Drewno i ułożenie desek

Jesteśmy w trakcie budowy domu, chciałabym w końcu mieć drewniany taras. Jakie drewno najlepiej się nadaje i jak fajnie ułożyć te deski? Taras będzie osłonięty, bo mamy wypuszczony daszek. Myślę ze powierzchnia to ok 15 m2.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam - > http://www.drewnohurt.com.pl/oferta/, a na nasze warunki modrzew lub egzotyczne -b. drogie.

Porządne drewno tarasowe zaczyna się do 100 zł/m².
Na niezbyt wygórowane potrzeby wystarczą tarasowe panele kompozytowe.
Przynajmniej o połowę taniej.

W znajomym składzie drewna, właśnie modrzew syberyjski to było najniższe, co można dać na taras.
I kosztował właśnie stówkę za m²

Momber, tak naprawdę wszystko zależy od finansów, które możesz przeznaczyć na nowy taras. Świetnym rozwiązaniem, ale bardzo kosztownym są drewna egzotyczne jak bangkirai czy teak. Jeżeli chodzi o nasze rodzime drzewa, nieco tańsze, to proponuję Ci sosnę, świerk lub dąb. Oprócz odpowiedniego materiału, bardzo ważna jest też impregnacja, która zapewni żywotność Twojemu tarasowi. W tym celu możesz użyć Bondex Extreme Oil do tarasów. Dostępny jest w kilku ciekawych kolorach. Dzięki temu, że taras będzie okryty, będziesz mogła dłużej się nim cieszyć.

Pozdrawiam serdecznie,
Ekspert Bondex
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (42 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Farby do ścian i sufitów- proszę o poradę (128 odpowiedzi)

Witajcie Proszę o pomoc- muszę wymalować mieszkanie, swoje pierwsze, mam dość skromny budżet i...