Dobry ginekolog- Gdynia

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam!
Czy możecie mi polecić dobrego ginekologa z Gdyni przyjmującego w przychodni "państwowej"? Na wizytę prywatną, niestety biednej studentki nie stać. ;-(
Będę wdzięczna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dobry ginekolog- Gdynia

Zapytaj w swojej przychodni.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej przychodni nie dowiem się niczego (totalny chaos i dezorganizacja + niemiłe panie). Nie chciałabym trafić znowu (już raz korzystałam z usług "państwowego") na felczera raczej niż lekarza... Dlatego mam nadzieję, że ktoś podpowie... ;-)

w centrum na żwirki wigury przyjmowała kiedyś p. Pilarska a po niej bardzo miła i dokładna młoda ginekolog ale nei pamiętam nazwiska :/ zadzwoń i dowiedz się !!

W przychodni na Wzgórzu Maksymiliana na ul. Legionów przyjmuje dr. Grzybowska. Wiele forumek, w tym ja do niej chodzi.

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Same dobre opinie czytam o dr. Grzybowskiej... az jestem w szoku. Moja córeczka Sara skończyła roczek, właśnie Grzybowska prowadziła ciążę< w państwowej przychodni> i jestem rozczarowana:( Obecnie chodzę do p.Machowicz w Orłowie. Super kobietka, która ma tak cenny dziś czas:)

Pozdrawiam!

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też chodziłam kiedyś do Grzybowskiej w przychodni na Dąbrowie i nie polecam jej. Teraz już od dłuższego czasu chodzę do Pilarskiej i mam do niej takie zaufanie że zdecydowałam się na to żeby prowadziła moją ciążę. PS po poniedziałkowej wizycie (pierwszej ciążowej) u dr Pilarskiej mój mąż był pod jej wrażeniem i powiedział, że będzie chodził ze mną na wszystkie badania do niej do końca ciąży, bo wszystko mu dokładnie wytłumaczyła itp. ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brzoskwisia - Wy chyba byliście dziś z mężem w Evi-medzie?? Po 17... Czekałaś do doktor Pilarskiej...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byliśmy... :) Pewnie rzucaliśmy się w oczy, bo oboje jesteśmy takie świrki a poza tym miałam straszną chwiejność jak czekaliśmy tam - raz mi się chciało płakać a za chwilę rzucałam mięsem na męża bez powodu - z czego mężasty miał niezły ubaw a ludzie patrzyli się na mnie jak na chorą psychicznie :/

Ty też tam byłaś??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wy przyszliście chwilę przed tym jak ja wchodziłam do gabinetu także nie widziałam Twoich "scen" ;))) Od razu poznałam Twojego męża ze zdjęć na weselniku, a ponieważ czytałam, że jesteś w ciąży i że chodzisz do pilarskiej, to utwierdziło mnie to w przekonaniu, że to Wy. A jak się czujesz? Przyjęła Cię Pilarska? Długo musieliście czekać?

Kompletnie nie kojarzę Ciebie a szkoda... :( Może jeszcze się spotkamy u dr Pilarskiej. Dostaliśmy się wielkim cudem, bo ta wredna babeczka z recepcji zlitowała się nad nami. Czekaliśmy ponad 2 godziny, ale opłacało się, bo jestem już spokojna. Wcześniej miałam lekkie plamienia, więc byłam bardzo zdenerwowana sytuacją. Okazało się że jest wszystko w porządku a serduszko wesoło bije :D. Tylko ja sie nie za dobrze czuję - mam straszne mdłości, ale to jest chyba kwestia zmiany witamin. Na razie jem praktycznie same migdały ;)

Blondynka, krótkie włosy w okularach, siedziałam pod drzwiami, a potem chodziłam (też czekałam ponad godzinę). Ja chodzę do grzybowskiej, ale rejestracja nie raczyła mnie powiadomić ze Grzybowskiej nie ma, więc poszłam w zastępstwie do Pilarskiej. A ty od poczatku ciazy bierzesz witaminy? Ja cały czas biorę tylko folik. Z tego co wiem witaminy podaje się dopiero od drugiego trymestru.

oooo już kojarzę!! Wyglądasz na bardzo sympatyczną osobę :) Masz już ładny brzuszek
Witaminy biorę od pierwszej wizyty u lekarza, bo mam anemię. Pilarska stwierdziła że muszę je brać, bo później morfologia będzie tylko gorsza.

Dziękuję :D Tak, rzeczywiście widać już u mnie brzuszek, ale jestem w 17 tc wiec ma prawo wystawać ;))

Przy anemii to zrozumiałe dlaczego bierzesz witaminki. ja miałam bardzo dobre wyniki, teraz pod koniec grudnia będę robiła ponowne badania i zobaczymy czy cos się nie zmieniło.

apropos wyboru lekarza, to na początku chciałam iść do pilarskiej, ale miała komplet pacjentów, czy była na urlopie (już nie pamiętam) i wybrałam grzybowską i tez jestem zadowolona, bo wszystko wyjaśnia, wypisuje na karteczkach... Wizytą u pilarskiej byłam bardzo miło zaskoczona, bo babka ma super usposobienie i podejście do pacjentki. Wczoraj na początku wizyty użalała się że siedzi od godziny 8 i chyba nie uda jej się wyjść z pracy do rana, ale mimo to nie śpieszyła się, dokładnie zbadała... zapraszała w styczniu na wizytę albo do siebie albo o Grzybowskiej.

niestety ja zaczęłam chodzić do Zofii Machowicz w przychodni orłowskiej...
Jestem w szoku, tak niekompetentnego lekarza jeszcze nie spotkałam, nie interesuje sie ciążą, dzieckiem, nie zleca podstawowych badań (nawet nie wspomniała ani razu o badaniu na przezierność karkową i kość nosową).
spowodowała u mnie krwotok, i to nie jakiś mały tylko taki, że krew lała się strumieniami, cały fotel i podłoga była w krwi, byłam w ciężkim szoku po tym - zaznaczam, że jestem w ciąży i martwię się o dziecko, a nie o siebie.
Stanowczo przestrzegam przed nią!
Jest to moja pierwsza ciąża i wydawać by się mogło, że lekarz powinien wprowadzać pacjentkę w ten temat, dodawać otuchy, tłumaczyć, przedewszystkim rozmawiać, natomiast, ona tylko siedzi za biórkiem i czeka aż wyjdę. Wszelkie pytania z mojej strony są źle widziane.
Poprostu jestem w szoku!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyłączę się do autorki tego postu.
Też chciaabym wiedzieć, jeśli w Gdyni, a najlepiej Orłowie jest jakiś sensowny lekarz państwowy. czy wiecie może coś na temat, tych pozostaych ginekologów w przychodni orłowskiej - jest ich dwóch - mężczyźni...
Dziękuję z góry za odpowiedzi!

Przyjmuje tam również doktor Florczak, polecam Ci go.

Tez jestem w ciazy a moj maz jak ciebie czyta to smieje jak KON (do rozgoryczonej)

Zgadzam się !
Niestety trafiłam do niej, gdyż wszędzie indziej brakowało miejsc, terminów. Kobieta niedelikatna, była opryskliwa, nieprzyjemna. Zero kontaktu ze mną,rozmowy, zero wprowadzenia - nic po prostu nic ! Jestem strasznie rozczarowana i zniesmaczona, gdyż jest to moja pierwsza ciąża i oczekiwałam czegoś innego.
Wiele czytałam na temat pierwszych wizyt w trakcie ciąży,więc i wybrałam się do niej z nastawieniem ,że dowiem się wielu rzeczy ,które mnie jakoś naprowadzą na to co dzieje się ze mną i dzidzią.

No ja mam podobne doświadczenia. Po dzisiejszej wizycie u dr machowicz moja noga już nigdy nie postanie w jej gabinecie. Termin porodu mam za tydzień, nie zleciła monitorowania serca dziecka (pacjentce przede mną z tym samym terminem ciązy zleciła). O pozostałych problemach, jakich mi przysporzyła, wolę już nie pamiętać. Ma też braki w podstawowej wiedzy na temat np. paciorkowca (była w szoku że w szpitalu KAŻDEMU podają antybiotyk co 4 godziny aż do porodu, jeśli ma się paciorkowca). Czasami miałam wrażenie, że powinna mi płacić za wizyty, bo sporo się ode mnie dowiadywała (ja z kolei wiedze miałam od mojej dr z przychodni prywatnej - akurat z Evimedu, ale to dlatego, żę tam mam blisko i wybrałam sobie lekarkę "na czuja". Nie będe robić reklamy. Nie polecam dr Machowicz żadnej ciężarnej. No, chyba, że chcecie chodzić tylko po zwolnienie lekarskie i nie wiedziec nic o dziecku ani o swoim stanie.

W 2015 roku również odwiedziłam gabinet dr Zofii Machowicz. Byłam w 8 tygodniu ciąży. Nie jestem wydelikaconą paniusią.... ale to była najbardziej traumatyczna wizyta u ginekologa w życiu. Badanie było bolesne, usg również do delikatnych nie należało. Moja noga nigdy nie stanie na progu gabinetu tej kobiety.

Tylko nie do dr.Grzybowskiej , bo potraktuje Ciebie jak byle co...to jest straszne jak ona traktujr kobiety w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!

polecam dr J. Stasiak z Przychodni przy pogotowiu na Żwirki i Wigury, bardzo sympatyczna i konkretna osoba,osobiscie do niej chodze, też mi poleciła znajoma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

fakt mila i sympatyczna ale dostac sie do niej graniczy z cudem...Nawet gdy sie jest jej pacjentką od kilku lat a potem jest sie w ciąży to i tak nie chce przyjać tylko trzeba czekac 3 miesiace na wizyte..Troche niepoważne...

haha..ja też raz przez przypadek byłam u Machowicz, gdy byłam w ciąży i więcej moja noga tam nie postanie
- wepchała mi za duży wziernik, więc też krwawiłam
- usg trwało 1 minutę i stwierdziła, że mam krwiaka i odklejającą się kosmówkę(bo jej zasugerowałam, bo było tak 3 tyg. wcześniej)- 2 dni po wizycie u niej moja lekarz stwierdziła, że po krwiaku nie ma śladu,kosmówka ok
- kazała mi zwiększyć dawkę duphastonu- za 2 dni moja lekarz nakazała zminiejszenie (bo krwiak się wchłonął)
- kazała mi kategorycznie leżeć, ale przyjść za 2 dni po L4, bo mialam zwolnienie do dnia następnego, a ona nie moze wypisać już teraz (lekarz może wypisać L4 do 3 dni przed i do 3 dni po upływie terminu zwolnienia),
- stwierdziła, że mam grzybicę (za 2 dni moja lekarz pobrała wymaz- grzyba brak),
- stwierdziła zapalenie układu moczowego i przepisała coś tam, ale nie brałam, bo przeczekałam te 2 dni do wizyty do mojej lekarz. Na zakażenie pomogło picie wody + witamina C.

Wyszłam załamana, z toną niepotrzebnych lekow. Poźniej do mnie dzwonili z przychodni i pytali czemu nie przychodze:o

Chodziłam do dr Pilarskiej państwowo, prowadziła moją pierwszą ciążę. Później byłam u niej w Evi-medzie i jestem bardzo przywiązana do tej pani doktor. Niestety ze względu na to, że kończy współpracę z Evi-medem musiłam rozejrzeć się za innym lekarzem z tej placówki (jestem w drugiej ciąży, a moja firma ma wykupiony pakiet medyczny dla pracowników) i mogę powiedzieć, że dr Głuchowska jest OK, tzn. wydaje się być kompetentna, konkretna i dociekliwa i jest sympatyczna. Natomiast dr Grzybowska przy pierwszej wizycie wydawała mi się sympatyczna, ale po drugiej wizycie troszkę zmieniłam zdanie. Napewno wypada blado w porównaniu z dr Pilarską. Jednak nie mogę powiedzieć nic złego na temat jej kompetencji. Nie polecam USG u dr Grzybowskiej, bo nie nagrywa USG i na pierwsze USG nie wpuszcza ojca dziecka.
Mam jeszcze złe wspomnienia z wizyty u ginekolog w Przychodni Chyloni II (ul. Wejherowska). Nie pamiętam nazwiska pani dr, ale jest to młoda brunetka. Wmawiała mi, że koniecznie muszę odstawić dziecko od piersi, bo skończyło już rok. Twierdziła, że od długiego karmienia kobietom robią się guzy przysadki (żaden inny lekarz tego nie potwierdził) i że dziecko roczne jest tak samo dojrzałe do odstawienia od piersi jak dziecko 2-letnie. Totalna bzdura.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja osobiscie polecam przychodnie na wzgórzu sw Maksymiliana chodze do dr. Liliany Skarbek-Żurek i jestem bardzo zadowolona według mnie jest profesjonalistką wie co robi i zna się na tym mam do niej pełne zaufanie.

image

podbijam moze jeszcze ktos cos dopisze:-)

ZŁY GINEKOLOG DR GRZYBOWSKA Z GDYNI!!!
dosyć młoda osoba więc tym bardziej zaskakujące, że już z tak fatalnym podejściem do pacjentki. Przyjmowała mnie 3 lata temu do porodu w Redłowie, odeszły mi wody i kazano mi czekać pod gabinetem, po 10 min słysząc śmiechy ze środka zdecydowałam się nieśmiało zapukać, dostałam reprymendę, że jestem źle wychowana, bo przerywam wizytę.
Potem podczas badania nie raczyła powiedzieć ani słowa o tym co z dzieckiem, w końcu gdy zaczęłam płakać powiedziała, że "gdy chcę królewskiego traktowania, to mogłam iść do prywatnej kliniki" !!!
Wyobrażacie sobie??!!! Środek nocy, wody odeszły, ja zdezorientowana i przestraszona i takie traktowanie.
TEJ PANI NIE POLECAM. NIEPROFESJONALE I NIEŻYCZLIWE PODEJŚCIE, MINĘŁA SIĘ NAJWYRAŹNIEJ Z POWOŁANIEM.
Z tego co słyszałam o niej potem nie jestem jedyna. W środowisku lekarskim (mąż koleżanki jest lekarzem) również nie ma dobrej opini jako fachowiec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

przyłączam sie do negatywnych opini o dr. Grzybowskiej- o ile tą kobiete można wogóle nazwać lekarzem- gdybym sie jej słuchałą nie byłoby dziś mojego skarba na świecie- czwarty miesiąc ciąży obfite krwawienia średnio co trzy dni , a ona twierdziła,że to normalne i nawet nie ma powodu ,żeby dać zwolnienie z pracy, w koncu na patologi w redłowie opr... dlaczego ja nie leze w łóżku tylko wybieram sie do pracy. Zmieniłam na dr. Maciejewskiego - drogi, ale mam zdrowe dziecko takze zapłaciłabym każdą cene, Dr Gaworek odbierał poród dość ciężki też dobry llekarz. Przyjmuja w gdyni, ale prywatnie.
A od tej baby z daleka - idz na pobieranie krwi do evi -medu to tez sporo ciekawych opini o niej wysłuchasz., a w srodowisku lekarskim tez słyszałam ze ma złe opinie sama reakcja lekarza na patologi w redłowie mówiła dużo jak usłyszał kto prowadzi ciązę.

dr.Rembelski-przychodnia stocznia,pułaskiego.Bardzo dobry,prowadził dwie moje ciąże.

również polecam dr Żurek z przychodni "wzgórze św Maksymiliana" na Legionów.
jestem po prostu zadowolona z prowadzenia mojej pierwszej ciąży.
(fakt, że moja ciąża była jakby bajeczna, albo bajkowa - piękna)

jeśli będę w drugiej ciąży też chciałabym być pod opieką pani dr.
mam nadzieję, że nadal będzie tam przyjmować.

Dr Grzybowska prowadzila wzorowo moją ciążę - chodzilam do niej do EviMedu. Nie jest niestety najsympatyczniejsza. A po dzisiejszej wizycie u niej w przychodni państwowej muszę z przykrością stwierdzić że pewnie zrezygnuję z jej "usług". Poszłam z podejrzeniem zapalenia pochwy, nie stać mnie obecnie na wizytę prywatną, leczyłam się u niej prywatnie 4 lata tym bardziej mnie rozczarowała. Powiedziała ze może mnie przyjąć w EviMedzie bo tutaj i tak będę musiała płacić 60zł skoro poza kolejnością chcę wejść a przecież nie umieram - nie krwawie, nic mi takiego nie jest. Jak to powiedziała Pani doktor "zapalenie pochwy to nic poważnego". Może i nie ale do jakiego stanu mam się doprowadzić żeby mnie przyjęto w nagłym przypadku bez wcześniejszego umówienia się. Czy mam 3 miesiące wcześniej przewidzieć takie zapalenie. I tak potraktować swoją wierna pacjentkę??? Byłam w szoku. Zlitowała się i wypisała receptę ale bez zbadania mnie więc... Totalne rozczarowanie.

Ja byłam u dr Grzybowskiej państwowo w przychodni na Dąbrowie. Na wizycie było wszystko ok (tzn. byłam zdrowa, zadnej nadzerki, stanu zapalnego itp) Kilka dni po wizycie okazało się że mam stan zapałny, zaczęłam mieć obfite upławy i swędzenie (czyzbym została zarażona w gabinecie?). W tym czasie nie miałam stosunku, więc skąd to zakazenie. Byłam tam pierwszy raz i więcej nie pójdę. Lepiej juz pójść prywatnie do porządnego lekarza. wcześniej chodziłam do Miśkiewicza i tam wróce. Tak to jest jak się chce zaoszczędzić pieniądze

To juz się zagubiłam. Ja tez szukam dobrego ginekologa w Gdyni i z tego co tutaj wyczytałam to dr Pilecka nie przyjmuje już w EviMedzie? Czyli gdzie?:-)

Witam,
poszukuję namiarów na dr Jolantę Stasiak, przyjmuje na Żwirki i Wigury w Gdyni, ale ciężko się do niej dostać. Słyszałam, że przyjmuje także w Redzie, czy ktoś wie dokładnie gdzie lub posiada nr telefonu do gabinetu pani doktor??

ja polecam Adama Żółtowskiego. Pracuje w szpitalu w Redłowie i przyjmuje na WSPL-u w Gdyni:) prywatnie też przyjmuje na Pogórzu Górnym koło Biedronki.
naprawde super specjalista:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

chodziłam kiedyś do dr Stasiak, jak przyjmowała na NFZ na żwirki i wigury, teraz podobno tylko prywatnie tam przyjmuje, chyba, że mam złe informacje, to chętnie się dowiem gdzie przyjmuje i ile wizyta...

przyjmuje tez prywatnie na zwirki wigury dlugo nie trzeba czekac

czy mogę poprosić o jakiś telefonik do dr Stasiak??? ile wizyta kosztuje??