Dietetyka (kurs roczny) - kto się wybiera?

Witam wszystkich,

ja zapisałam się do NOVEj na dietetykę. Jestem już po studiach na zupełnie innym kierunku, pracuję w zawodzie, jednak chcę podszkolić się w dziedzinie dietetyki którą już dość długo się interesuję i być może w przyszłości zmienić zawód. Wybrałam kurs roczny w trybie zaocznym. Po przeczytaniu wielu skrajnych opinii w sieci bardzo się wahałam, jednak NOVA oferuje atrakcyjne warunki finansowe na trójmiejskim rynku i postanowiłam przetestować ;-) Zajęcia mają ruszyć dopiero w październiku, jednak mogę Wam opisać swoje dotychczasowe spostrzeżenia. Są to moje obiektywne uwagi na temat placówki w Gdańsku.

1. Strona www. Moim zdaniem jest bardzo dobrze, szata czytelna i dużo informacji. Ja dokonałam rezerwacji miejsca na kierunku właśnie za pośrednictwem formularza na stronie. Pani z sekretariatu oddzwoniła do mnie w czasie krótszym niż 30 minut celem potwierdzenia rejestracji. W trakcie tej rozmowy warto zawsze dopytać o szczegóły żeby nie było potem niejasności.

2. Lokalizacja sekretariatu. W samym centrum przy ul. Długiej.

3. Lokalizacja zajęć. Tutaj minus ;-) Zajęcia mojego kierunku mają się odbywać przy ul. Kartuskiej. Dla mnie to niemal 50 minut dojazdu, a na stronie widniała informacja: "Szkoły NOVA mieszczą się zawsze w ścisłym centrum miast".

4. Obsługa słuchacza. Na temat Pań pracujących w sekretariacie nie mogę powiedzieć nic złego. Rozmowa telefoniczna miła i rzeczowa. Pani z którą podpisywałam umowę w sekretariacie cierpliwie odpowiadała na moje pytania i wyjaśniła mi "zawiłości" w umowie o których wspominało tutaj wiele osób.

5. Warunki finansowe. Wpisowe - brak. Semestr 1 - stałe raty. Semestr 2 - czesne wzrasta o kilka zł, ale raty nadal są stałe. Sesja zimowa - płatna 100 zł. Sesja letnia - płatna 100 zł. Egzamin końcowy - płatny 250 zł. Zwróćcie uwagę na kwoty przy podpisywaniu umowy, szczególnie punkt o opłatach dodatkowych. Warto o wszystko dopytać ;-) Każdy ma prawo do informacji.

6. Uruchomienie kierunku. O tym też wiele osób wspominało na forum. W umowie jest zapis, że w momencie kiedy będzie niewystarczająca liczba osób do uruchomienia kierunku, NOVA CE powiadomi nas mailowo lub telefonicznie. Wówczas można przenieść się na inny kierunek lub zrezygnować w ciągu 14 dni od chwili otrzymania informacji bez ponoszenia dodatkowych opłat.

Zajęcia mam od października, po pierwszych zajęciach napiszę tutaj więcej o swoich odczuciach. Może ktoś jeszcze wybiera się na dietetykę? :-)

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dietetyka (kurs roczny) - kto się wybiera?

I jak ogolne wrazenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0