Dieta proteinowa - Pierre Dukan

ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dieta

magdalenka widze,że ciebie też jakaś melancholia dopadła :/ nei martw sie jak tez jestem sama cłymi dniami z 2 szkrabów,chociaż mój mąz wraca wieczorami i tak sie bardzo mało widujemy i nie zmienia to faktu,że po całym dniu jestem padnięta :/no nic musimy dac rade :)

ja chyba od jutra przejdę sobie na rytm 3/3 bo tragedia te warzywa wyprowadzają z rownowagi nie zjadłam kolacjii i co ? wkurzyłam się uciekłam do lodówki i zjadałam wszystko co mialam w zasięgu ręki. jestem przygnebiona ... i ciężko mi :( zwlaszcza ze mój facet za granicą w pracy wraca za jakieś 2 tygodnie a ja tu sama z dziećmi koszmarrr... załamana jestemmm

Dziewczyny musze się pożalić dziś mam 4 dzień rzucania się na żarcie :/jestem przed okresem i nie moge sie powstrzymać,wogóle nie patrzylam na to co jem Dukan by mnie zrównał z ziemią po tych grzechach :/ ale od jutra obiecuje wracam do dietowego rytmu i od dziś mam nowy plan treningowy bardziej męczący i wyszczuplający :)
aaaaa i musze sie wam pochwalić dziś zamówiłam wkońcu suknie jupiii :D

no tak wkurzyłam się dałam się wyprowadzić z róznowagii i co ?? reszta ciasteczek kruchych zjedzona szkoda że było tak mało :(

melduje się i ja. Wydaje mi się że dieta wcale nie jest aż taka monotonna i nic nie robię tylko dla siebie. Moje mięska jedzą wszyscy rodzince poprostu dodatkowo gotuję ziemniaczki ryż makaron i robie jakieś sosy.
Miałam niestety 3 tygodnie zastuj, ale w końcu się ruszyło bo już zaczynałam mieć dołą ( w tej przerwie było nawet 1kg+) ale podsumowując moje 2 miesiące z dukanem to mam 10kg- i z 2 rozmiary w dół w ubraniach i jestem mega szczęśliwa. Teraz to już będzie tylko z górki :-) jeszcze drugie tyle i będę szczęśliwa :-)

wiesz ma węgle ale to chyba jest naturalne jest zalecany ważne że nie ma w nim maki białej i innych zabronionych składników. Przecież w mazeinie czy w otrębach są węgle i także z nich robimy bułeczki czy chlebek prawda ?
Makaron robiony z

Skład: skrobia kukurydziana, woda, śladowe ilości mąki ryżowej, izolat białka grochowego, sól, substancja zagęszczajaca, regulator kwasowości, barwnik: beta karoten

wlasnie kupilam ja niedawno w lidlu (uk) i pieczareczki sie pieknie podsmazyly, szkoda ze zapomnialam dodac do cukinii i juz sie przypalila :/

a w ogole to chcialam napisac bo widzialam ze sa tu dziewczyny z uk ze ja zakupilam sobie taką dietetyczną olivę w sprayu gdzie jedno psiknięcie to tylko 1 kcal. to sie przydaje gdy Dukan karze posmarować teflon 1 kropelką olivy... mysle ze nawet lepsze. nie wiem, moze w polsce tez jest.poszukajcie sobie wsrod olejow i oliv

ehhh u mnie lipa dzis bylam u lekarza i nie mam duzych zdolnosci do gubienia kg:((( ale coz...bede trwac chociaz juz mi sie kwaśność robi w zolądku od tych jogurtow,przecierow pomidorowych i innych takich...

magdalena******** a czy ten "Dukanowy" makaron nie ma w sobie węglowodoanow? bo ja widzialam co sprzedaja na allegro i bylam spr w moim sklepie i owszem sa makarony na maizenie ale straaaasznie kaloryczne!
moze masz cos innego?

a ja mam metlik.... od niedzieli waga stanela a nawet poszla w gore, za co nie mam do nikogo pretensji, gdyz grzeszylam. w niedziele mialy zaczac sie warzywka- ale bylo ich tyle co kot naplakal jakies pieczareczki fasolka cukinia i cebula. naprawde niewiele. wczoraj bez warzyw, dzisiaj znowu bo mam obiad z wczoraj. jutro chyba zrobie juz warzywka przez 2 dni i zaczne 3/3. bo mam tak jak wy, ze czekalam na faze 2 z warzywami, a teraz mam problem gdzie i jak i co z nimi zrobic. zobaczymy co jutro mi sie uda na sniadanko wykombinowac.

ulala :) ole dziś się objadłam ale tylko produkatami dozwolonymi :)
dziś z warzywkami.
o 10 zjadłam sniadanie mniamm kluski/ leniwe ze szpinakiem z jogurtem i czosnkiem
o 14 zjadłam 100 g. makaronu dozwolonego kupnego z mieskiem mielonym z indyka, puszka pomidorów , czosnek , ziola (spaghetti) pękam bo makaronu było naprawdę sporo
nie wiem co na kolację może tuńczyk lub szk. kefiru w zależności od głodu, a jutro proteiny ...
Zaczeła mi się podobać ta dieta gdyż mogę kombinować z produktami...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziś z allegro doszło do mnie wkońcu
mazeina ta mąka dukanowa
zmielone otręby :) jako mąka do naleśników i nie tylko
makaron dukanaaa ummm jutro spagheti hee
budynie
kiśle zaraz idę sobie go zrobić superrrr...
ogólnie dziś dzień z dukanem wygladał tak
rano orbitrek 40 minut
10.00 naleśniki dukana z twarogiem ze szczypiorkiem
14.00 og. kiszony + 3 malutkie udka ale zjadłam skórkę :)
16.00 kisielek dukana
18.30 twaróg 3 %
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

- porządku hehe

to i ja sie przyłacze bo podczytuje watek
na diecie od 14 marca start z 69 kg obecnie ok 65 kg ciesze sie niezmiernie :)
jestem po 2 ciazach i chciałabym doprowadzic sie do pozadku w końcu
i rowniez system 5/5 od dzisiaj proteiny i tez wole ten okres :)

kasiaczek ja tak samo :) wolę fazę proteinową niż tą z warzywami :) jutro mam znowu 5 dni bez warxywe3k :)

Juz niepamietam czy tu dalaczalam, ale dolaczam:) Bo to chyba 2 czy 3 watek z dukanem:)
Jestem na diecie od 1 marca, i przynaje tez zgrzeszylam. Moje dziecko mialo urodzinki i w ciagu 3 dni zjadlam: paczka, 2 bajaderki i 3 cukierki czekoladowe?:P ale mi to zeszlo juz:)
Jak narazie -7kg:)
Tylko ja mam dziwnie jakos boi na warzywach tyje jakos z 1-1,5, a ppotem mi to momentalnie schodzi:) Woda chyba:)
Powiem wam ze mi lepiej jest na fazie z samymi proteinkami - bez warzywek:) te efekty chyba mobilizuja.
Ale witaminki mimo wszystko lykam.

o super Weronika prześlij mi bo chyba po 5 dniach będę ży.... twaroszkami już

a-cha@o2.pl

a-cha podaj meila to wyśle ci przepisy...

Ja otręby jem w jogurtach.. Co do jajka to też nigdzie nie spotkałam sie ze stwierdzeniem ze ma być tylko na twardo...

Ja już 3 tyg na diecie... Ostatnio trochę grzeszę tak mi słodkiego brakuje ale to przez @... Trzymam za Was kciuki i myślcie pozytywnie :D

czyli na miękko nie można- kurde nie doczytałam?
przeczytałam ksiązkę- na necie ale nie spotkałam stwierdzenia, że tylko na twardo- albo było i znów mi umknęło.

mi mąż na obiad piecze -KURCZAKA!
ja zaczęłam dzisiaj z moim tatą- więc gotuję dla siebie i dla niego.

a co to za ciasto zjadłaś?
podasz przepis?

a co do otręb? już teraz mam je jeść?

JA :)
też od dziś, jak na razie zjadłam 3 plastry wędliny z twarożkiem, kawałek ciasta i miałam zjeść jajo na twardo - niestety mój mężuć ugotował na miękko więc odpada :(:(

ALE OCZYWIŚCIE PEŁNA ZAPAŁU JESTEM :)

Inne tematy z forum

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......