Drogo i raczej nie warto

Jedliśmy w restauracji Ritz kolację. Przystawki były OK, chłodnik smaczny. Za to drugie danie zapamiętałem lepiej - sznycel, po którym spodziewałem się czegoś ciekawego, okazał się przesolonym schabowym z ogórkiem i ziemniakami. No ale za 74 złote... Ravioli było smaczne, ale za 40 zł oczekiwałem porcji, którą można się najeść, a tam dziecko by wyszło głodne. Dorada była OK, ale też nie zachwyciła. Desery trochę uratowały sytuację, bo były bardzo dobre. Ogólnie karta trochę dziwi, bo dania główne kosztują 60 zł i w górę. Nad kartą win znęcał się nie będę, bo było ciepło i piliśmy białe. Ale jak ktoś włoskich win nie lubi, to dużego wyboru Francji i Hiszpanii nie znajdzie. Ogólnie nie polecam, jedzenie jest dość smaczne, ale ceny sugerowałyby jednak coś wyjątkowego. A tu nic wyjątkowego znaleźć nie można.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedź obiektu:

Witam Panie Piotrze,

nie wiem, czego spodziewał się Pan po klasycznym sznyclu wiedeńskim. W karcie jest zresztą dokładnie opisane, co serwujemy: "Sznycel wiedeński ze schabu cielecego ze smażonymi w ziołach ziemniakami, sosem remoulade (który robię również sama!)i tagiatelle z ogórka". Sznycel jest zrobiony ze schabu cielęcego, jest kruchy i delikatny, i przede wszystkim smażony na maśle klarowanym. To go wyróżnia. Jeżeli był dla Pana za słony, wystarczyło powiedzieć, zrobilibyśmy nowego, bez soli. Co do wielkości porcji ravioli, dziwi mnie Pana uwaga, ponieważ parę osób stwierdziło, że nie mogli zjeść do końca, ponieważ były tak sycące. Co do cen, to dania główne zaczynają się od 39,00 zł, a nie tak jak Pan sugeruje od 60,00. Jeżeli chodzi o wina, to szukam win, które są dobre i w miarę możliwości przystępne cenowo. Nie są to wina znane wszystkim, ale za to pyszne i warte swojej ceny.

Pozdrawiam serdecznie, basia ritz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Odpowiedź obiektu:

39 zł kosztuje ravioli, pozostałe dania 60+.

A co do sznycla, to spodziewałem się czegoś wyjątkowego, biorąc pod uwagę cenę, która jak na sznycel jest zapewne wyjątkowa (74zł).

Ale może bogaci klienci na ceny nie patrzą, tylko ja tak marudzę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Odpowiedź obiektu:

nie chcę się wykłócać, ale polędwiczki wieprzowe ze skórką z orzechów laskowych w sosie z czarnuszki, baby patisonkami i puree z batatów kosztują 54 zł.

sznycel jest robiony ze schabu cielęcego, na klarowanym maśle, obtoczony w świeżej, przeze mnie robionej bułce tartej. do tego jest dodany (między innymi) sos remoulade, którego podstawą jest majonez, również przeze mnie ręcznie robiony. jak na jedno danie, tzn. jednego sznycla, to dla mnie jest trochę wyjątkowy. nie zapominajmy też o jego wielkości...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Odpowiedź obiektu: basia ritz

ps. a łosoś jakości przedniej (sashimi) 49,00...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2