Dramatyczna obsługa

Temat dostępny też na forum: Apteka Gemini
Jestem stałą klientką tej apteki i zawsze byłam raczej zadowolona, ale w ostatnim czasie kilkakrotnie się zraziłam głównie z powodu obsługi. Leki zazwyczaj są wszystkie, choć nie zawsze, zdarza się, że trzeba zamawiać, bo czegoś nie ma akurat, ceny dość dobre, ale tu UWAGA- rzeczywiście sporo leków mają tanio, ale za to odbijają sobie na innych, bo za lek na serce płacę 15zł taniej niż gdzie indziej, ale za to witaminy dla męża są tam aż o 27zł droższe!!! Także nie wiem czy ten "interes" jest wart stania pół godziny w kolejce.
A na koniec kwestia obsługi- nigdy nie mieliśmy większych zastrzeżeń, ale jakiś czas temu apteka zatrudniła widać nową osobę, na którą mieliśmy nieszczęście trafić już dwukrotnie, i ja i mój mąż mamy identyczne spostrzeżenia- młoda, niewykształcona i do tego niegrzeczna, która chyba jest po jakimś kursie, a nie po studiach, bo ani wiedzy nie ma ani obycia. Jak się człowiek o coś zapyta, to udaje, że nie słyszy albo odpowiada pokrętnie, bo sama nie wie. Skandal, żeby ktoś taki pracował w aptece!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dramatyczna obsługa

Dzień dobry,
uprzejmie proszę o kontakt z apteką w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
pozdrawiam
Kierownik apteki
tel 58-340-93-17
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0