Dojazd do PKM

Czy ktoś orientuje się jak od 1 września bedzie mozna będzie dojechać do przystanku Gdańsk Rębiechowo PKM i czy będzie tam chociaż prowizoryczny parking żeby zostawić samochód
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dojazd do PKM

Zaparkowac mozna ale ile samochodów tam sie zmieści? nie mam pojęcia.Polecam pojechac i zobaczyć

wjazd jest od ulicy akacjowej, ktora jest ograniczona do 3,5 tony. jest bardzo waska, dalej juz fajnie biegnie nowa nawierzchnia.

ciekawe co zrobi gmina, gdzie i jak bedzie dzialal park and ride?????

GDAŃSK RĘBIECHOWO

Budowa węzła została przełożona do realizacji w kolejnej perspektywie unijnej 2014-2020, w związku z koniecznością koordynacji projektu z nowymi planami budowy Obwodnicy Metropolitalnej, planami rozwoju lotniska oraz lepszego skomunikowania z sąsiednią gminą Żukowo.

Przystanek PKM Gdańsk Rębiechowo będzie największym węzłem typu Park&Ride na całej linii kolei metropolitalnej. Docelowo możliwe będzie tu wybudowanie parkingów nawet dla 1000 aut. Głównym celem tego węzła będzie przejęcie dużej części ruchu samochodowego z kierunku Kaszub oraz z projektowanej w pobliżu nowej obwodnicy metropolitalnej i zachęcenie kierowców do kontynuowania podróży w kierunku Trójmiasta szybszym i bardziej ekologicznym pociągiem.

Parkingi: 387 miejsc dla samochodów (w tym 17 dla niepełnosprawnych); 32 miejsca dla rowerów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (36 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?