Do tych,które rodziły na zaspie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny,jak wygląda obchód na porodówce?czy zdażają się studenci?i jakich ciśnieniomierzy używają lekarze do badania ciśnienia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Do tych,które rodziły na zaspie

ja rodziłam w zeszłym roku i byly studentki pielegniarstwa oraz jeden student ginekolog,a cisnieniomierze nie były elektroniczne

Dzięki za odpowiedz,a może ktoś rodził w tym roku?czy na obchodzie są studenci?jak wogóle wygląda ten obchód?

hej,rodziłąm 8 dni temu,obchód wyglądał tak,,jak się pani czuje??'' -,,dobrze'' i wychodzili,żadnego mierzenia ciśnienia ,badań,dopiero w ostani dzień lekarz zajrzał ,,między nogi'' czy się dobrze goi studenci byli ,nie na każdym obchodzie

Ja rodziłam na Zaspie m-ac temu. Szczerze - nawet nie wiem, czy byli studenci, czy nie - nie zwarcałam na to uwagi. Na pewno była jedna studentka z babką od laktacji, która uczyła mnie jak Nikodema przystawiać do piersi i jak samemu ściągać pokarm.

Obchód był dwa razy dziennie. Tylko pierwszego dnia zajrzano "miedzy nogi", w pozostałe dni padało jedynie pytanie "jak się Pani czuje?".

Ciśnienia nie mierzono. Jedynie temperaturę co rano termometrem dousznym.

dokładnie temperatura rano i wieczorem,najlepszy był obchód jak weszło 2 lekarzy i się pytają jak się czujemy ,potem czy nogi puchną my,że tak a oni ,to dobrze i wyszli

podpisuje sie pod tym co napisały bociany i asienka. tylko jak sie Pani czuje i reszta w nosie człowiek sam się dopytywał i dopraszał że cos boli albo żeby sprawdzić czy ok. A jak boli to tylko przeciwbólowe karzą brać.

Dokładnie było tak jak napisały koleżanki powyżej. Rodziłam na Zaspie 3 m- ce temu.Studentów nie było, a obchód ograniczał się do odpowiedzi na pytanie "Czy wszystko w porządku?"

ja rodziłam 10.09 obchód był bekowy ;)))
dzień dobry jak się panie czują? dobrze no to dobrze i wychodzili
ale sprawdzali nam brzuchy chociaż czy się macica obkurcza dobrze
leżałam od środy do poniedz i nikt mi nie zaglądał jak się goi
studentów nie było wcale

temperatura codziennie ciśnienia nie mierzyli no chyba, że ktoś ma takie zalecenia

Jak się Pani czuję?to tak samo jak w przychodni,tylko jeszcze dodatkowo badają ciśnienie i wagę,rzadko badają na fotelu i bardzo rzadko wysyłają na badania krwi,czasem nie wiem po co tam chodzę.

Jestem w szoku. Rodziłam w Pucku. Tydzień przed porodem leżałam w szpitalu 2 doby. Przed porodem leżałam dobę. Codziennie miałam robione badanie ginekologiczne z usg, ciśnienie, temperatura, ok 4 razy dziennie ktg.

A swoją drogą to ciekawe,że na odziale w szpitalu nie mierzą ciśnienia bo w szkole rodzenia mierzą za każdym razem tylko nie wiem po co,skoro lekarz nam robi pomiar co wizytę.

W SR robią dlatego, że gdyby było za wysokie to nie bierze się aktywnego udziału w ćwiczeniach - tak jest na Zaspie bynajmniej.

A tak z innej beczki. Czy na zaspie trzeba mieć swoje podkłady porodowe czy mają??

Mają ich od groma :)

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...