Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy

Opinie do artykułu: Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy.

Dorota Wellman zagra postać Henryki Krzywonos w filmie "Wałęsa" Andrzeja Wajdy. Podczas konferencji prasowej w Ratuszu Głównego Miasta podpisano także umowę między Miastem Gdańsk a Akson Studio, na mocy której miasto zostało mecenasem filmu i dołożyło 500 tys. zł na produkcję. Premiera planowana jest na grudzień 2012 roku.- To najtrudniejszy film w moim życiu - mówi Andrzej Wajda. - Sytuacja w naszym kraju się zaostrzyła. Myślałem, że pogodzimy się, zejdziemy się razem, ale takiego podziału ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKORO STRAJK JUŻ TRWAŁ TO PO CO ONA WYJEŻDŻAŁA NA TORY ?!

ŁAMISTRAJKOWI WYŁĄCZYLI PRĄD - tyle ode mnie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

KTO CI POWIEDZIAŁ, ŻE AUTOR TO PISOWIEC ?

NIE DZIWIE SIĘ, ŻE TAK OGRANICZONA OSÓBKA MA ZA BOHATERÓW TAK OGRANICZONE OSÓBKI
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zbadać prawdę o P.Krzywonos

Dowiedzialam się od jednego pana,który pracował za czasów P.Henryki.że tak naprawdę to ona przez przypadek stała się bohaterką,ponieważ nastąpiła awaria tramwaju i tramwaj nie mógł dalej jechać.Mówił też,że często jej się takie przypadki zdarzały.Chciałabym poznać prawdę jak,ale pewnie nigdy się już nie dowiemy kto wówczas był prawdziwym bohaterem a kto z przypadku.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zachodzę w głowę jak pani Krzywonos

zdołała wejść do kabiny motorniczego (ze swoją wagą)? Tym bardziej, że te kabiny w pojazdach ZK 104 były naprawdę mikroskopijne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd pewność że Bolek to bohater?

Oprócz Zyzaka żaden historyk nie odważył się napisać
biografii...

Ciekawe czemu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taaa. A taśmy z Wałbrzycha przed wyborami 2010

to prowokacja PiSu była... Pewnie kol. sam żeś pasożyt
a kasę bierzesz za przkładanie papierów z prawej kupy na lewą
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zakłąmany film ....

Dwie obrzydliwe , tłuste i zakłamane babsztyle . Jedna to ŁAMISTRAJK ,druga parciem na szkło ,bez znajomości historii GDANSKA I STRAJKÓW W GDANSKU .
Jak można pozwolić ażeby Wajda jeszcze za życia wielu stoczniowców , portowców i mieszkańców Gdańska , tak bezczelnie fałszował historię ????
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coś ci się pomyliło, przecież największych krytyków Lech Wałęsa ma wśród swoich kolegów z roboty, którzy byli i widzieli, a najwięcej obrońców wśród młodzieży, która relację z na z TV, lub wśród Warszawki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

G-dan

Szkoda, że się nie podpisała- życiowa ciamajda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to głowy już nie masz...

ale w sumie to tylko ozdoba
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

facet odblokuj możliwość głosowania i tak nie zmienisz poglądów ludzi na tą sprawę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też słyszałem i co z tego?

W połowie lat 80-tych koledzy z RSA (Ruch Społeczeństwa Alternatywnego) mówili mi, że Lechu w 70 tym uspokajał tłum z okien komitetu, a w 80 tym SB cja podwiozła go motorówką do stoczni. Jak powiedziałem o tym w domu to awantura była, a dziś się okazuje...., że coś jest na rzeczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wajda to nawet matury nie ma

(vide: WP.PL)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie to się zgadzam z Tobą tylko,

że starzy "tramwajarze" opowiadają, że Henia po prostu bardzo wczorajsza była tak mocno, że nie mogła prowadzić...
I teraz kto ma rację? "oni" w końcu z nią pracowali...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

znowu kolejny gniot za naszą kasę!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

dla nieudacznika wszystko wszyscy mają po znajomości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pani Dorotko,

jak zagrasz tą wstrętną babę to cały szacunek jaki miałem do Pani jest już nieaktualny.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0