Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy

Opinie do artykułu: Dorota Wellman zagra Henrykę Krzywonos w "Wałęsie" Wajdy.

Dorota Wellman zagra postać Henryki Krzywonos w filmie "Wałęsa" Andrzeja Wajdy. Podczas konferencji prasowej w Ratuszu Głównego Miasta podpisano także umowę między Miastem Gdańsk a Akson Studio, na mocy której miasto zostało mecenasem filmu i dołożyło 500 tys. zł na produkcję. Premiera planowana jest na grudzień 2012 roku.- To najtrudniejszy film w moim życiu - mówi Andrzej Wajda. - Sytuacja w naszym kraju się zaostrzyła. Myślałem, że pogodzimy się, zejdziemy się razem, ale takiego podziału ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zarzut odnosi sie do cechy charakteru

w internecie kazdy jest kozak, wiekszosc z was za komuny nawet by nie podskoczyła, tak jak wasi ojcowie i matki siedzieli cicho przez 40 lat, lubicie dowalić Wałesie Borusewiczowi Michnikowi, poczytajcie troche o KOR, ja za komuny też nie walczyłem bo byłem za młody ale nie opluwam nikogo kto był lepszy ode mnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

wk i ten wyżej

pryszczatymi gimnazjalistami to wy jesteście. Jak was na świecie nie było lub jak robiliscie w pieluchy to ja byłem wtedy na wiecach Solidarności.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie czytam Gazety Wyborczej

bo nie mam czasu zapierniczam bo nikt mi niczego nie dał i na nikogo nie licze oprócz siebie i rodziny, mogę być lewakiem liberałem bo w kwestii obyczajowej jestem za całkowitą wolnością jednostki, mam honor ale nie jestem przeważliwiony na swoim punkcie jak wy "prawicowcy" - nie macie dystansu do siebie i innych i za wszelką cenę chcecie nam wmówić nową objawioną prawdę spod znaku rydzyka i kaczek... myslisz ze obrazisz mnie lub zaczarujesz prawdę? nie posiadasz takiej mocy bo świat idzie do przodu mimo że tacy jak ty mówią że jest inaczej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Bohaterstwo to wielka cnota. A czym się ta tramwajarka wsławiła?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

byłes w tym czasie tam gdzie jarek

u mamy pod spódnicą,
więc się nie odzywaj i tyle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Pana Prezesa i jego brata

zagrają bracia Mroczkowie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Można mieć i sto zawodów, nie o ilość chodzi. Powinieneś mieć zawód, na który jest zapotrzebowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

wszyscy to wiedzą, a taki leming "wk" dalej powtarza te bzdury zasłyszane w tvn

masakra...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Współczesna Trybuna Ludu "wyjaśniła" i on "wie"

Bronisz "ludzi honoru". Przykładowo "nasz" noblista co tyle już razy wspierał lewą nogę tak samo gadał na krytykę że "ja obaliłem komunę" a "co oni zrobili". A jak emeryci i renciści nie mieli za co żyć gadał "weźcie swoje sprawy w swoje ręce".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zyta

Niech to będzie prawdao Pani Krzywonos.Kto pracował w ZKM to wie jak było naprawdę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Współczesna Trybuna Ludu "wyjaśniła" i on "wie"

On "słyszał". Co się dziwić, że czytelnik G-Wnianej ma wiedzę wybiórczą, taką politycznie poprawną.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krzywonos stanęła bo zabrakło prądu

Krzywonos reprezentuje antyklerykalne środowisko feministyczne, które zwalcza solidarność patriotyczną gloryfikując solidarność żydokomuny. G-Wniana i to całe środowisko lewackie opisując tamte wydarzenia zwyczajnie kłamie. Także Krzywonos rozpoczęła swoją słynną przemowę od starego, często powielanego kłamstwa, które zelektryzowało jej dawnych kolegów z "Solidarności", więc zaczęli gwizdać. Powiedziała: "Jestem sygnatariuszem Porozumień Sierpniowych, to ja zatrzymałam komunikację miejską w Gdańsku"!

A prawda jest taka, że to nie ona zatrzymała komunikację miejską w Gdańsku"!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

M z S

Jest ona pyskata i zwiazana z wladza --- podobnie jak Wajda ---
SzKoda ze sie nie podpisala -zyciowa ciamajda:
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czytelnikom G-Wnianej odbija co widać czytając posty. Dla lewaków wybiórczość w tym poszukiwaniu "autorytetów" nie ma większego znaczenia bo "ludzie honoru" są pilnie poszukiwani, są potrzebą każdych czasów. Tramwajarka Henryka Krzywonos reprezentuje ideologię środowiska o nazwie michnikowszczyzna, dlatego - pomimo, że zatrzymała tramwaj bo zabrakło prądu a jeśli coś powie to tylko brednie - ma u lewaków medialne poparcie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

a może wypowiadają się się internauci urodzeni po 80 roku

więc jak mają odpowiedzieć na Twój zarzut trzesipup? 4 latek miał zrobić zamach na zomowca czy jak?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1