Do Karolka - Estragon

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Karolka, to bedzie nasz watek, hihih, zebysmy sie potem nie szukaly ktora gdzie co napisala.
nie cche co tydzien zaczynac nowego watku o tresci "Estragon"

Powiedz, nie boicie sie ze jedzonka bedzie za malo? My wlasnie dlatego jestesmy sklonni wziasc ta wersje za 140zl.

teraz w sob jest tam wesele, pani nam powiedziala ze mozemy przyjsc. ale co z tego, zobacze wystroj sali, ktory na pewno jest istotny ale nie kluczowy. A jedzonka przeciez mi nie nie pokaza.
hmmm.... caly czas mam dzlemat.
Najgorsze jest to ze to nowa restauracja i nie ma jeszcze opini.
pozdrawiam Cie.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do Karolka - Estragon

Wtrące parę słów jezeli mogę.
ja w sobote ide na to wesele i moja bratowa ma ta tańsza wersję jedzenia wiem powiem wam jak było i czy jedzenia nie zabrakło odezwę sie w poniedziałek.

Czesc Ola!
Wiesz ja sie juz zdecydowalam na to miejsce bo mowiac szczerze nie znalazlam lepszego w Gdansku. Mam slub w sw Mikolaju wiec goscie spacerkiem sie przejda do Estaragonu. Czymu myslisz ze bedzie za malo jedzenia? Wisz co mysle ze tego nigdy nie mozna przewidziec. Co do innych miejsc tez nie mozesz miec 100% pewnosci ile bedzie jedzenia.

Super ze jest tu Pani Magdalena ktora wybiera sie tam na wesele i z niecierpliwoscia czekam na Pani wypowiedz.

Pozdrawiam
Karola

pmagdalena napisał(a):

> Wtrące parę słów jezeli mogę.
> ja w sobote ide na to wesele i moja bratowa ma ta tańsza wersję
> jedzenia wiem powiem wam jak było i czy jedzenia nie zabrakło
> odezwę sie w poniedziałek.

Karolka, jednak zdecydowalas sie tez na kosciol sw. Mikolaja, fajnie. Zobaczysz, nie bedziesz zalowac. atmosfera nieziemska a zakonnicy ktorzy tam sa - fantastyczni.

A co do Estragonu to Pani Magdalena spadla nam z nieba.
strasznie sie ciesze. Jesli tylko rozwieje moje obawy, jade i wplacam zaliczke.

Pani Magdaleno, prosba.
Niech Pani zwroci uwage na obsluge i jak szybko zbieraja jedzonko ze stolow.

Z gory dziekujemy i czekamy z niecierpliwoscia na relacje.
Pozdrawiam.

witam! wtrące sie do Waszego wątku ;-) zastanawiam sie nad Estragonem, Rodizio w Gdynie i Wanogą. Ale z racji tej, że tez jestem fanką Dominikanów w Sw. Mikołaju, to estragon byłby najlepszy... tylko co wtedy z noclegami dla części gości ... hmmm. szkoda, że tak krótko to miejsce działa, bo nie ma się kogo poradzić, ale piszcie dziewczyny, wszystko co wiecie lub czego sie dowiecie o tym miejscu - będę bacznie podglądała ten wątek . Pozdrawiam!

Niedaleko jest Dom Harcerza i Muzyka może tam będą przystępne ceny :)

rodizio jest super ale jak dla mnie troche daleko. Noi ceny sa duzo wyzsze. Wanoga - gdzie to jest? A jesli chodzi o noclegi to mamy ten sam problem. Ode nie wszyscy z Gdanska ale z drugiej wszyscy przyjezdni.

UB, nie pomyslalam o tym Domu Harcerza. To byloby nie glupie bo w koncu chodzi tez o cene i zeby bylo blisko. Nie sztuka polozyc gosci np. w Hanzie.

Karolka, kamizu bylyscie juz w Mikolaju?
My bylismy w pon. Przeor kazal nam isc do swoich parafii po ustna koncesje i jesli dostaniemy przynajmniej z jednego miejsca to juz nas wpisuje na wyznaczony termin.

Ja nie dostane od swojego bo za mocno sie kiedys w swojej parafi udzielalam i proboszcz nie wyobraza sobie zeby moj slub byl w innym miejscu. Ale na szczescie moj narzeczony dostal u siebie wiec mamy problem z glowy.
Pozdro.

nie byliśmy jeszcze w Mikołaju, ale już wkrótce- jak ustalimy termin, uderzamy do przeora ;-) a tymczasem - za kilka dni mam obronę mgr i do tego jeszcze remont mieszkania:-/ więc jak tylko zawładniemy nad tym chaosem, to zabieramy się za konkretne organizowania najważniejszego dnia w naszym życiu. pozdrawiam! kama

a wracając do noclegów - musimy mieć ok. 40-50 miejsc noclegowych. Jak bedziecie miały jakiś pomysł, to piszcie :-)

Powodzenia na obronie. Ja tez powinnam sie teraz bronic ale moja praca jest niedokonczona. Przed slubem moze to zalatwie.

A co do terminow w Mikolaju to lepiej sie spieszcie.
Ja mialam wymarzana date 08.07.06. i nic z tego.
Najlepsza godzina zajeta. Orzelozylismy na 1 lipca - tydzien wczesniej.
W Mikolaju sluby sa o 13, 15 (dla nas za wczesnie) 16:30 (idealnie) i 19 - za pozno.

Lepiej sie spieszcie, chetnych jest naprawde spoko.
Pozdro.

Czesc Soltera! Czyli mamy slub w tym samym kosciele. Bylam na rozmowie z przeorem w Sw Mikolaju i mamy zarezerwowany termin 3 czerwca. Niestety godzina 17 byla juz zajeta, a wlasnie ta bysmy chcieli wiec slub mamy o 15. Wiem ze to wczesnie ale nam pasuje bo zdjecia beda po slubie i przed weselem. Moj narzeczony nie chce widziec mojej sukienki az do slubu wiec zdjecia przed slubem nie wchodza w gre.

Jezeli chodzi o noclegi to myslimy nad 3 pokojami nad Estragonem, jeszcze ich nie widzialam, a ty? Poza tym moze cos sie nam uda w Domu Muzyka i hotelu Krolewskim. W zaleznosci od tego co sobie goscie zazycza. U nas bedzie okolo 30 przyjezdnych gosci.

Z niecierpliwoscia czekam na opinie pani Magdaleny.

Karolka, a nad Estragonem sa pokoje??
Za ile??
Ja Losiara z tego wszystkiego zapomnialam o to spytac.

U nas zdjecia rowniez beda po mszy. Blogoslawinestwo dostane od mamy a moj narzeczony przyjedzie prosto do Kosciola i tam mnie dopiero zobaczy.

napisz co z tymi pokojami. Jutro postaram sie podejsc do Domu Harcerza. Zdam relacje jak sie czegos dowiem.
pa!

jak tylko zdobęde mgr przed nazwiskiem, to zabieram sie za załatwianie - więc juz w przyszłym tygodniu. Trochę się martwię, że z terminami w Mikołaju bedzie krucho, ale nic to- najwyżej bede miała więcej czasu na przygotowania :-) A tymczasem- spadam do książek- buuu.... ale będe robiła sobie przerwy, żeby zaglądac na Forum ;-]

Soltera, nie pamietam dokladnej ceny ale wiem ze nie sa drogie wiec mysle ze niektorzy goscie sie moga tam zatrzymac. Jeszcze ich nie widzialm, ale jak jestes w Gdansku to moze spojrzysz tam jeszcze raz i zdasz relacje. Oczywiscie jak znajdziesz chwile. Wiem jak to jest jak sie przyjezdza do domu tylko na chwile. Powiedz mi co juz zalatwilas? Ogladalas inne miejsca na wesele? A sukienke kiedy wybierasz?

Witaj Karolka ....

Dzis o 18 jedziemy zobaczyc Zatoke i Hipodrom.
Relacje zdam dopiero w pon bo w ndz wyjezdza D i bedzie troche zamieszania.

Co do sukienki to kupuje ja w grudniu. Taki jest plan i mam zamiar sie go trzymac. W przyszlym tyg moze podjade z mama do Sierakowic - do "Bailej Damy" - pewnie czytalas o tym.

Jesli chodzi o noclegi to na pewno podejde do Estragonu i dowiem sie wszystkiego.
Bylam dzis w Domu Harcerza w Gd. Ceny sa znosne. oczywiscie nasze sluby sa w sezonie czyli ceny sa nieco wyzsze niz poza. Normalka.
np. podaje ceny w sezonie
pokoj 1-os bez lazienki - 50zl.
2-os - 100zl
3-os. - 120zl itd.

cena za pokoj 2-os z lazienka to koszt 200zl
3-os z lazienka to koszt 250zl.

to tylko przyklady. Wiesz, nie wiem jakie tam sa warunki. Na pewno plusem jest to ze blisko od Estragonu. Jak ktos bedzie mial ochote pjsc wczesniej to nie bedzie problemu.

Jak sie ostatecznie zdecydujemy na sale to dam znac. Szukamy fotografa i zespolu. Moze podjedziemy jutro posluchac jak jeden gra.
Pozdro.

Ja usłyszałam,że nad Estragonem są pokoje, i np. pokój dla nowożeńców miałby kosztować około 250 złotych.. nie wiem jak inne

Bylam tam wczoraj. To prawda. Jest apartament (moze w nim spac 5 osob) ale jest tani - 250zl. wiec chyba go wezmiemy na noc poslubna.

i sa jeszcze 3 pokoje 2- osobowe z czego dwa mozna zarezerwowac. cena pokoju to 150zl.

Cześć dziewczyny!!
Dołącze do Waszego grona jeśli nie macie nic przeciwko ;)
My chyba najszybciej będziemy mieć wesele w Estragonie, bo już 29.04. ;)
Również z niecierpliwością czekam na relacje Pani Magdy..

Witaj!
Fajnie ze jestes.

Powiedz, na jakie menu sie zdecydowaliscie?
Bierzecie wystroj sali ktory oni proponuja?

Troche mi sie nie podobaze w wersji za 130zl. jest tylko tort weselny i jedno ciasto a jak zapytalam czy moge swoje dokupic z zewnatrz to nie ma takiej mozliwosci. Jedno ciasto (nie liczac tortu) to delikatnie mowiac malo.
I zaliczka troche boli.
To miejsce spelnia moje oczekiwania w 200% procentach. mam nadzieje ze uda mi sie z nimi dogadac.

Czekam na relacje pani magdy.

Witaj..
No nie wiem jak Ci to napisać bo na moje ciasta się zgodzili ;) co prawda z delikatnym ociąganiem.. ale zawsze.. My wybieramy menu za 150.. zastanawialiśmy się nad 140 ale moja mama powiedziała,że w nim kurczak, kurcaka kurczakiem pogania, więc te 400 złtych więcej nie zrobi nam różnicy.. a poza tym.. też nam bardzo się podoba.. zaliczki nie płaciłam jeszcze.. ale po obejrzeniu królewskiego, Hanzy, etc.. jestem zdecydowana.. pozdro

wiesz, te kurczaki mozesz sobie w menu zmieniac. Moje mamie tez sie to nie podoba ale to jest akurat do dogadania.

Powiedz, jak udalo Ci sie przekonac pania Ewe do tych ciast?
Ide tam jurto, tym razem z mama. Bedziemy negocjowac. Wiesz, nie bierzemy najtanszej wersji wiec nie powinni robic problemow.

Cześć przepraszam,że dopiero teraz odpisuję.. mam nadzieję,że zdążysz to przeczytać. Taki "dar przekonywania" to ma mój narzeczony. Powiedział,że mamy znajomego cukiernika (pewnego),że i znacznie bardziej będą nam pasowały jego ciasta.. Pani Ewa stwierdziła,że nie bardzo.. że odpowiadają za zadrowie gości.. etc.. stanęło na tym,że doniesiemy swoje bez zmiany ceny za osobę.. później rozmawiałam z mężęm Pani Ewy i to samo "że nie można, bo zatrucia etc." ale gdy wspomniałam,że Ona wstępnie wyraziła zgodę.. uległ ;) próbuj.. powodzenia no i czekam na namiary na dj

Cześć dziewczyny.
tak jak obiecałam pisze do was i zdam wam relację.
Powiem tak ja nie byłam zdezydowana gdzie robić wesele ale już zaklepałam sobie miejsce na kwiecień bo już do czerwca maja rezerwacje.
Jeżeli chodzi o jedzenie to jest go dużo i jest przepyszne-jak domowe.Na bank starczy ta tańsza wersja bo u mojego nażyczonego brata jeszcze zostało i wszystko na spakowali do domku.
A apropo cisat to były dwa rodzaje ale w sumie to nikt ich nie jadł tylko nieliczni.
Co do wystroju to mieli oni troszke przystrojone przez nich a potem jeszcze pani Ewa przystroiła sale ich bukietami więc było pięknie.
Tort był od Szydłowskiego (firma zamawiała) trzy smakowy-pycha.
Dziewczyny jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to czekam.

mnie interesuje jak szybko znikaly potrawy ze stolu. bo tak sie zdarza na weselach ze nie wszyscy zdarza zjesc a oni juz zmieniaja nakrycia i juz wjezdza cos innego.

bylam w sobote przed tym weselem. chcialam zobaczyc jak wyglada ten wystroj zamowiony u nich za 500zl. ale pani Ewa powiedziala ze para go nie miala bo wesele bylo tylko do polnocy.

powiedz jeszcze ile bylo osob i czy wszyscy swobodnie zmiescili sie na parkiecie?

aha, i czy goscie nie czuli sie za sztywno? wiesz, nam to miejsce odpowiada ale dla nie ktorych moze byc "za sztywno" i moza sie czuc skrepowani i nie za swobodnie.

Fakt mile do północy ale sie troche przedłuzyło.nie mieli tego wystroju za 500 zł ale powiem ci że sala była mała i to co mieli w zupełności wystarczyło a po za tym tak jak pisałam wcześniej mieli przystrojone jeszce swoimi kwiatami.Jeżeli chodzi o jedzenie to czekali ąż wszyscy sie najedzą niczego nie zabierali na siłę.\Mieli 40 osób i wszyscy sie zmieścili na parkiecie bez problemu i nikt nie czuł się skrępowany , wszystkim sie bardzo podobało.

To fajnie.. dzięki za relację.. ja nawet nie przymierzałam sie do wystroju za 500 ponieważ wyszłam z założenia że sala i tak jest ładna..

Dzieki wielkie. Twoje rady bardzo mi pomogly.
Rozwialas moje watpliwosci co do jedzenia wiec jestem zdecydowana.

pozdrawiam. Soltera

Cieszę się że mogłam ci pomóć.
A było naprawdę super i nie martw sie o nic oni to naprawde ekstra zorganizują.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

a to troche nie głupio jak tak obiad z przydziału na talerzach podali, tak pytam, bo wlasnie łamiemy sie między wersją za 130 zł a za 140?

Ja mialam dokladnie takie same watpliwosci. Dlatego zdecydowalismy sie na wersje za 140zl. i kazdy bedzie mial wybor.

Poza tym w "tanszej" wersji poza tortem jest tylko jeden rodzaj ciasta a mnie sie wydaje ze to troszke za malo.

nie wiesz co wszyscy byli zachwyceni i nikt na nic nie nrzekał nprawdę

jakoś nadal mam wątpliwości, ale że musimy "liczyć" kase to pewno ta za 130 zł wersja zostanie

I zobaczyszże na bank będziecie zadowoleni i jeszce zostanie jedzenie

A jedzonka na talerzach obiadowych bylo wystarczająco? Jakie mięso wam podali i czy byly i frytki i ziemniaki czy jedna rzecz? a jak surówki?faktycznie byly 3 na talerzu?

Były 3 sórówki faktycznie.
A na obiad były zrazy i pierś z kurczaka, ziemniaki i frytki a obiadu było dużo więc się wszyscy najedli do syta tak że potem długo nic nie było ruszone na stole.
I zapewniam cię że ta wersja za 130 jest wystarczająca i jeszcze wam zostanie

OO!! No to super!! Może też przekonam mamę do 140 złotych ;)

Witam Soltera, Lamia, pania Magdalene i Thomasa!
Widze ze to nasz watek. Przepraszam na troche was opuscilam. Dziekuje pani Magdaleno za relacje. Rozumiem zer wszyscy mamy wesela w Estragon. Lamia bede z niecierpliwoscia czekala na tewoja relacje bo moje wesele jest dopiero 3 czerwca. My mamy swoja wlasna wersje menu, ktora zostala wyceniona na 145zl. Mysle ze nie jestesmy zainteresowani dekoracjami za 500zl a zastanawiam sie nad Dj-mi. Pani Ewa polecila mi dwoch panow i co dla mnie bardzo istotne wladaja jezykiem angielskim bez problemow.
Musze sie teraz zdecydowac na kolor dominujacy na moim slubie, tzn kolor zaproszen, bukietu, winietek, itd i oczywiscie ten kolor musi sie komponowac z Estragonem. Czy macie moze jakies pomysly? Pani Magdaleno, jaki byl kolor dodatkow na weselu? A jakie bylo ustawienie stolow? Dziekuje. Napewno znajde duzo wiecej pytan do pani. Pozdrawiam.

Cześć Karolciu!!
Możesz przysłać mi swoje menu...?? dzięki ;)

ciao,
ja tez na 99,9% decyduje sie na Estragon, a musze przyznac, ze od marca szukalismy w calym 3miescie i nic nam sie nie podobalo. Estragon ma przesliczne wnetrze i nie obawiam sie, ze goscie moga sie czuc w nim skrepowani.
Relacja Pani MAgdaleny uspokoila i przekonala mnie do konca. Tez mysle o wariacjach na temat menu na 140zl.
Aha, my planujemy slub i wesele na 10 czerwca.
Wielkim atutem Estragonu jest wiek wlascicieli - nareszcie mlodzi ludzie majacy podobne podejcie do tematu jak my..:))
Wybralibysmy Mikolaja, bo tam chodzimy, ale zalamuje mnie wejscie. Na wszystkich slubach, na ktorych bylam, po ceremonii goscie i Mlodzi musza sie upychac przy plocie z blachy i ustepowac zawsze przejezdzajacym (chyba specjalnie) samochodom...:((

pozdrawiam wszystkie Estragonowe pary:)
ps problem jest z nazwa, bo moj nazeczony ustawiczenie myli Estragon z estrogenem...hihi

No prosze Julcia to masz slub tydzien po mnie. Na dodatek nasz slub tez jest w Sw. Mikolaju.

Stoły były ustawione w podkowę a wesele było w tej sali z wyjściem na dwór więc goście mogli spokojnie zaczerpnąć świeżego powietrza.Jeżeli chodzi o wystrój to był on stonowany i pastelowy9 rózne kolory) dopiero kwiaty od gości wniosły troche kolorów i powiem wam że to w zupełności wystarczyło.
Na stole samo jedzenie było tak przystrojone że nie trzeba było niczego więcej(ale był stół oprócz jedzenia przystrojony)Aha i o dziwo bardzo ładne krzesła i wygodne a to ważne bo na poprzednim weselu w mojej rodzinie były okropnie twarde.
Obsługa przemiła i wyluzowana a nie sztywniaki jak w innych knajpach.
W razie pytań jestem do dyspozycji.
Zyczę wam udanego wesela ja sie cały czas zastanawiam nad estragonem bo jak dla mnie to troszke za drogo ale po za tym wszystko mi odpowiada,Karolka napisał(a):

Witajcie!

Dzis zdecydowalam sie na Estragon. Bylo kilka podejsc... jestem wdzieczna pani Ewie za cierpliwosc.

To miejsce spelnia moje oczekiwania w 200%. Bylam ogladac inne sala ale wszystkie one dla MNIE sa o poziom nizsze.

Estragon jest w samym sercu Gdanska.... wiec cene nie uwazam za szczegolnie wysoka.

Na kosciol Mikolaja bylismy zdecydowani juz 2 lata temu a teraz jestem ujarana bo to blisko i mozna przejsc spacerkiem z goscmi starowka, ulica Mariacka. Piekniej bym sobie tego nie wymarzyla.

super ze z pania Ewa wszystko da sie ustalic. Jest elastyczna i otwarta na nasze "wizje".

Choc ten dzien jeszcze przede mna z przekonaniem moge polecic Estragon i jestem spokojna ze wszystko bedzie tak jak chce.

o rany, jak jestem szczesliwa!!!!

Pozdrawiam wszystkich
Soltera

Super Soltera!
Czyli dolaczylas do grona osob ktore beda maily wesele w Estragonie. Czy rozmawialas z pania Ewa na temat ciast, a co robisz z napojami. Bo my zrezygnowalismy z 1l napojow w menu bo przeciez i tak musimy kupic wiecej, 1l na cala noc to za malo.

My też zdecydowaliśmy się na Estragona. Już termin zarezerwowaliśmy, ale wszelkie ustalenia poczynimy później, bo w końcu jest jeszcze sporo czasu do przyszłego roku:)

a jak to jest z owocami w estragonie? piszą ze "owoce dekoracyjnie" co to znaczy? sa ale nie mozna ich zjesc? czy sa np, dwie kulki winogron wrzucone gdzies na polmiski jako dekoracja?

Aneczka!
pytalam o te owoce. One sa na polmiskach, ladnie dekoracyjnie ulozone ale to nie znaczy ze bedzie ich malo. Pani Ewa mowi i dziewczyny ktore juz mialy swoje wesela ze owoce wogole nie schodza.
wyczytlalam ze masz slub 8 lipca. Tez chcialam ten termin ale Kosciol byl juz zajety :((( Musielismy wziasc 1 lipca.

Karola!
My bierzemy te 0,5 l wody i 0,5 l soku na osobe ale jasne ze trzeba dokupic bo to zdecydownanie za malo. Zwlaszcza ze to okres letni :)

o owoce sie dziwczyny nie martwcie,było ich duzo i nic nie zeszło oprócz winogron tak więc spoko.A jezeli chodzi o napoje to dokupcie bo ida jak ciepłe bułeczki

Czesc Lamia!
Sorry ze jeszcze nie wyslalm mojego menu ale nie mam twojego maila. Prosze podaj mi swoj adres mailowy.

mam jedno podstawowe pytanie: na ile osob chcecie robic wesele w estragonie?!?!?
bo jakos ta kwestia sie nie pojawila.
my chcemy na 100 osob i do niedawna Pani Ewa mowila, ze taka ilosc zmiesci sie bez problemu. W tym tygodniu jednak (po tym, jak podjelismy decyzje na 100%) dowiedzielismy sie, ze jednak miejsca jest na maksymalnie 78 osob ( ewentualnie wykorzystujac hall przejsciowy, mozna dorzucic 17). ale nie wyobrazam sobie dzielenia gosci na lepszych i gorszych. jest mi bardzo przykro z takiego obrotu sprawy, bo nastawienie wlascicieli bylo bardzo pozytywne - ale niezgodne z faktami. a kwestia pojemnosci sali jest kluczowa.
mowiono nam,ze ma sie tam odbyc impreza na 120 osob, jak przyszlismy zabaczyc ustawienie, okazalo sie, ze jest odwolana. czyli inni tez sie nacieli - tylko chyba troche pozno...
no nic, teraz pisze pod wplywem emocji, ale dam Estragonowi szanse - niech nam pokaza, jak wyobrazaja sobie ustawienie na 100 osob..moze nam brakuje wyobrazni...:)) przestrzennej...

zalamka...:(((

wszystkim, ktorzy maja wesele do 70 osob zazdroszcze, bo lokal jest rewelacyjny.

Czesc!
My organizujemy wesele w Estragonie na max 70 osob, tzn zaprosimy 70 a pozniej zobaczymy ile rzeczywiscie przyjdzie.

Julcia!
Jasne ze dzielenie gosci na dwie sale to kwas. Zgadzam sie z Toba. My mamy na 70 ososb ale trzeba kilka odliczyc, bo nie wierze w 100% frekwencje gosci.

ale jesli moge cos od siebie. Kiedy bylam w Estragonie to rozmawialam z dziewczyna ktora tam pracuje i zajmuje sie konkretnie ustawianiem stolow, nakryciami itp. Mowila mi ze w duzej sali zmiesci sie 90 osob ale "bez komforu". Nie wiem co to oznacza, jak bardzo mieliby byc scisnieci ludzie. Daj im szanse. Moze wymyslicie jakies ciekawe ustawienie stolow i jakos pomiescisz wszystkich gosci.

Poza tym, realnie trzeba przyjac ze nawe jesli macie 100 osob to wszyscy nie przyjda. Marne szanse ....

Daj im szanse, daj im szanse!!
powodzenia

a kola to ja - Soltera :)

dziwczyny niwe wiem jak wy to sobie wyobrażacie ale widziała te sale i dla mnie nie ma szans zmieścic tak 100 osób.
70moze tak ale bedzie i tak ciasno.
Powodzenia

z rozmów z paniami z obsługi wynika ze max. 88 osób zmiesci sie w tej sali i wtedy jest najlepiej, my zapraszamy 77 ale pewno i tak wszystkich nie bedzie, a wiec jest szansa ze zbytniego tłoku nie będzie

Dziewczyny jak załatwiałyście termin w św. Mikołaju.. do kogo najlepiej pójść porozmawiać??

Z Estragonem jest jeszcze jeden drobny problem dotyczący dojazdu. Część gości pewnie przyjedzie autami, a tam niebardzo jest gdzie zaparkować. Można by "zmusić" gości do przyjazdu bez auta, zamówić autobus i niby po sprawie, ale jak tam się ma autobus zmieścic jak ledwo co osobowe dają rade???

ja może nie zmuszam gości do pozostawiania aut pod domami, ale uprzedzę,że wesele będzie na starówce.. a ja z kościoła planuję spacer do Estragonu.. co zrobią to ich kłopot tak naprawdę..

Ja tez nie mam klopotu. Goscie przyjada do kosciola czym zechca a z kosciola to juz tylko spacerek do Estragonu. Mysle ze i tak nikt nie wezmie samochodu.

Hej!

Pozwolcie ze i ja sie wypowiem :D
My tez sie nad tym zastanawialismy. Mysle ze czesc naszych gosci przyjedzie samochodami. wymyslilismy zeby zasugerowac pozostawienie aut przed Teatrem Wybrzeze. W koncu jest tam duzo miejsc parkingowych.
Mamy duzo przyjezdnych wiec narysujemy mapke ktora kazdy dostanie i po sprawie.

Lamia - termin w Mikolaju ustalasz z Ojcem Jacekiem - przeorem.

akurat ten parking nie jest najbezpieczniejszy na pozostawienie samochodów na noc i to jeszcze na "obcych" numerach :)

Dzięki Soltera ;) a parking może faktycznie lepiej ten sztrzeżony koło gildii??

jest jeszce parking niby strzeżony (ale tak naprawde- dozorowany) koło kościoła Sw. Brygidy, naprzeciwko Młyna, pozdrawiam :-)

Czesc Soltera!
Mam nadzieje ze tu zagladasz czasami. Co zdecydowalas w zwiazku z DJ-em i orkiestra? Myslalas o jakies dodatkowej dekoracji Estragonu? Nie mowia o tej za 500zl.

Hej dziewczyny! widzę, że to juz daleko idące przygotowania. ale Wam zazdroszcze- my nie mamy jeszce sali i nawet chwili na obejrzenie ich na żywo... martwie się, że zostaną nam same jesienno-zimowe terminy.... a jak tam przygotowania estragonowe? jak współpraca z właścicielami? napiszcie jeszce troche o wrażeniach dla niewtajemniczonych. mam jeszcze pytanko- na ile osób robicie wesela i jakie menu wybrałyście? jakie smakołyki? acha- no i jeszce jedno- gdzie planujecie noclegoi dla gości- na czym stanęło?? pozdrawiam Was gorąco! kama

U mnie stanelo na menu za 147zl. Co do pokoji to jeszcze nie wiem ale musze sie za to zabrac bo mam duzo przyjezdnych gosci. Nasze wesele bedzie na okolo 60-70 osob. Teraz poszukuje fotografa.

Witaj, My jeszze nie ustaliliśmy ostatecznego menu ale podejrzewam,że również będzie oscylować w granicach 140-150 złotych, a wesele będzie na około 30 - 40 osób, mamy już fotografa, teraz poszukuję dj'a. Kościół zarezerwowany iiii.. MAM SUKNIĘ!!! HURRA!!! wisi dumnnie w małym pokoju,ale nie długo muszę ją schowac bo moje Kofanie wraca ;).. a teraz rzucę się w wir przygotowań, bo właśnie zaliczyłam sesję poprawkową ;) wrzesień jest piękny, pozdrawiam

spróbuję wkleić jej zdjęcie

http://img347.imageshack.us/my.php?image=631805222lw.jpg

Re: spróbuję wkleić jej zdjęcie

druga próba ;)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

chyba mi nie wyjdzie :(
image

udało mi się ;) suknię kupowałam na allegro :)

Czesc Lamia! Czy moge zapytac kto jest twoim fotografem? My nadal swzukamy. Piekna sukienka, jaq moja wybiore w grudniu jak przyjade do Gdanska. Byloby milo sie spotkac w grudniu. O ile pamietam masz slub tydzien przede mna. Czy tez w Sw Mikolaju?

Cześć Karolka!! Naszym fotografem jest Pani Krystyna Andryszkiewicz ;)
a co do spotkania w grudniu to jak najbardziej, może i Soltera do Nas dołączy ;) Pozdrawiam

A My chyba też w Św. Mikołaju, ale jeszcze nie byliśmy an rozmowie ;) mam nadzieję,że uda Nam się załatwić na 16.30 ;p a ślub mam 29.04.2006 nie pamiętam kiedy Ty Karolka.. pozdrawiam

czesc ponownie...
bylismy w Estragonie, zobaczylismy, ze mozna miec tam wesele na 100 osob - oczywiscie z podzialem gosci, ale po przemysleniu, znajomych mamy na tyle wyluzowanych, ze czesc z nich moglaby sobie siasc w drugiej sali....
czyli da sie..:)))

tylko ja caly czas sie obawiam, ze i tak bedzie scisk...a oprocz tego chcemy miec swobodne wyjscie na taras...oh, jakie to ciezkie...
moim marzeniem byl uklad bankietowy, okragle stoly po 10-12 osob, duzo miejsca miedzy nimi, klimat totalnie relaksujacy....a nie litera E, czy U, czy inne takie L...

wg naszych wyliczen 100 to absolutne minimum, nie mozemy "liczyc", ze czesc nie dojedzie...

no nic, moze we snie znajde inspiracje i sie ostatecznie dam przekonac...;))

Dołacze się znowu do tego watku jakoze byłam w estragonie na weselu.Rozmawiałam tez z miom partnerem i stwierdziliśmy że 100 osób tam sie moze zmieści ale bedzie niesamowity scisk a po za tym za mało miejsca na tańce nie wiem ale wydaje mi sie że tam sprawdzają się wesela na liczbe 60 osób nie więcej.

Ale to tylko moje skromne zdanie

100 osob na weselu to naprawde duzo ludzi. Wydaje mi sie, ze ludzie powinni miec nieco przestrzeni zarowno miedzy stolami jak i do tanczenia, zeby nie musieli sie przeciskac.
Bylam w Estragonie bo tez tam zamierzamy miec swoje wesele, ale maksymalnie bawic moze sie tam na raz 80-85.

Czesc Lamia! Mam nadzieje ze Soltera tez do nas dolaczy w grudniu. Nasz slub 3 czerwca wiec bede z niecierpliwoscia czekala na opis twojego slubu. Mysle ze jak chcesz w Mikolaju to powinnas juz ich odwiedzic. Ja w sobote rozpoczynam nauki przedmalzenskie. Ciekawie jak bedzie.

;) ja nauki będę miała z moim katechetą jeszcze z liceum.. wybieram się dziś wstepnie rozmawiac o terminie, bo moje Kofanie jak zwykle gdzieś w Polsce ;( mam nadzieję,że wszystko uda się tak jak chcę ;) pozdrawiam

dziewczyny, ale dlaczego tak wczesnie nauki?
ale skoro jestescie zorientowane, moze mi pomozecie: ja niestety(!) pracuje w warszawie, wiec bedziemy mieli utrudnione zadanie - czy na nauki trzeba chodzic do jednego kosciola, czy mozna do wielu?
no i jak wczesnie tzreba zaczac? dla przypomnienia: 10 czerwca to deadline...:)))

Mysle ze mozecie chodzic osobno. Ja mieszkam w Londynie i nauki przedmalzenskie organizuje tam. Do kosciola sw Mikolaja musze tylko przyniesc licencje od ksiedza z Londynu. Moj narzeczony jest innego wyznania wiec on wogole nie musi chodzic na nauki. Napewno mozecie to zorganizowac w dwoch innych kosciolach.

Nie wiem jak to wygląda do końca, ale chyba można chodzić do różnych kościołów.. musisz tylko "zaliczyć" konkretne tematy.. ;) wstawiają jakieś pieczątki.. a nauki lepiej mieć szybciej niż denerwować się tydzień przed ślubem, że nie ma się jeszcze np. poradnictwa rodzinnego czy czegoś w tym stylu... pozdrawiam

dziekuje za info
faktycznie musze zaczac sie interesowac.

a propos londynu...na Oxford Street jest sklep (House of Fraser) z sukienkami Consortium Designs, bardzo ladne. mam nadzieje zajrzec tam w listopadzie;))

Dziekuje, musdze sie wiec wybrac na zakupy w weekend!

Czesc, macie moze jakies zdjecia z Estragonu, z sali balowej, bo na ich stronce nie ma :-(
Pozdro

Ja niestety nie mam, mogę Ci najwyżej opisać.. kolory łososiowy i delikatne pastele w tych odcieniach a rozkład sal wygląda tak, że najpierw jest duża później coś w rodzaju holu z którego wchodzi się do toalety i do baru a na końcu mniejsza sala..całość z gustem i niezbyt narzucającym się wystrojem, jeśli komuś odpowiada elegancka prostota, to to jest to... a najlepiej to zobaczyć samemu

Czy na tej samej sali i sie tanczy? czy trezba przejsc ?
Narazie zbieram inf, gdzie warto pojechac :-)
Pozdro

Mi zależy na eleganckim lokalu, gdzie jest jedna sala, i oczywiscie pszynee jedzobko:-) Najbardziej mi odpowiada Zamek w Krokowe, ale za mała sala, ja potrzebuje na ponad 80 osób.

no raczej nie potańczysz na tej samej sali :) Ja mam w planach tylko 30 -40 osób, wiec planuję jedzenie w pierwszej dużej sali, a tańce w holu (który jest całkiem spory).. ;)

Ok. Dzieki za info. Musze tam pojechac osobiscie. Moze znasz jakies fajne lokale, gdzie mozna zrobic wesele na ponad 80 osób?
Za wszytkie inf. z góry dziekuje.
Pozdro

na forum przewijał się już wątek dużej sali.. z tego co ostatnio dziewczyny polecają to dworek oleńka.. też coś tu o nim jest.. w wątku nasze sale są chyba zdjęcia

wpisz w wyszukiwarkę sala i zaznacz na 180 dni a wyświetli się cała litania ;) różnych miejsc, powodzenia.. a ja chciałam wybrać Gosię w Kielnie.. super jedzonko, nie drogo (było 110) i ładnie.. ale robią właśnie wesele duże więc odpadłam;( ale polecam

Coś już słyszałam o tej Gosi:-) Maja może jakąś stronke
Dziekuję Ci bardzo za info.
Pozdro

A jesli chodzi o Olenkę to nie podoba mi się za bardzo.
Ja ewentualnie onstawiam Tawerne Lukullus, ale widziałam zdjęcia z wesela, i jesli chodzi o przystrojenie stołu, czy różnych potraw to kiepsko, i jeszcz tek okrągły stół dla Młodych :-(

;) spoko jest całe mnóstwo innych miejsc.. na około 70/80 jest też rodizo w gdyni.. no nie wiem.. sporo w chwaszczynie ( wanoga np.) a gosia nie ma strony net.. nie interesowałam się dużymi salami..

z rodizo są fajne widoki.. jeszcze hipodrom.. etc

my dzisiaj jedziemy obejrzec Kozi Grod. my chcemy na 100osob i tam jest luz.
poza tym jest Marina (troche drozej) i hotel Gdynia ( moze elegancja juz lekko przykurzona, ale miejsca co niemiara)
Estragon jest naszym numerem 1 jesli chodzi o elegancje wystroju, tylko caly czas boimy sie, ze 100 osob sie nie pomiesci komfortowo.
jest jeszcze cos takiego jak Villa Eva we wrzeszczu. mieli tam zrobic sala na ok. 100 osob. mi sie tam nie podobal widok z ogrodu (jakis rozpadajacy sie barak). ale sam motyw wyjscia na ogrod i ogrod super.
jest tez Hotel Antracyt w Gdyni, nad bulwarem.
duzo miejsca jest w hotelu Rzemieslnik. widok na morze.
aa, jest jeszcze wyremontowany Hotel Prawdzic (dawny Bankowiec, przy piastowskiej, niedaleko rzemieslnika) - do 80 osob. bylam tam na bardzoe przyjemnej imprezie....po swieceniach mojego kumpla...:)) powiem tak: klerycy tancza bardzo dobrze;)))

Czesc Wszystkim!

Karolka, wrocilam w zeszly piatek i dlatego rzadko tu bede teraz zagladac. Poza tym do jutra trwa jeszcze oktoberfest wiec sama rozumiesz :)
W Polace udalo mi sie zalatwic wszystkie najwazniejsze sprawy.
Mamy sale, fotografa i zdecydowalismy sie na DJ ktory gral u mojego brata na weselu 2 lata temu. Bylam juz prawie zdecydowana na Tequile ale jakos wydaje mi sie ze do tego miejsca nie pasuje zespol (ale to moje odczucia), a poza tym sprzet zespolu zajalby pol sali tanecznej ktora i tak nie jest specjalnie wielka.
Niemniej jednak Teqiule polecam bo slyszalam ich na plycie i na zywo. a na sam dzwiek saxu ciarki mnie przechodza - bajeczka.
Rezygnujemy z Videofimowania wiec jeden klopot z glowy.
aha, padniesz jak Ci powiem ale mam juz sukienke.
Wiem ze jest jeszcze duzo czasu ale spraw rowniez cala masa. Do slubu bede w domu juz tylko dwa razy i nie musze sie stresowac ze bede wybierac na wariata.

Tak wiec w grudniu garniturek, obraczki i spotkanie z fotografem.
Nauki robimy w Monachium bo w tydzien jak bedziemy w kraju to raczej ciezko. Aha, dla zainteresowanych to nam Przeor powiedzial ze jak sie nie da razem to mozna sobno robic nauki. Wszystko jest do dogadania - przynajmiej Mikolaj nigdy nie robil nikomu pod gore.

Mam nadzieje ze uda nam sie w koncu spotkac w grudniu.
W koncu jest tyle do obgadania.
pozdrawiam wszystkich

Soltera

Czesc Soltera! Milo ze wrocilas! Tylko nie piej za duzo tego piwa!
Rzeczywiscie sporo zalatwilas. Ja mam tylko sale, kosciol i fotografa. Jaka sukienke sobie upatrzylas? Kupujesz czy wypozyczasz? W jakim salonie znalazlas?
Nie moge sie doczekac spotkania w grudniu. My napewno bedziemy bardzo zalatani. Bedziemy w Gdansku od 23 grudnia do 4 stycznia. A wy?

Hej!

Sukienke mam ecru z salonu w Sierakowicach. Dowiedzialam sie o nim na forum - rzeczywiscie wybor i ceny nie porownywalne z Trojmiastem.
My przyjezdzamy 23 grudnia w nocy a odjazd 7 stycznia. u nas tez lista spraw do zalatwienia nie konczy sie ale na spotkanie wygospodarujemy chyba jakies popoludnie co?

tymczasem pozdrawiam Cie.
aha, zdecydowalas sie juz na kolor?? 8nawiazuje do maia) bo u nas wystroj sali bedzie na zloto to zaproszenia i winietki tez musze wybrac w tej kolorystyce??

Pozdrawiam wszystkie "estragonowe pary" :)

Czesc Soltera! Masz wiadomosc.Soltera napisał(a):

> Hej!
>
> Sukienke mam ecru z salonu w Sierakowicach. Dowiedzialam sie o
> nim na forum - rzeczywiscie wybor i ceny nie porownywalne z
> Trojmiastem.
> My przyjezdzamy 23 grudnia w nocy a odjazd 7 stycznia. u nas
> tez lista spraw do zalatwienia nie konczy sie ale na spotkanie
> wygospodarujemy chyba jakies popoludnie co?
>
> tymczasem pozdrawiam Cie.
> aha, zdecydowalas sie juz na kolor?? 8nawiazuje do maia) bo u
> nas wystroj sali bedzie na zloto to zaproszenia i winietki tez
> musze wybrac w tej kolorystyce??
>
> Pozdrawiam wszystkie "estragonowe pary" :)

Witam! Dzisiaj spotkaliśmy się W Estragonie z Panią Ewą i jestesmy zdecydowani :-))))))) Jeszcze tylko musimy zgrac wolne terminy z terminami w Mikołaju i najwazniejszy punkt przygotowań bedzie za nami. Moje wrażenia- same pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej. No i miejsca w sam raz na sali do konsumpcji i optymalne rozwiązanie jesli chodzi o sale do tańca- w pewnej odległości od konsumpcyjnej, ale częściowo widoczna i w tle bedzie słychac muzyczkę- super!!!!! Pozdrawiam!!!!!!!! kama

kamizu, fajnie ze do nas dolaczylas.

Karolka, czekam na wiadomosc w naszej sprawie.
Pozdro.

witajcie.. no to grono Estragonek się powiększa.. Soltera super,że masz już sukienkę ;) ja nawet zdązyłam już kupić buty.. tak naprawdę to zostały nam nauki i spisanie licencji..wiem już nawet jak będzie wyglądać mój bukiet ;)

dzisiaj ja jadę złozyc wizyte Estragonowi!!!!!!

Czesc Dziewczyny!
Ale jestescie dobrze zorganizowane. U mnie sytuacja wyglada troche inaczej. Nie mam sukienki i butow ale zostaly mi juz tylko dwa spotkania na naukach przedmalzenskich i licencja bedzie podpisana w grudniu. Postaram sie zorganizowac cala papierkowa strone slubu w grudniu. Wtedy tez planuje kupic buty, sukienke, obraczki itd.
Pozdrawiam.

Hej Karolka, nie przejmuj się :) Ja jestem na miejscu więc mi łatwiej..ale powoli będzie ok, a przynajmniej powybierasz w nowych kolekcjach.. cymbeline już ma 2006..

Lamia, wiesz gdzie mozna kupic sukienki z tej kolekcji w Gdansku?

szczerze mówiąc nie mam pojęcia, znalazłam je na stronie internetowej polecanej przez inną forumowiczkę..
http://www.cymbeline.com/2006/

Dziekuje!

No dziewczynki, dołączam do grona Estragonek :)
10.06.2006 będziemy się tam bawić na naszym weselu!
(dzięki julcia 79 za zwolnienie terminu - mam nadzieję że coś znaleźliśćie równie ładnego jak Estragon)
Niektóre z Was już będą "po" wiec liczę na opinie i relację.
Pozdrawiam
Daga

image

Witamy w gronie estragonowym Pumka!
Ja mam wesele 3 czerwca wiec tylko tydzien przed toba. Na ile osob wyprawiasz wesele? Jakie menu wybralas? My mamay swoje menu za 145zl.

Planuję wesele na 50 - 55 osób, a na menu - czekam na wycenę :)
Ustaliliśmy takie pomieszane z potraw za 130,140 i 150 więc pewnie będzie za jakieś 145zł.
Jak robicie z napojami? Bierzecie od Estragonu ten 1litr na osobę czy wogóle rezygnujecie?
Właśnie się zastanawiam bo przecież i tak trzeba kupic wiecej...

Witaj
Moje menu to też poplątanie z pomieszaniem, soki i napoje kupujemy samodzielnie a i tak wyszło 148 zeta ;)
wychodzi na to, że chyba pierwsza z Nas będę miała wesele więc zdam relację..

Ja tez zrezygnowalam z 1 l napojow bo i tak trzeba kupic wiecej.

Dziewczynki a widziałyście już może te pokoje nad Estragonem?
Jestem ciekawa jak wyglądają, czy warto spędzić tam swoją noc poslubną czy może lepiej poszukać czegoś ładniejszego?
Nie wiem dlaczego ale Hotel Policyjny jakoś nie do końca mi się dobrze kojarzy - no ale może to tylko takie moje subiektywne odczucie :)

image

Słyszalam od Pana z Estragonu ze pokoje sa czyte ale zrobione bez gustu!!

Hmmm..
A Wy, pary mające wesele w Estragonie, gdzie planujecie spędzić noc poślubną?
Może macie jakieś pomysły, to podzielcie sie proszę :)

image

no tak jak nie pokoje nad Estragonem to co jeszcze jest w poblizu gdzie mozna przenocowac gosci? slyszalyscie moze o jakim fajnym ale nie kosmicznie drogim miejscu?

Mowiac szczerze nie widzialam jeszcze tych pokoji ale zainteresuje sie nimi juz wkrotce. Na noc poslubna myslimy o Krolewskim albo Hanzie bo jest blisko a napewno bedziemy zmeczeni.

A ja mam to szczęście, że ulotnimy się do naszego gniazdka..no i nie zaprosiliśmy żadnych przyjezdnych gości ;)

My mieszkamy razem od 1,5 roku wiec wracanie do własnego gniazdka to już nie taka frajda :) Chcielibyśmy spędzić tą noc jakoś wyjątkowo, i faktycznie może Hotel Królewski jest jakimś pomysłem... Ale najpierw musimy zobaczyć te pokoje nad Estragonem na własne oczy :)

image

my mieszkamy razem od roku - 1 grudnia minął równo rok ;).. ale mimo to wolę wrócić do domku..przygotuję jakoś ładnie sypialnię..świeczki, płatki róż na łóżku.. satynowa pościel.. no a w lodówce szampan ;) i truskawki..

witajcie Gwiazdy! :)

mialam okazje ogladac pokoje nad Estragonem. Powiem ze sa urzadzone zwyczajnie, bez szalenstw. sa czyste a najwazniejesze dla mnie jest to ze sa na miejscu i jak kuzynka przyjedzie z malutkim dzieckiem albo babcia sie zle poczuje to w kazdej chwili moze z takiego pokoju skorzystac. cene uwazam jest spoko. nie zapominajmy ze to serce starowki.

zoya78 inny pomysl ktory moge Ci podpowiedziec to Dom Harcerza na Dlugiej. Blisko od Estragonu. Rowniez w kazdej chwili swiadek moze odprowadzic przyjezdych gosci na nocleg.
Wazna uwaga. Pani z Domu Harcerza sugeruje rezerwacje w styczniu bo w koncu nasze sluby w lato gdzie najwiecej turystow odwiedza nad Gdansk. Jednak nie widzialam tych pokoji. Jakby ktos wiedzial jak wygaladaja bede wdzieczna za info.
Tyle ode mnei.
Pozdrawiam estragonowe pary.... i nie tylko.

Soltera

Jeśli "wyjątkowo", to polecam Podewils. Jest tam tylko 10 pokojów, stylowe wnętrza, będzie to odpowiednie miejsce na tę noc. Choć drogie...

Witam wszystkie Estragonowe pary! Wróciłam do Was po długiej nieobecności. Wreszcie się przeprowadziliśmy do naszego nowego gniazdka i mogę zaglądać na forum. Jak tam Wasze przygotowania? My oprócz sali i kościoła nie mamy jeszcze niczego. Ślub 15 lipca, więc musze się zabrać za poszukiwania zespołu i fotografa, no i oczywiście muszę rozpocząć wojaże po salonach z sukniami slubnymi :) Pozdrawiam wszystkich!

Hejka:)
My mamy salę (Estragon -hihi), Kościół - Św. Mikołaj - msza na 16.30, DJ - podpisana umowa i wpłacona zaliczka, fotograf to znajomy mojego Miśka, zaproszenia robimy sami - mój Miś to grafik :) No i wiemy mniej wiecej jakie chcemy obrączki. A w sobotę ruszam z mamą na przymiarki sukni! W zasadzie mam już wybraną sukienkę, ale nie widziałam jej jeszcze na żywo, i chcę się przekonać czy właśnie ta czy może jakaś inna i jaki kolor... Bo wogóle to planuję szyć... Mam 182 cm wrozstu i nie wiem czy dostałbym sukienkę...

image

czesc pumka,
na pewno Estragon to dobry wybor:)) gdybym tylko chciala zaprosic mniej gosci.....;)
a my wybralismy Scene Artystyczna Classic w krzywym domu w Sopocie - robia wesela OD 100 osob, czyli dla nas ideal...;)))

pozdrawiam wszystkie estragonowiczki..;))))

tak czytam i mi glupio: ani sukni, ani nawet bardziej sprecyzowanego pojecia nie mam, nauki nie rozpoczete, filmowanie nie zamowione, fotograf zarezerwowany olowkiem,muzyka tez....ale w zeszlym tygodniu odebralismy klucze do naszego wlasnego mieszkanka i to jest temat numer 1!!!!

pozdrawiam i zycze wesolych swiat!

Julcia, czy możesz mi powiedzieć ile tam od Was chcą? jak wolisz to na priva. Bo ja też się waham nad Classikiem, ale po pierwsze nie podoba mi sie wejście, a po drugie wydaje mi sie, że koszmarnie zdzierają. No i jestem w kropce, a czas sie już decydować.

Karolka!!!!
Mam pytanko, udało Wam się zrezygnowac z napojów w menu??
Właśnie Pani Ewa mi odpisała że napoje są u nich w standardzie i nie można z nich zrezygnować...
Ciekawe o ile tańsze jest wtedy menu..
Mi wyszło ponad 150 zł i trochę próbuję to zbić :)
Pozdrawiam

I jeszcze jedno pytanko Karolka..
czy mogłabyś przesłać mi na priv swoje menu?
Próbuję coś ustalić i jakoś mi nie wychodzi... albo za dużo kurczaka albo za mało rozmaite ryby...
Pozdrawiam :)

nie kumam czemu laski chcecie z napojow ztrezygnowac. zostawcie to co jest i domowcie reszte po cenach hurtowych....
jak tak robie..... bez sensu?
pozdro.
soltera

Pary Estragonowe, ożywiam nasz wątek ;)
Gdzie planujecie noclegi dla swoich gości? Może macie namiary na jakiś sprawdzony hotel, pensjonat, ośrodek? My będziemy mieli ok. 50 osób spoza Trójmiasta, którym musimy zapewnić nocleg. Macie jakieś pomysły? i Druga sprawa - czy robicie poprawiny albo obiad poprawinowy? Ja całkowicie o tym zapomniałam! Czy rozmawialiście na ten temat z Panią Ewą? Pozdrawiam, Kama

Halo :)
my bedziemy mieli wesele prawdopodobnie 15 września tak więc nie za bardzo mamy mozliwość zrobienia poprawin w estragonie ze względu na to że jest to piatek..ale i tak juz wczesniej stwierdzilismy, ze nie ma to sensu..ponosic dodatkowe koszty tylko po to zeby kolejnego dnia posiedziec z gośćmi 3 godzinki i zjeśc obiad...my wolimy te pieniążki przeznaczyc na zorganizowanie "poweselnego spotkania" ze znajomymi, ponieważ na weselu niestety bedziemy mieli ograniczona ich ilość :)

wyzej bylo cos na temat noclegow, jak dobrze pamietam to padla nazwa Dom Muzyka. A co do poprawin to tez sie nad nimi zastanawiamy - kwota 30 zl za os. nie jest strasznie wygorowana, a i tak zostanie pewnie fura jedzenia z wesela do tego.

... cześć Estragonowiczki... właśnie dopiero teraz natknełam sie na ten watek :(

Z całej tej rozmowy wynikaże to ja bede miała pierwsza tam wesele bo już 27 maja :))

Mamy wesele na 88 osób ale wiem, że już 3 osób nie bedzie, takze nawet moze sie ukrócic do 80. Ja zarezerwowałam tę sale we wrzesniu i miał byc to termin 17 czerwca ale jakąś mało zorganizowana para nas wykpiła z tego miejsca i został nam maj :))
z tego tytułu, że Estragon nawalił z data i zapisał dwie pary mamy mały upust na cenie menu. Takze wybrałam sobie potrawy z menu za 130, 140, i 150 * wszytsko pomieszane i mamy dobrą cenę. Napoje dokupujemy i alkohol sami.Decydujemy sie także na ich dekoracje bo byłam tam przed 3 weselami i specjalnie je oglądałam :)) Również nie bedzie problemu i podzielimy stoły na dwa - sala duza i przedsionek.

Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mainowicie: ZBYT DUŻE KIELISZKI - 50tki !!! Boję się , że goście sie szybko popija i będzie lipa :((

image