Do Madziulki!!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witaj kochana :)

Wiem, że planowałaś pojechać w weekend zobaczyć sale Tereske w Szemudzie.
Jak Twoje wrażenia? :) Czy dowiadywałaś się może o koszty co do wynajęcia ich kucharek?
Czekam na relacje :D

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do Madziulki!!

Czekam niecierpliwie :D

hej;) no juz Ci wszystko pisze, wiec tak wrazenia sa troche dobre troche zle.A wiec tak wada dla nas przynajmniej jest to ze jest to troszke daleko bo my bierzemy slub na oruni grn a zdjecia bedziemy miec w parku oliwskim wiec wiecej by nas na tym weselu nie bylo,druga wada to ta ze malo miejsc z noclegiem bo maja tylko do dyspozycji 2 pokoje 2 os a ja mam troszke rodziny z poludnia Polski i musze ich gdzies przenocowac a moj dom jest za maly;) aha jeszcze jedna wada wiec dojazd straszny, pelno blota i nasza limuzyna by tam chyba nie przejechala;) aha dosc maly parking.No a z tej dobrej strony to to ze sala piekna, cale wyposazenie nowiutkie, wszystko naprawde super w srodku,piekny duzy parking podest dla zespolu wystroj super ze nawet na upartego pare balonikow i mozna robic wesele. Jesli np masz slub gdzies blisko a goscie stad to polecam.A na ile masz wesele? bo ta sala jest dosc duza bo na 180osob i tak sobie pomyslelismy ze bedzie sie wydawalo pusto jak te nasze 100osob tam wejdzie;) koszt to 2000zl+rachunki Wlascicielka nie wie ile wynosza rachunki bo ta salke otworzyli w Andrzejki i nie robili jeszcze wesela,ale mowili ze maja praktycznie wszystko energooszczedne i jak masz w lato to tez za ogrzewanie placic nie trzeba i tak myslimy ze te rachunki to ok200zl by wyszly. koszt wynajecia pokoju to 50zl/dobe a zaliczka 1000zl. My zrezygnowalismy z tej sali a dzis juz podpisalismy umowe i mamy juz nowa;)

Dziekuje za relacje :) a moge wiedziec na jaka sale sie zdecydowaliście? Pytałaś się może jak wygląda tam opcja z kucharkami, ile biorą itp.?

pozdrawiam :)

my zarezerwowalismy wczoraj sale na jasieniu fachowa nazwa to CHECZ ta taka zielona na kartuskiej. A Wy jakie jeszcze macie opcje na sale?

aha nie pytalam co do kucharki,bo my juz mamy,ale z tego co wiem to wspolpracuja z zespolami,kucharkami no i sami przygotowuja menu 90-140zl o ile dobrze pamietam

Innej sali narazie nie mamy na oku :( wlasnie dostalam odpowiedz na maila od wlascicieli sali Tereska. Napisali ze kucharki biora 2000 zł za obsluge i przygotowanie za wesele+poprawiny na ok 100 osób. Teraz sie zastanawiam bo jezeli naprawde jest tak jak napisalas ze ceny menu sa od 90-140 to na wesele na 100 osób wyszlo by minimum 9 tysiecy;/
9-2=7 na same produkty itp. Jejku czy to naprawde tak duzo by wyszlo? az mi sie wierzyc nie chce;/ moze lepiej samemu wsio kupic? troche zachodu by z tym bylo ale wydaje mi sie ze nie wyszlo by az 7 tysiecy;/ juz sama nie wiem co robic :(

za same skladniki 7 tysiecy??????? musialabys chyba na tym talezu jesc platyne albo zloto, tyle nie wyjdzie!!! my liczymy ok 3tys na skladniki.Nie bierzemy zadnego menu tylko wynajmujemy kucharza i albo on wszystko kupi,ale my to beez roznicy,ale lepiej samemu. Tak mi sie wydaje.A kiedy macie slub i gdzie?

No własnie....bardzo dziwne :( ech :( a ile bierze Wasz kucharz za całość jesli to nie tajemnica? Wesele planujemy na sierpien 2007 i pomalutku zaczynamy sie rozglądać.....jeszcze nic konkretnego nie mamy :) ale jeszcze sporo czasu :) narazie jestesmy na etapie DOWIADYWANIA SIĘ :D

no my tez sierpien;) a dokladnie 4. A co do kucharza to jest to znajomy mojego narzeczonego wiec moze zrobic to w formie prezentu slubnego;) ale dowiadywalam sie juz tu gdzies na forum ktos pisal,ze 3osoby w kuchni + 3 osoby na sali to koszt 1750 bez ciast a z ciastami 2200

Kurcze ale fajnie :) też bym chciała taki prezent :D

wiesz on od nas nic nie wezmie albo jakies grosze tak mi mowi moj luby,ale wiesz nigdy nic nie wiadomo,poza tym on bedzie tylko przygotowywal a juz na wesele pewnie wezmie jakis kolegow (bo bedzie gosciem) no i za kelnerki tez trzeba zaplacic, wiec moze wyjsc troszke taniej albo to samo;)