Dobra cena

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czesc dziewczyny , przyszle Panny Mlode , wpisujcie ile planujecie wydac na suknie slubna? Ja osobiscie jeszcze sie wacham nad realna kwota . Pozdrawiam Was cieplutko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dobra cena

no cześć,
mój budżet to max. 3 tyś., zobaczymy jak bedzie bo strasznie podobają mi sie suknie z kolekcji La Sposa i Pronovias - sa bardzo drogie.
Jakby co to mam dobry salon krawiecki sukni slubnych, który robi cudowne repliki (reklamują się na Allegro).
Mam nadzieje, że dam rade zmieścić się w tej kwocie...

pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne męzatki :))))

Hej. Ja planuję zmieścić się w kwocie (za cały ubiór) do 1.5 tys ale zamierzam albo wyporzyczyć albo odkupić od zeszłorocznej Panny Młodej.

jA juz kupiłam suknia 1100 zł - wyprzedaż 50% marietta, welon zamawiałam przez internet 103 zł + drugi (nie wiem jeszcze jaki bede miała) 83 zł diadem 115 zł buty na zmiane do tanca- zamawiane we wrocławiu 105 zł jeszcze szukam bucików do kościoła. Suknia na przebranie tez kupina (850 zł) ufff strasznie droga ta impreza jak na jeden raz :(
pozdrowionka

Ja miałam suknię za 260 zł (szytą u krawcowej) + materiały za 110 zł + kapelusz za 170 zł (zamówiony u modystki) + buty za 189 zł.

moceza, czy zdradzisz namiary na krawcową ? Ja szukam cały czas, żeby uszyc moja wymarzoną... aganus@02.pl :o)

a ja mam już buty ! Planowałam ten wydatek na koniec (ślub w sierpniu), ale moja mama wypatrzyla likwidację sklepu i mam piękne włoskie buciki z wstawkami z delikatną siateczką i z czubkiem - są bardzo oryginalne, wygodne i na niskim obcasiku (!), a wydają się być wysokie. Cena - 57 zł !!! Szok ! Na razie z ubioru mam - buty ! haha

hej, hej,
a gdzie ten sklep likwiduja? moze jeszcze bym sie zalapala na jakies ladne butki?

o matko!!!
to ja chyba oszałałam planując takie wydatki,
kurcze,
chyba muszę iść po rozum do głowy, bo wyjdzie ze pieniędzmi rzucam na prawo i lewo,
dzieki dziewczyny, że sprowadziłyscie mnie na ziemie...
pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne panny młode

A jakiej szukienki szukasz?? Ja brałam ślu w lato 2004, mam sukienke białą z Agnes, gorset z spódnicą. MOge Ci na prv przesłać zdjecia sukienki!!!

A jakiej szukienki szukasz?? Ja brałam ślub w lato 2004, mam sukienke białą z Agnes, gorset z spódnicą, rozmiar 38. MOge Ci na prv przesłać zdjecia sukienki!!!

sukienka - juz kupiona - 700 zl (wyprzedaz)
welon - 110 zl.
jeszcze buty i pewnie jakis kwiat na szyje, ale mam nadzieje zamknac budzet "ubraniowy" w 1100 zl.

Dobra cena

Sukienka kupiona -wyprzedaż salon Marietta 1200zl. (tylko do konca grudnia , osobiscie polecam ) welon po siostrze - gratis , rękawiczki też , zostają jedynie buciki , myslę , że do 200zl. Pozdrowiooooooonka.

dziewczyny kochane,

powiedzcie mi prosze czy jeszcze przed czerwcem beda jakies wyprzedaże, czy lepije juz teraz na to patrzeć???
Mówcie mi prosze szybciutko, jutro jade do salonu ale niestety w W-wie, bo tu narazie mieszkam, więc chciałabym wiedzieć czego oczekiwac...

Pozdrowionka

wyprzedaze trwaja do konca roku, od stycznia wchodzi nowa kolekcja.

Z tego co słyszę na forum,to ciągle w salonach Marietty (tam kupiłam swoją-1000 z welonem długim -w promocji) jest korzystna oferta.W Gdańsku była do grudnia 50 %, w Gdyni ciagle zniżki 500 zł a chyba jeszcze coś nowego wprowadzili.We Wrzeszczu w Elji za około 1000 zł szyją(przynajmniej tak było w listopadzie). Mi sie udało zmieścić w 1300 suknia,welon i buty(super okazja) plus bielizna.TAkże można taniej niż 3 tyś.Lepiej przeznaczyć kaskę na podróż poślubną.Pozdrawiam.

ja tez kupiłam w salonie Marietta, suknię nową wraz z długim welonem za 1400 zł, buty za 100 zł, no i teraz już tylko dodatki......
ale w tym salonie powiedzieli mi, że promocja kończy się z końcem listopada, więc miałam dwa dni na decyzję, a potem okazało się, że promocja wcale się nie skończyła.......i na bank do końca grudnia była, a może nawet jeszcze sie nie skończyła ??
więc po co tak się spieszyłam ?? hmmm...... ;))

Nacheba , jezeli nie zalezalo Ci na nowosciach to warto bylo sie pospieszyc , ja sie spoznilam i juz nie ma zadnej znizki ( bylam w Mariecie kolo pogotowia), bo jest juz kolekcja 2005.

ja się nie zmieściłam w 3000 a bardzo chciałam

no ja nie kupuje sukienki, bo jestem facetem ,ale tye sumy mnie przerazaja?!!???
czy naprawde nie da sie taniej niz pare tys???
czy noie mozna np. wypozyczyc za te 200 - 400 zl i tyle?? no nie wiem , tylko trak z ciekawosci pytam??

Suknia 1000 - nowa szyta
butu 100
welon i stroik 150
bielizna 200
RAZEM: 1450

ok. 2 tys

suknia nowa cymbeline, ale przeceniona bo kolekcja 2004
buty mam, bielizne mam (az za duzo!)

to tak dla zaspkojenia ciekawości odpowiadam, że wypożyczenie sukienki kosztuje 500 zł :)
ale szycie wychodzi faktycznie taniej :)

Wiesz,tak prawde powiedziawszy,wypożyczenie kosztuje niby 500-700 zł,ale dochodzi kaucja koło 200 zł (przepada jak się uszkodzi sukienkę lub trwale pobrudzi),plus welon koło 200,więc wychodzi tak czy siak koło 1000.Niestety,drogie jesteśmy.Ciekawe ile facet musi przeznaczyć na strój,bo mój narzeczony chce frak-i obawiam się,że będzie to też nielichy wydatek.

Cześć!
A ja swoją kupiłam za 1500 z przeróbkami krawieckimi (Cymbeline) właśnie w Mariettcie kołe pogotowia. Więc obniżki jeszcze trwają:)

Słuchajcie ,w sobotę obleciałam Gdynię i jeżeli mówicie o Mariecie, to koło pogotowia jest już nowa kolekcja bez zniżek ( zresztą bardzo ładniusia) , natomiast bliżej hali jest duży wybór po 990,00 zl. ale się ''nie dopchalam'', na soboty trzeba się umawiac , więc się zapisałam no i zobaczymy.

ja zamierzam wydać nie więcej niż 1500 zł, zamierza szyć za 1000 zł jak dobrze pójdzie....

W Marietcie wyprzedaż się już skończyła - zostało tylko kilka modeli z kolekcji 2004 i to one właśnie kosztują 1500zł, ale to dosłownie kilka sztuk. Nowa kolekcja zdecydowanie droższa - choć to zależy oczywiście od modelu -i metki:) Ja dostałam gratis welon długi "mgiełkę" - jeszcze zniżkę:) Ale i tak w 2000 się nie zmieściłam:(
Mam nadzieję, że uda mi się suknię po ślubie sprzedać, bo jest naprawdę śliczna (zresztą, każda z nas to powie o swojej). A jeśli nie? No cóż, będę miała drogą, ale piękną pamiątkę... :)