Dobry rok

Po PR-owskim haśle 'dobra zmiana' czy 'dobra szkoła' mamy teraz 'dobry rok', który dziś na uroczystej gali ogłosiła pani premier.

Trochę galę roz-****-dolił GUS, bo ogłosił ze PKB wzrósł o 2,5%, a nie o zakładane już po korekcie 3%, co oznacza, ze gospodarka wyprodukowała mniej, niż powinna.
Normalnie, jak w rodzinie jest mniej pieniędzy (np ktoś traci prace), to ogranicza się wydatki.
Wydatki rządowe jednak ograniczone być nie mogą, bo wydatki rządowe w II PRL mają charakter korupcyjny, tzn. my wam z płacimy 500, a wy nam wasze głosy.
A skoro tak, to pozostaje tylko brakujące pieniądze pożyczyć z zewnątrz. Na wzór Gierka. W ten sposób zataczamy koło i wracamy do I PRL.

W sumie jak na rok tak kretyńskich rządów, to wzrost 2,5% to fantastyczny wynik.
To naprawdę dobry rok.

I rzeczywiście trzeba przyznać racje pani premier, która twierdzi, ze PiS przez rok zrobił więcej niż PO/PSL przez 8 lat.
Faktycznie, nikt dotychczas w rok nie roz-****-dolił tego, na co poprzednicy pracowali długie osiem lat.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dobry rok

@ na co poprzednicy pracowali długie osiem lat.

...co jak co Hania Gronkiewicz Waltz się nie opierdalała przez te 8 lat...

...powiem nawet że była dobrym wzorem dla reszty...

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Dobry rok

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

No-pacz-pan...

Byłam pewna, że Łowca wpadnie pierwszy z wizytą do Sky'a, a tu zonk!; pewnie myśli nad nowymi odcinkami.
Ps. Memy takie sobie, ale czapki całkiem a propos pogody;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: No-pacz-pan...

O tej porze starsi ludzie już śpią ;)

"kocham" wszystkich fanatyków - i tych co mają zdjęcie Prezesa przy łóżku i tych ze zdjęciem Przewodniczącego Rady Europy i tych z Jezuskiem - nie mogłem więc przejść obojętnie.

Wszystko z dużej żeby żaden nie czuł się urażony. ;P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No, nie i znowu "z dużej"... "Dużą", wdr'ku ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uzus już zaakceptował pisanie z małej/dużej litery.....
.....Konstrukcja z małej/dużej litery jest rozpowszechniona bardziej, niż się nam wydaje....

...Czy ją tępić? Wydaje mi się, że nie. Wystarczy informować, że budzi obiekcje. Tak też postąpiliśmy w "Innym słowniku języka polskiego" ...

rzekł Mirosław Bańko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No, proszę, jak Cię zmotywowałam do poszperania ;)

Mikro grammar nazi ;)

OMG, ale mi dowaliłaś... Łowca się ucieszy, w końcu jako pierwszy nazwał mnie nazistką ;P

No cóż, solidnie na to zapracowałaś ;)

No, ej, dziś byłam czepialska, ale nawet nie wiesz, ile razy się wstrzymałam :P

No nie wiem, nie czytam całego Forum ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

...taa dowiedziałem się przy okazji że obie wersje słowa na h.. ch.. są poprawne.... uwaga tu uzasadnienie.... ponieważ od osób używających tego słowa w piśmie trudno oczekiwać znajomości etymologii... wiedza bezcenna.

A widzisz? Warto czasem poczytać coś bezcennego ;)

Inne tematy z forum

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...