Droga przez mękę
Najgorsza firma z jaką mam do czynienia. Zero kontaktu, straciłam 40 minut przy telefonie i nie otrzymałam pomocy. Najpierw zgłosił się automat: jeśli chcesz mówić w sprawie telefonu - wybierz 2 , jeżeli chcesz mówić w sprawie internetu wybierz 3 itd., następnie jest kolejny automat który mów, wybierz temat rozmowy: jeśli chcesz pytać o promocje wybierz, 1, jeśli masz problem techniczny wybierz 3 itd., po wciśnięciu. Po wciśnięciu właściwego klawisza, usłyszałam "muzyczkę" a właściwie łomot, który trwał 1,5 min. Odsłuchałam go od początku do końca 17 razy, następnie znów usłyszałam automat, że wszyscy konsultanci są zajęci i mogę się, rozłączyć, pozostać na linii lub i tu ciekawostka ( nie miałam internetu, dlatego tam dzwoniłam) usłyszałam że mogę się skontaktować przez formularz zgłoszeniowy na stronie www. vektra.pl. Oczywiście pozostała na linie i po kolejnym 5 krotnym odsłuchaniu łomotu nastąpiła cisza. Spróbowałam ponowić próbę jeszcze około godziny 17.30 i nadal nic. Żenujące jak firma traktuje swoich klientów, wykorzystują to że są monopolistami. Z całego serce życzę im plajty i powinni zniknąć z powierzchni ziemi a . ślad wszelki zaginąć. Zenujące oby splajtowali