Dotacje

Witam, mam nadzieję, że ktoś mi co nieco podpowie. Mój mąż ma firmę budowlaną, w której zatrudnia dwie osoby. Zajmują się przede wszystkim remontami wnętrz, czasem elewacji. Ostatnio kilka razy jeździli ze zleceniem do Niemiec I Francji i mąż rozważa rozwinięcie firmy. Planuje zatrudnić przynajmniej 5 osób, kupić sprzęt i jakiś samochód do transportu. Tyle, że odłożenie potrzebnych funduszy przy naszych wydatkach jest raczej niemożliwe. Mąż rozważał kredyt w banku, ale ja pomyślałam o czymś innym. Co sądzicie o dotacjach z Unii? Podobno wystarczy złożyć odpowiednie wnioski i przedstawić swój pomysł, biznesplan itp. Czy może powinniśmy najpierw rozejrzeć się za jakąś firmą doradczą, która zna się na takich sprawach? Jest w ogóle szansa na dotacje dla takiej trzyosobowej firmy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje mi się,że szansa jest aby Twój mąż dostał dotację,oczywiście jeżeli spełnia kryteria postawione przez Urząd,czy inne miejsce,w którym chcecie się starać. Moja koleżanka zakładała salon kosmetyczny i dostała dotacji 30 tys... Złożyła wniosek,dostała odwiedź,przedstawiła cały biznes plan i jeszcze jakieś inne potrzebne dokumenty i udało się. Także spróbować zawsze można,kto nie ryzykuje ten nie zyskuje. Najlepiej udać się do Urzędu albo Biura pracy czy jeszcze innej instytucji,która się zajmuje dotacjami i porozmawiać,oni powinni wszystko szczegółowo wyjaśnić :) Powodzenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Firma Stocznia Rybacka Spawmet lata 95 (3 odpowiedzi)

Szukam pracowników firmy Spawmet z Gdańska z lat 94-97. Potrzebuje informacji gdzie przechowywane...

Vibracje (28 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU