psuje watrobe i wykonczanerki po jakimsczasie. wiec zdecydowanie wole diete do 1000 kcal lub "po swojegu" bez slodyczy a do tego silownia 5 razy w tygodniu :)

tak sie sklada ze o wielu rzeczach ktore wolno nie jest napisane w książce, dlatego pytalam o chrupkie pieczywo.

alaksandra jezeli ktoz zaczał stosowac diete i pyta , czy wolno jesc chrupkie pieczywo to znaczy , ze nie ma o niej pojecia i ksizke jezeli w ogole miał w reku to tylko przejrzal.
Allis jezeli komus szkodz słodzik moze uzywac cukru z brzozy0 ksylitol - czyste zdrowie :)
Przyjumje do swiadomosci , ze komus moze nie słuzyc ta dieta , ale jak czytam niektore wypowiedzi to strach sie bac kto te diete zaczyna. Naprawde warto przeczytac ksiazke - dwa razy :)

Powodzenia innym dukającym

ja również stosowalam, zależało mi aby zrzucic 3-4 kg, ale po miesiącu musiałam przerwać, okres dostałam o tydzien za szybko, krwawiłam 2 tyg, ogólne osłabiebie,, przez słodziki chodziłam nerwowa (bo to neistety negatywne skutki), bolały mnie stawy i kilka razy zasłabłam, :( mnie generalnie dieta nie służy,
Poza tym za ok rok bedziemy się starać o dziecko i ginekolog już zapowiedział że jesli nie chce mieć problemów to już teraz powinnam zacząc zdrowo się odżywia a nie tylko białko, zero węglowowadanów i ten cholerny rakotwórczy slodzik który uszkadza płód

Zastanówcie się dwa razy przed rozpoczęciem

a ja po 3 dniach bylam zmuszona ja przerwac ze wzgledow zdrowotnych, takze bywa czasem roznie dziewczyny.

4 dzień fazy uderzeniowej - 2,5kg mniej!
szaleństwo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja to jestem 3 miesiąc spadło mi 6 kg, ale nie załamuję się bo po drodze były święta i inne uroczystości. Trochę też jestem w "leciwym" :) wieku w stosunku do Was (albo tak mi się tylko wydaje), więc nie zależy mi na bardzo szybkiej utracie wagi. Wolę powoli, ale skutecznie jeszcze chciałabym stracić 4 kg i będę zadowolona. Życzę wszystkim wytrwałości.

u mnie od kilku dni waga stoi,ale nie poddaje sie. koncze 5 tydzien wiec przyzwyczailam sie ze i w gore waga pojsc moze :)

u mnie 4 dzień i 1,5kg mniej, ale woda to już mi uszami wychodzi:)

hej jak tam postępy?? Ja muszę chyba skończyć z tym codziennym wchodzeniem na wagę bo się tylko denerwuje :-) ale ogólnie dziś 9 dzień diety i 3,5 kg więc ogólnie super :-)

PIZZA (przepis z forum diety dukana - sprawdzony)
3 łyżki otrębów owsianych
1 jajo
2 głębokie łyżki serka homo 3 % (dostępny w LIDL-u)
sól do smaku

Wierzch:

chuda szynka drobiowa (ja dodaję jeszcze kilka plasterków salami odtłuszczonej dostępnej w lidlu, ale nie jest dozwolone więc nie namawiam )
cebula
koncentrat
przyprawa do pizzy
sól, czosnek granulowany
ser żółty odtłuszczony (LIDL)

Składniki na ciasto mieszamy. Wlewamy na papier do pieczenia (uwaga, to ważne, ponieważ ciasto jest cienkie i jeśli nie będzie na papierze może być problem z odklejeniem). Rozmasowujemy na kształt okrągły lub owalny . Zapiekamy przez około 10 min. w 200 st.

Wyjmujemy z piekarnika blachę z podpieczonym ciastem, smarujemy je koncentratem. Na to plastry szynki i cebuli (na PW dodaję jeszcze pieczarki). Posypujemy odrobiną soli, czosnkiem i przyprawą do pizzy (można dodać również bazylię lub inną przyprawę itp.). Posypujemy garścią startego sera.

Zapiekamy około 15 minut w temp. 200 st.

Po wyjęciu z piekarnika ciasto kroimy na części i aby zdjąć podważamy je płaskim "narzędziem" i przekładamy na talerzyk. Odchodzi od papieru bez najmniejszych problemów.

Podaną porcję można zjeść jednorazowo ze względu na małą ilość otrębów

W dni z warzywkami można poszaleć z dodatkami jak kto lubi

Nie wiem czy w Polsce ale tutaj jest kechup hainzza chyba źle napisałam light błękitna naklejka bez cukru tu mam problem z głowy tez proszę ten przepis ja dzisija na śniadanko chlebek dukana twarożek cebula ogórek kionserwowy jogurt z otrębami na obiad pulpety w sosie pomidorowym mąż ja kurczak gotowany bo go uwielbiam

Mam serdeczną prośbę napisałabyś przepis na dukanową pizze

Dziewczyny poproszę bardzo o ksiązke i test sabinaur@o2.pl

Podsumowując 3 dni z warzywkami: dwa dni mi waga nie drgneła a dziś kolejne 0,5kg w dół mam nadzieję że kolejne 3 dni na proteinkach i znów będzie troszkę w dół.
Ja wczoraj sobie zrobiłam pizze :-) dukana dla mnie, a dla mężusia i córci normalną i wszyscy byli szczęśliwi. Muszę jeszcze tylko obcykać jakiś keczup :-)
Dziś na śnadanko mam sałatkę z surmini, a na obiad "zraziki" z piersi. I chciałam zrobić sernik na deser zobaczę jak się wyrobię popołudniu.
Trzymam kciuki

Inne tematy z forum

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Dowód dla dziecka czy paszport w krajach UE?? (24 odpowiedzi)

Dla dziecka 1,5 letniego potrzebny jest dowód czy paszport podróżując po UE?? Niby nie ma nic -...