Domowy biszkopt - jak i ile czasu można przechować?
Jak w temacie :)
Ile czasu można przechować upieczony biszkopt? I w czym?
Wiem, że moja teściowa spokojnie kilka dni trzymała - zawinięty w taką dziwną folię aluminiową, która od spodu ma papier. Nie mam takiego wynalazku.
Jeden tort potrzebuję na piątek, drugi na środę.
Żeby nie bawić się w krojenie blatów dużego prostokątnego biszkoptu - chcę upiec dwie wielkie blachy cieniutkiego ciasta. Pół z jednej blachy mi zostanie. Wytrzyma do środy?
Ile czasu można przechować upieczony biszkopt? I w czym?
Wiem, że moja teściowa spokojnie kilka dni trzymała - zawinięty w taką dziwną folię aluminiową, która od spodu ma papier. Nie mam takiego wynalazku.
Jeden tort potrzebuję na piątek, drugi na środę.
Żeby nie bawić się w krojenie blatów dużego prostokątnego biszkoptu - chcę upiec dwie wielkie blachy cieniutkiego ciasta. Pół z jednej blachy mi zostanie. Wytrzyma do środy?