Doradzcie, jaka kabina prysznicowa?

Założyłam już wątek w innym dziale, ale tam mały ruch :-( ale myślę, ze Wy też możecie mi pomóc, jaką kabinę prysznicową polecacie? Czy któraś z Was ma produkty durasan?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: doradzcie, jaka kabina prysznicowa?

tak mam kabine durasan :) ogolnie powiem Ci ze lipa . 3 razy bylismy spowrotem w leroy merlin a to bo diody nie dzialaly i oswietlenie deszczownicy a to radio sie zepsulo i znow diody ;) za kazdym razem kurier podjezdzal ale za kazdym razem wsumie 3 razy deszczownice skladalismy jako zepsuta nie dzialala tzn taka lampa i za kazdym razem kurier przywozil polamana w szczatkach wiec dalismy sobie juz spokoj . Bo to bylo szklo taka jakby aureolka ;) ale tak to wsumie ok ;) jak cos nie dziala jedziesz tam gdzie kupujesz oni spisuja protokol i po ok 3 dniacxh z serwisu wysylaja dana czesc ;) i np diody nie dzialaly to wysylali caly panel ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A sami ja składaliscie? Jak z gwarancją w tym wypadku? Bo czytałam u nich na stronie, że trzeba mieć jakiegoś fachowca od elektroniki z pieczątką. Sprawdzają to?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podbijam

Ogólnie rzecz biorąc jak najprostsza, to tak z mojego punktu widzenia. wszelkie bajery sa fajne, o ile nic się z nimi nie dzieje, ale nawet jak się nic nie dzieje, to te wszystkie dysze, wężyki itp są super miejscem dla bakterii, i to nie tylko moja opinia, kiedyś jakiś program na ten temat oglądałam, mnie wystarczająco zniechęcił.
Moim zdaniem lepiej zainwestować w porządną kabinę z dobrego szkła, plus dobra bateria do tego - żeby potem po poł roku kafli nie trzeba było tłuc, bo gdzieś coś cieknie...

Mamy kwadratową 90tkę, brodzik równy z podłogą, szkło przezroczyste (nie mleczne, nie czarne-na tych każdy zaciek bardzo dokładnie widać). Mimo, że łazienka niewielka, niski brodzik i szkło wizualnie nie zabrały przestrzeni. Kolejny plus to mega łatwe utrzymanie czystości, żeby nie było zacieków po przysznicu wystarczy użyc ściągaczki, takiej jak do mycia okien i żadnego zacieku nie ma.
Dla mnie to było ważne, z opinii znajomych kabiny prysznicowe z ciemnego szkła-porażka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Emiliana, wrzuć link do swojej kabiny. Też jestem na etapie kupna:)

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/2115cb53d5ec3570860d9d0631dfd409_b.jpg

Wydaje mi się, że to będzie ten model, tylko inna bateria.

a może ktoś jest zainteresowany wanną z hydro masażem, nowa w dobrej cenie

mam od radaway parawan i jest super
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

może ktoś jeszcze coś podpowie?

A sami ja składaliscie? Jak z gwarancją w tym wypadku? Bo czytałam u nich na stronie, że trzeba mieć jakiegoś fachowca od elektroniki z pieczątką. Sprawdzają to?

Odpowiadam :
tak sami skladalismy :) tesc z moim tata elektronikiem ;)
gwarancja jest normalnie nie byl nikt u nas ;) a tata nie ma pieczatki :P
nic nie sprawdzaja ;) nam zalezalo na kabinie z wysokim brodzikiem . zeby mloda potem myc ;) i jest super ;) nie zamienilabym jej na inna ;)

A jaki model wybraliście?
My też chcemy z wysokim, myśleliśmy o Sycylii. Zależy nam na tym, żeby to było takie zabudowane "pomieszczenie" do kąpania. Naczytałam się na innych forach wielu negatywów nt durasana. Że szyby pękają przy osadzaniu, że syfon trzeba inny, że mnóstwo silikonu do uszczelnienia potrzeba... A my nie mamy chyba innej możliwości, bo nie chcemy mieć pod prysznicem wykafelkowanych ścian. Te bajery w kabinie nie są nam w sumie do niczego potrzebne, ważne, żeby woda leciała :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z innej beczki, czy któraś ma może łazienkę bez kafelek?

ja mam kafle tylko przy wannie z kabiną

tez mam Radaway i jestem pod wrazeniem wykonania! sprawuje sie super! jedyna rzecza, o ktorej moge powiedziec jest to, ze poprzednia moja Kolo czyscilo sie lepiej, tzn. osad osadzal sie mniej na szybie, ale to moze byc rowniez kwestia innych kosmetykow, innych srodkow do mycia kabiny, sciagaczki do wody... poza tym mam teraz wiecej sciagania, wczesniej mialam duzo mniejsza kabine. dodam, ze za cene kabiny Radaway nie kupi sie podobnej chyba zadnej innej sensownej firmy!
tu moja:
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/qe/4gqz/k971tUjesEY7GVcpXX.jpg

my mamy wlasnie ta sycylie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oooo... :) No to generalnie mimo niedociągnięć jesteście zadowoleni? Trochę mnie to uspokoiło. Wypatrzyliśmy ją w LM w Rumi, mam nadzieję, że też nie będzie kłopotu z ich pomocą w razie wypadku z kabiną.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak ;) no my tez w LM obok auchana kupilismy ;) obsluga bezproblemowa ;)

tutaj masz całe zestawy prysznicowe, do wyboru do koloru:

http://www.domarket.pl/lazienka/zestawy-prysznicowe.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

też mamy RADAWAY ale drzwi prysznicowe..., bardzo solidnie wykonany produkt i jak dla nas bez wad :) , na dole w łazience mamy GEMY też ok, po 3 latach dość intensywnego użytkowania działają jak należy :), osobiście nie lubię przy prysznicach takich bajerów jak światełka, radia, bicze etc...,

niestety nie mamy jeszcze, więc o jakości się nie wypowiem ale po przeczytaniu opinii w internecie tez zdecydowaliśmy się na radawaya http://www.radaway.pl/produkt.php?id=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdecydowanie półokrągła - http://www.e-inclusive.pl/Prysznice-%C5%82azienkowe-i-brodziki.html
Można optymalnie wykorzystać miejsce, bez zajmowania w głupi sposób, całej łazienki.

łązienki?

dobra tania łazienka to jest tutaj:

http://www.domarket.pl/lazienka.html

Kabina prysznicowa BHS

Witam Wszystkich ja zakupiłem kabinkę prysznicową na wymiar w BHS w Sopocie... mam klika mieszkań i robili mi też w: Sopot Gdynia Gdańsk... ogólnie chyba całe trójmiasto. Jakość kabinek jest powalająca. http://www.bhs.com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: Kabina prysznicowa BHS

kkasia1 ja mam łazienkę bez kafelek na ścianach, tylko na podłodze mam gres
ściany mam pomalowane farbą dekorala kuchnia i łazienka, a kabinę mam taką z 4 ścianami z hydromasażem
jestem zadowolona

Jesli chcecie kupic dobra kabine to polska firma NewTrendy robi bardzo dobre kabiny prysznicowe. Mam juz rok i wyglada tak jak zaraz po zamontowaniu. Z tym, ze kupilem najdrozszy model. Ale i tak jest tani w stosunku do kabin tego samego rodzaju z zachodu ( 3 tys do min 8tys z UE)
http://newtrendy.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak masz trochę więcej funduszy to możesz zastanwoić się nad kabiną bezramową: http://www.domarket.pl/lazienka/kabiny-i-scianki/kabiny-prysznicowe/huppe-studio-paris-bezramowa-4-kat-walk-in-model-4-chrom-mocowanie-lewe-pr0759-c91-322.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Kabina prysznicowa BHS w Sopot - Trójmiasto

Ja kupiłem kabinę w BHS w Sopocie i zaproponowali mi kabinkę na DeutscheMetal - niemiecki producent - poprostu luksusowy produkt za normalne pieniądze. Drzwi same są za 1490 netto z montażem na wymiar. Złożyłem zamówienie i dali mi rabat :-) 2700,- narożna kabina prysznicowa - super!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kabina prysznicowa BHS w Sopot Gdańsk

Czy to ich strona? http://www.bhs.com.pl ??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

żadna lepiej wanna nawet 130 długość bo sufit odparza się a ścianki zawsze brudne i zimno i lepiej usiąść a nie stać

Radaway stosuje bardzo słabą powłokę na szkło, sami piszą, że zużywa się w ciągu 3 do 6 miesięcy i trzeba ją regenerować, dlatego możesz mieć problemy z myciem....ich kabiny nie są złe ale powłoka jest do bani.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kabina prysznicowa BHS w Sopot Gdańsk

kolejne denne autoreklamy- podpisuj się chociaż jednym imieniem i określ czy jesteś chłopem czy babą ( Roman czy Klaudia)

Otwierasz drzwi i woda kapie poza kabinę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obsługa w tej firmie jest koszmarna-brak kontaktu z klientem po wpłacie zaliczki i olbrzymie opóźnienia. Nie polecam. Dokładnie taka sama sytuacja spotkała znajomą, więc to nie odosobniony przypadek.

też mamy radaway i jest super

w kabinie mam sufit odparzony

A ja mam kabinę z GlassHouse, nie dość, że miła obsługa, niedrogo, to i solidnie ;) Jestem bardzo zadowolona i myślę, że mogę polecić:)

Re: doradzcie, jaka kabina prysznicowa? BHS Sopot - kabina prysznicowa

Miła obsługa ale dla mnie jest ważne czy produkt jest jakościowo dobry. Kolega robił w bhs i ma na wypasie ale chcę porownac ceny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja polecam kabinę i brodzik Kabro Sanplastu z Leroya. Mam taką i jestem zadowolona.

Kabiny jakie proponują w BHS to nie ma wogóle porównania z Sanplast czy jakieś tam inne chińskie... W Bhsie zamówiłam ściankę prysznicową z drzwiami i wyggląda nowoccześnie !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja posiadam prostokątną kabinę prysznicową z Sanplastu, który oferuje bardzo duży wybór. Z pewnością każdemu uda się dopasować coś do swoich indywidualnych potrzeb :)
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że kabina jest przestronna i łatwa do utrzymania w czystości. Ogólnie to nie mam na co narzekać, bo jestem zadowolona z tego zakupu :)

My mamy zamiast klasycznej kabiny drzwi prysznicowe składane w pół. Zamówione w Radaway na wymiar w rozsądnej cenie (2500zł). Dzięki takiemu rozwiązaniu w niewielkiej łazience jest optycznie więcej przestrzeni (na co dzien drzwi są złożone i pzylegają do ścian). Do tego zestaw podtynkowy Kludi Bozz z deszczownicą. Generalnie wszystko w minimalistycznym stylu, bez zbędnych bajerów.

Mieliśmy problem z żoną jakiej firmie zaufać by nie wyrzucać kasy na jakąś badziewną kabinę i skonsultowaliśmy się z fachowcem w sklepie od aranżacji łazienek i polecił nam kabiny z Sanplastu. Przejrzeliśmy ofertę z ich stronę i mieliśmy nie lada problem z powodu tak szerokiego repertuaru kabin jakie posiadają w tak przystępnych cenach. Koniec końców wybraliśmy i jesteśmy usatysfakcjonowani.

Witam,
Przed zakupem warto się zastanowić czego tak naprawdę się chce. I nie mówię tutaj o firmie... Jest wielu producentów którzy różnią się właściwie detalami. Zasada rynku jest prosta - produkty droższe są z zasady leprze jakościowo i od tego nie uciekniesz. Można się natomiast zastanowić czego tak naprawdę potrzebujesz w łazience. Polecam do poczytania http://lazienkiportal.pl/wanny/0/5/wanna-lub-prysznic--co-wybrac.html Artykuł odpowiada na kilka pytań jeśli chodzi o wannę lub prysznic w łazience.

Tylko Sanplast

Ja mam w domu dwie łazienki. Jedną dużą, drugą małą. Dużą urządziłam już dawno. I mam w niej dużą okrągłą wannę Sanplast. Marzyłam jednak od dawna o kabinie prysznicowej z hydromasażem i długo szukałam odpowiedniej. I po raz kolejny zdecydowałam się na Sanplast. Mam kabinę Free Line i muszę przyznać, że jestem z niej bardzo zadowolona. :)

Re: Tylko Sanplast

U nas sami robiliśmy kabinę. Tzn. fachowiec, który kafelkował łazienkę. Postawił ściankę i wykafelkował na zew. i w środku. Podłogę zrobił pod lekkim skosem aby woda ściekała do kratki. Doczepiliśmy zasłonkę, deszczownicę i półeczki. Nic się nie popsuje przynajmniej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie kupuj w kabinie para wodna odparza tynk na suficie i lecą kawałkami
białe płatki i są bomble

Ja mam dwie lazienki, w obu kabiny prysznicowe jakiejs czeskiej firmy ravak. Tak nam polecil fachowiec z LM w Rumii i nie żaluje.
Kabina jest naprawde solidna, rozsuwana, nic sie nieblokuje.
Niewiem jak wysokie macie te kabiny, albo niskie sufity,ale u mnie sufit sie nie odparza. Uzywalismy na sufit bialej farby do lazienek Beckers

Witam,

polecam firmę RADAWAY, co prawda nie posiadam kabiny z tej firmy, ale drzwi prysznicowe EOS o szerokości 90cm. Jestem z nich bardzo zadowolona. Drzwi są dzielone w środku i otwierają się w obie strony, co przy mojej małej łazience jest wielką zaletą. Drzwi mają powłokę anty kalk i bardzo dobrze się je czyści. Używam do czyszczenia płynu do mycia szyb W5 kupionego w Lidlu, sprawdza się rewelacyjnie.
Drzwi zakupiłam w sklepie fajnalazienka.pl w Straszynie.
Polecam ten sklep, fachowa i miła obsługa, nie wciskają kitów.

Witam, my mamy kabinę Radaway premium plus ze sklepu eralazienki.pl (sklep internetowy). Piszę o tym dlatego, że stosunkowo mniej jest sklepów które je sprzedają niż kabiny innych producentów. Z kabiny jesteśmy zadowoleni. Mamy ją już trzeci rok, nie ma problemów z rolkami i łatwo się czyści. Nie wiem co tam więcej pisac o tym na co jeszcze uwagę zwracac może na to że u znajomych jak fachowiec montowal kabinę to musiał później robić to jeszcze raz bo coś ciekło, a przy radaway tego nie było. I ważne nie tracimy gwarancji jesli sami zamontujemy kabinę, nie musimy płacić za montaż firmie "x" jak np takie wymogi mają niektóre firmy.

Kabiny prysznicowe to dość rozbudowany temat - chodź nie którym się wydaje, że to tylko kwestia czy jest brodzik czy nie, a to nie prawda, zobacz sobie filmik https://www.youtube.com/watch?v=CDiVtOr3pgM jest dość dobrze opisane na co zwrócić uwagę w jakim przypadku w czasie zakupu, opisane duże pomieszczenia, małe, co jest dobre co jest złe, ogólnie w pigułce wszystko wyjaśnione. Pozdrawiam

nie polecam novoterm-mamy kerra-na początku było ok,ale teraz..........ciężko wyczyścić syfon,poza tym zaczęła się zacinać i stłukła się jedna tafla przesuwana:(po mocniejszym pociągnięciu-jakim cudem nie wiem,mąż poraniony..........
wiem,że nie zdecyduję się już na tą firmę,bo taniość oznacza niską jakość

Ja polecam Sanplast.Warta swojej ceny.
Od 6lat jest w stanie idealnym ! :)

My z mężem wybudowaliśmy sobie nasz wymarzony domek i kupiliśmy kabinę prysznicową free space bez brodzika :) za to piękny odpływ liniowy polskiego producenta - typu tetris.
Polecam takie rozwiązanie :)

Wiele jest tego na rynku, niestety większa część pochodzi z Chin.
Będzie problem z ewentualnymi częściami i kompetentnym serwisem.
Pewność jakości daje tylko Ravak czy Huppe.
Ravak daje nawet 10 lat gwarancji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

O Ravaku słyszałam tylko, że ceny naprawdę wysokie, ale znowu o jakości każdy mówi w samych pozytywach. Jak natomiast się ma sprawa z kabinami PIRAMIDA http://www.sanitermo.pl/kabina-prysznicowa-kreta-185-x-80-id-2029.html bo podobno polskie. Spotkał się ktoś z was, bądź używa?

Najlepsza jest najprostsza - brodzik i szyba , najłatwiej się ją czyści.

Tutaj znajdziesz spory wybór http://www.meble-vega.pl/kabiny-prysznicowe/53/kabiny-szklane

ja też ostatnio wybierałam kabinę prysznicową. Czym więcej zaczęłam szukać tym bardziej nie wiedziałam co wybrać. W końcu zwyciężyło lenistwo;) Wybrałam bardzo prostą kabinkę, którą bardzo łatwo się czyści a przy tym wygląda super nowocześnie, jak za taką cenę rewelacyjnie się prezentuje i jest wygodna. Kabina nazywa się FRESH LINE, nie wiem czy to model czy to seria kabin.

Inne tematy z forum

drzwi wejściowe (3 odpowiedzi)

jakie macie drzwi wejściowe do domu? Ja bardzo długo szukałam dobrych drzwi pasujących do domu...

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (35 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

drzwi (31 odpowiedzi)

dobre drzwi zewnetrzne gdzie moznakupic