Dr Krzysztof Jagiełowicz - proszę o opinie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Czy któraś z was prowadzi swoją ciążę u dr Jagiełowicza? Dr pracuje w przychodni VII Dwór i W przychodni przyszpitalnej na zaspie.

Jestem ciekawa waszych opinii, a może polecacie kogoś innego na NFZ?:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dr Krzysztof Jagiełowicz - proszę o opinie

co do prowadzenia ciąży się nie wypowiem, ale ogólnie lekarza odebrałam bardzo pozytywnie, mało się uśmiecha, ale jest konkretny i wie :co z czym się je" ;)
Jeśli będe w ciąży będę prowadzić ciążę u Niego :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słoneczko a gdzie miałaś styczność z doktorem? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prowadziłam u dr całą ciążę.
Ogólnie ok (miły, wizyty o czasie, zawsze robił usg, ), ale kilka "wpadek" odnotowałam:
1) słaby sprzęt - nie potrafił do 30 tygodnia określić płci małego (chodziłam też prywatnie na wizyty i znałam ją od 19 tygodnia więc się dało:p)
2) o niektóre kwestiach/badaniach ja musiałam przypominać - glukoza, usg połówkowe, genetyczne, badania tarczycy (miałam z nią wcześniej problem) - tu również ratowały wizyty prywatne;).

Generalnie dla mnie ok ale usg genetyczne/połówkowe raczej polecałbym zrobić dodatkowo.

prowadziłam ciąże u tego lekarza do 6 miesiąca i stwierdziłam, że to bez sensu. Dr jest sympatyczny, nigdy nie był nieuprzejmy ani w żaden sposób mnie nie uraził - nic z tych rzeczy. Powody, które go skreśliły:
- każda wizyta to było "szybko szybko bo spieszę się do szpitala". Myślałam, że będzie tak tylko raz ale to były słowa, które padały za każdym razem
- stwierdził, że USG genetyczne ok 12 tygodnia jest mi niepotrzebne. Nie zapytał mnie nawet czy w rodzinie jakieś wady genetyczne są.
- nie zlecił mi testu obciążenia glukozą
- nie miałam wykonanego badania na HIV, kiłę i jeszcze kilka innych
- nie zauważył podczas badania usg błony, która znajdowała się w jednaj komorze serca
- nie dostałam od niego żadnego zdjęcia USG dziecka "bo nic i tak nie widać"
- grzybicę uznał za infekcję dróg moczowych, którą miałam wyleczyć tabletkami z żurawiny
- dwukrotnie nie pozwolił na wejście do gabinetu mojego męża bo "dzisiaj się spieszę i tak szybko zbadamy tylko".

Na początku nie wiedziałam, że nie mam robionych wszystkich badań, bo niby skąd ma to wiedzieć kobieta w pierwszej ciąży. Po rozmowach z koleżankami i dzięki internetowi poszłam na usg połówkowe i od tej pory byłam również pod opieką dr Brzóski. Potem całkiem zrezygnowałam z tego pana.
Jeśli ktoś ma wiedzę i potrafi się doprosić o konieczne badania to może nie być tak źle. Ja jednak zawsze mam opory przed mówieniem lekarzowi co powinien robić.

Może tylko w stosunku do mnie był taki dziwny. Może ktoś ma zupełnie inne doświadczenia z tym panem. Krzywdy mi nie zrobił wiec starałam się opisać konkretne zdarzenia, które mi nie odpowiadały.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

W odpowiedzi na pytanie - chodzę do przyszpitalnej, bo u mnie w przychodni są beznadziejni ginekolodzy :/
Ale jak wcześniej pisałam nie prowadziłam u Niego ciąży, baaa trafiłam do Niego po ciąży :)

Na razie mam chyba jeszcze gorszy mętlik w głowie :D

Podpisuje się pod wszystkim co powiedziała kasztanova.
Z tą różnicą że ja od początku ciąży pod opieką też lekarza prywatnego (dr Brzóski).

Cała prawda o doktorze, człowiek czeka miesiąc na wizytę a tu jakieś maksymalnie 5 minut z czego całe zapoznanie się z wynikami wypisanie recepty badanie na fotelu i usg na którym nic nie widać ( jak twierdzi) płci w 17 tygodniu też nie jest w stanie powiedzieć, partner wejść nie może wszystko jest na szybko jestem bardzo zawiedziona. Szczerze nie polecam

Byłam raz, jak mój prowadzący ciążę był na urlopie, a mi akurat przypadał termin wizyty kontrolnej. Długo się naczekałam na korytarzu, bo miał ,,wpaść" z dyżuru i nikt nie potrafił stwierdzić, o której przyjdzie i czy w ogóle się pojawi. Badanie szybkie, właściwie poza skierowaniem na badanie krwi nic z niego nie wyniosłam i niczego się nie dowiedziałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie kolonoskopia na NFZ z narkoza? (32 odpowiedzi)

jak w temacie

orgasm control wipes (4 odpowiedzi)

- Czy może któryś z forumowiczów już stosował taki specyfik ? - Czy to naprawdę wydłuża wytrysk...

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (7 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...