Dla rocznego dziecka serek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
gdzie można kupić serek naturalny Bieluch??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dla rocznego dziecka serek

Prawie zawsze jest w Piotrze i Pawle i Leclercu, widywałam też w Auchan.

Biekuch jest z pewnoscia w auchan :)
Jesli szukasz nabialu o dobrym skladzie to w auchan spory wybor np jogurt naturalny marki auchan w zielono-bialym i niebiesko-bialym opakowaniu, bakoma gesty, jogurt kozi, serek homogenizowany swiezuch marki FigAnd. Pewnie jeszcze inne sa fajne produkty ale ja mam wlasnie te ulubione
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kruszynka, a ten FigAnd ile ma cukru/węglowodanów w 100g?

Weglowodanow 16g a tym cukrow 16g. Takie info jest na opakowaniu.

W Tesco jest. Dobry sklad ma tez serek homogenizowany RolMlecz bez dodatkow smakowych. Jest w Piotr i Paweł

carrefour tez go ma, jest też świeżuch.

kruszynka, MOIM ZDANIEM to dużo cukru ma ten serek Świeżuch. Łyżeczka cukru waży 5 g to znaczy, że w całym opakowaniu serka jest tego cukru prawie 5 łyżeczek od herbaty! MASAKRYCZNIE DUUUUUUUUUUŻO.

Bieluch naturalny ma tylko 2 składniki (mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie) a cukru 4g na 100g :-)
Twarożek wiejski z Piątnicy (twaróg ziarnisty, śmietanka) węglowodanów 2.4g na 100g serka :-)

Masz racje z tym cukrem. Jednak pewnie poki nie znajde innego to bede uzywala swiezucha bo i tak mieszkam go pol na pol z jogurtem naturalnym.
Piątnice znam :) pycha

To już lepiej kupuj "Piątusie" mają 11g węglowodanów na 100g , co prawda daje to 2,5 / 3 łyżeczki cukru n serek, ale nie mają sztucznych barwników, według mnie te serki to alternatywa dla tych co nie jedzą jogurtów naturalnych.

Ja kupuje piątusie dla córki:)

jogurt bakomy gęsty nie ma dobrego składu, ma dodatek mleka w proszku! ludzie, czy wy rozumiecie co czytacie?

bakoma naturalny łagodny smak i bakoma naturalny 0% tłuszczu maja tylko mleko i kultury bakterii...nie znalazlam innego wśród komercyjnych producentów o takim skladzie, nawet jesli nie maja mleka w proszku, to maja dodatkowo bialka mleka.

Nowy naturalny zott do picia ;) wygląda tak samo jak stary - o złym składzie - tylko smuklejsze i wyższe opakowanie i plastikowa przykrywka, jest bardzo rzadki, ale smaczny. Tylko mleko i kultury bakterii. I komercyjny ;)

ooo, no dzięki, do sprawdzenia:)

Bakoma gesty nie ma w skladzid mleka w proszku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie?

https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120502111
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bieluch jest też dostępny w Stokrotce :)
Jogurt dobry jest też ze Strzałkowa, ale tłustszy bo na śmietance (ale to zdrowa alternatywa dla zagęszczanych jogurtów typu greckiego). W ogóle ze Strzałkowa mają dużo dobrych produktów (bez mleka w proszku i inych syfów) np. maślanka czy twaróg, ale trudniej dostępne - widziałam tylko w małych sklepach.

Sprawdź jeszcze raz strzalkowo i ich twaróg. Jeszcze miesiąc temu widziałam tam coś zupełnie niepotrzebnego w składzie. Niestety już nie pamiętam co :/ sama byłam zdziwiona, bo jogurt i mleko jest świetne.

Twarożku tak nie znam - fakt. Ale właśnie mam opakowanie (twarozek śmietankowy - taki w papierku) pod nosem u mamy i... nie ma składu... W sensie jest podana zawartość substancji odżywczych, ale składu "materiałowego" nie ma.

zwracam honor Kruszynka82- z ciekawości zerknęłam jeszcze raz na bakomę gesty duzy w biedronce i o dziwo ma w składzie tylko mleko i kultury bakterii...a więc okazuje się, że ten sam produkt ma rozne składy, w zalezności dla kogo jest produkowany...;/ co nie zmienia faktu, ze bakoma lagodny jest smaczniejszy:)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...