Do mam karmiących piersia - guzek w piersi to zapalenie czy zatkanie kanalika?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
j.w. od wczoraj mam duzego guzka w piersi boli jak dotkne piersi jak mała ściągnie mleko jest troszke lepiej ale później znów to samo. Co z tym zrobić. Czytałam w innych wątkach ale jedni pisza że zimne okłady inni ze ciepłe:-(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Do mam karmiących piersia - guzek w piersi to zapalenie czy zatkanie kanalika?

Ja rozmasowywałam, nawet jak bolało. Podczas karmienia też i mi to pomogło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do mam karmiących piersia - guzek w piersi to zapalenie czy zatkanie kanalika?

to zatkany kanalik, delikatnie rozmasuj i dziecko przystawiaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dzisiaj tez mam zastój, juz chyba z 20 od grudnia:( w nocy nieswiadomie przygniatam sobie ta piers i później cierpie. Najcześciej pomaga gorący prysznic i masaż - mimo, ze ostatnio położne mówią zeby nie masować. czasami jak szybko rozgrzeje pirś i przycisne - to samo sie odtyka i leeeci strumienieniem. Dzisiaj słabo schodzi, az temperatury dostałam, mam nadzieje, że do wieczora zejdzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przystawiam ją cały czas, spróbuje jeszce tym ciepłym prysznicem. dziekuje Wam bardzo

ROZMASUJ,NAKARM DZIECKI I PO TEZ ROZMASUJ. MI TO POMOGŁO!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mi rozmasowywanie nie pomoglo a wrecz zaszkodzilo, jesli guzek nie znika od kilku dni to radze udac sie do lekarza, u mnie po masowaniu i okladach skonczylo sie na ropniu piersi i nikomu tego nie zycze.A lekarz obejrzy i zdecyduje co z tym mozna zrobic, bo u mnie z malego guzka zrobil sie wielki guz na cala piers pomimo przystawnia malucha i sciagania laktatorem :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja dostalam od lekarza antybiotyk na wszelki wypadek, ale mialam wykupic tylko jesli nie pomoze rozmasowywanie i sciaganie pokarmu (ja juz wtedy od 2 tyg nie karmilam, gdy zrobil mi sie guzek).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja rozgrzewałam piersi i próbowałam ręcznie odciąnąć mleko
Bolało ale pomagało
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

u mnie guz zniknął, ale temperatura 38:/ , moze to nie od tego?

jak guza nie ma to spoko, a jak masz temp i guza to koniecznie do lekarza

paula, ale bola Cie piersi? bo jesli tak, to temp. pomimo braku guza moze byc od zastoju
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

już nie boli, guza nie wyczuwam, rozmasowałam go ze 4 godziny temu.... w pewnym momencie temperatura zaczeła spadac, a teraz znowu...
najgorsze, że mąz wyjechał, jestem sama z 7 miesiecznym dzieckiem - czuje sie dobrze, ale jak jeszcze urośnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odświeżę wątek.

Czy przy zatkanym kanaliku guzek jest duży? Ja czuję guzek wielkości jajka, nie boli, nie mam temperatury, choć wczoraj kiedy sie pojawił ten guz miałam 37,8 st. i pierś była tkliwa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?