Do mieszkańców Zaspy

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Czy podoba Wam się pas startowy po remoncie?
Czy w dzień taki jak dziś jest tam w ogóle możliwość przejścia na drugą stronę ulicy nie mocząc kostek w wodzie?
Czy na całej długości od SKM do wiaduktu jest chociaż jedna studzienka albo rynna odpływowa?
Czy tam zimą ma powstać lodowisko? Ludzie na łyżwach, a samochody w łańcuchach?... bo inaczej tam się nie da ani przejść, ani zjechać czy podjechać?
Co się stanie z asfaltem kiedy przyjdą mrozy? Przecież woda go rozsadzi...
Co będzie wiosną kiedy pojawią się roztopy tak jak minionej zimy?

To jest w ogóle masakra jakaś!
Kto zatwierdził projekt budowy tej drogi?
Kto zrobił jej odbiór?

Ja nie jestem mieszkanka Zaspy ale codziennie dojeżdżam tam autobusem do pracy i codziennie (ostatnio) jestem przemoczona albo od przechodzenia przez ulicę albo od przejeżdżających samochodów...
Ręce opadają jak Polak potrafi zmarnować środki finansowe, zamiast zrobić coś porządnie!
Czy możemy coś z tym zrobić? Pociągnąć kogoś do odpowiedzialności? Czy ktoś się na tym zna?
Wkrótce wybory... Czy wiecie jak i do kogo uderzyć, żeby ta sprawa została jakoś... nie wiem... poprawiona?

Ponieważ zupełnie się na tym nie znam, zadzwoniłam do Panoramy żeby przyjrzano się tej sprawie... poproszono mnie, żebym opisała sprawę i przesłała ewentualnie zdjęcia, a oni spróbują się tym zająć. Jednak w tej chwili nie mam możliwości porobienia zdjęć, bo jak kończę pracę to jest już ciemno... Czy ktoś mógłby zrobić i podesłać mi fotki uwidaczniające największe felery ulicy po remoncie? Chodzi mi głównie o morze wody na całej jej długości, zwłaszcza przy zatokach autobusowych i na przejściach dla pieszych.

A może ktoś jeszcze oprócz mnie odważy się napisać maila do Panoramy? Może jeśli będzie nas więcej to coś zrobią?
Może chociażby podwyższenie w miejscach gdzie są przejścia dla pieszych? Bo w tej chwili to można jedynie nad nimi przelecieć, albo przepłynąć kajakiem... W innym wypadku woda w butach gwarantowana!

Adres mailowy Panoramy:
panorama.gda@tvp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do mieszkańców Zaspy

Ja mieszkam na Zaspie ale po drugiej stronie wiaduktu.
Z tego co mi wiadomo to droga ta nie jest docelowa.
Na pewno inaczej jest jak idzie sie tamtedy piechotą a co innego jak sie jedzie autem.
Mnie osobiscie az tak to nie przeszkadza.
Ale mam nadzieje ze jak zrobia druga strone to bedzie lepiej.

Włąśńie słyszałam że druga strona została wykupiona i tam nie będzie ulicy...

Dokladnie,tam nie bedzie ulicy bo ta droga jest prywatna.Maja byc pozniej 2 pasy w jedna i 2 w druga strone,ale poki co czekaja nas wielkie kaluze,pozniej lodowisko i maga korki,bo przeciez,tam jest bardzo duzy ruch.mieszkam na startowej i widze to codziennie.

Mamoalanka czy masz możliwość pstryknięcia jakichś zdjęć w deszczowy dzień?

Kurczę naprawdę szkoda że nie zrobili tego remontu porządnie..
No niech by chociaz podwyższyli same przejścia dla pieszych o 3-5 centymetrów żeby woda miała szansę z nich spłynąc... takie "ala leżący policjant". Bo jak pada to nie ma możliwość przejść...

Tak,jak bedzie mocno padac to zrobie,ale czy to cos da...Watpie.przeciez nie rozwala drogi i nie zrobia jeszcze raz.

i warto dodać, że nie dali tam żadnej latarni!!!!!!!!!!!!!
wieczorem jedzeisz i NIC kompletnie NIC nie widać - czarno jak na 7mce!!!!!!!!!!

Dramat

wjaz z ulicy Hynka juz poprawiali (kostką brukową) bo autobusy nie mogły skręcić!!!!!!!!!!

jak bede miala czas to też napisze do tej firmy!!!!!!!!!

Ja dzwoniłam do telewizji gdańskiej dzieł panorama :)
jak tylko będę miała zdjęcia to napiszę maila do nich
Podam też link do tego wątku, więc wpisujecie co Wam na sercu w związku z tym tematem...

mam foty po obiedzie cos przesle do autorki watku

oo... Super :)
Czekam na zdjęcia

Dejwi nie dostałam zdjęć...
Może dzisiaj ktoś mógłby je zrobić?

poszly

podziękujcie budyniowi-pajacowi,od 12 lat nie robi nic innego tylko trwoni nasz podatki

jeśli chodzi o remont pasa startowego, to jest to prowizorka...na chwilę!
udało się odzyskać ten teren, ale trzeba czekać jeszcze na decyzję sądu o terminie "przejęcia". Wówczas doczekamy się porządnego remontu i zagospodarowania terenu

ja mieszkam w blokach impro, odcieli nam ulice dojazdowa i sie ciesza, trzeba albo parkowac na dywizjonu, albo gdzies na pilotow, i potem z buta kilometr isc, juz nie wspomne o wlascicielach sklepow ktorzy maja dostawy. obled jakis.. jak padal deszcz, to juz chcialem pozyczyc od kumpla kajak. a teraz snieg... duzo tego sniegu, i lodu, znajoma sie poslizgnela i zlamala reke, bo bylo istne lodowisko, a oczywiscie piasku nie bylo no bo poco... ja osobiscie zgubilem i przedni i tylni zderzak, i wysle im rachunki. mam dosyc tego cholernego nierobstwa.

no zaraz,ale od poczatku bylo wiadomo ze ulica przebiegajaca przy blokach Inpro na Jana Pawal jest ulica tymczasowa. Osobiscie tam mieszkam i jestem zadowolona,ze wreszcie jest zrobiony porzadek z ulicami. A wjazd jest pod sam blok-jako wjazd w slepa ulice od strony ul.Hynka-jako wjazd wlasnie pod nasze bloki i Dywizjonu (i duuzo miejsca do parkowania).

niewiem o czym pani mowi, o tym poligonie pod blokiem? i gdzie sa niby te miejsca parkingowe? osobiscie (tylko dzisaj) pomagalem wypychac 14 aut z sniegu poniewaz ewidetnie nie slyszal o wynalazku zwiacym sie plugiem snieznym. a ul. pomiedzy dywizjony a inpro, to droga nalezaca do dywizjonu. blok inpro nie ma drogi, poniewaz zostala wedlog mnie bezprawnie zamknieta. osobiscie bym to nazwal chaosem a nie porzadkiem.

1. Kto do cholery znowu glosował na ADAMOWICZA ???
2. Nie da się zrobić studzienek bo tam jest beton pod spodem!
3. Mieszkańcy Inpro powinny się byli dowiedzieć, przed kupnem mieszkania, że teren po lewej stronie pasa jest prywatna wlasnoscia, bo to sie nie stało wczoraj tylko z 10 lat temu. Pretensje można mieć tylko do SIEBIE.

A nastepnym razem znowu zaglosujcie na tego nieroba!

1: nie wiem co za jelob na niego glosowal

2: nie da sie golemu do kieszeni n****c

3: nie kupilem tylko wynajmuje

to nie usprawiedliwia od stanu cholernych drog i kompletny brak odniezania.

A wy w swieta nie macie innych zajęć tylko sie bluzgać ??

ciekawe czy na innych osiedlach sytuacja jest super!!

bez przesady ... a w swieta juz lepiej chyba Kevina obejrzeć niż sie bluzgać ...

no chyba ze sie nie da na swieta do rodziny jechac bo auto siedzi zakopane w sniegu a w okol czesci, noga zlamana

zastanawiam sie na co wy narzekacie.Na ulice czy na snieg?Bo sniegu jest wszedzie duzo.Ja mieszkam na startowej i u nas ciagle ktos wypycha auto.To wcale nie zalezy od drogi.

no i w tym problem. dlaczego nikt nie odsnieza? to nie jest jakas astrofizyka. wystarczy plug i po problemie.

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...