Durne reklamy !!!

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Ostatnio w telwizji pojawiły się dwie reklamy , które szczególnie drażnią mnie. W reklamie always oraz środka na odchudzanie kobiety przedstawiono jako puste,zazdrosne próżne lalki , które interesuje jedynie wygląd. Jak tylko pojawiają się na ekranie ciśnienie mi skacze i wyłączam telewizor. Czy na Was też tak działają??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Durne reklamy !!!

wcale
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe ja za to niemoge zniesc tej piosenki z reklamy always:)))
" tik tok.....kiedy always masz...." massakraa

oo to mnie draznily reklamy bezendu :D normalnie nie moglam patrzec na te 3 tanczace baby :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie generalnie drażnią wszystkie reklamy he he , jedynie jakie lubię to obiadków czy deserków Gerbera jak te dzieciaczki się śmieją, a na końcu taki mały szkrab z jednym zębem się chichra oraz ostatnia reklama czekolady Wedla z muzyką z Dirty Dancing jak te zwierzaki tańczą - super :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie wk...ły reklamy szczepień dodatkowych. Te z pustym łóżeczkiem, pikającym szpitalnym sprzętem i.tp.

Pomojając pytanie czy warto czy nie pozostaje jeszcze kwestia czy mozesz taką kasę wydać czy nie. Niektóre nie mogą i już. To nie 5 złotych tylko n.p. 300 lub 500.

A tu sugerują jak dasz im kasę to jesteś DOBRA MAMA jak nie to RYZYKUJESZ ŻYCIEM SWOJEGO DZIECKA. Co za wredny manewr!!! Przeca im chodzi o kasę a nie dobro dziecka.

Jak o tym myślę to jeszcze mnie telepie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mnie to najbardziej bawi zupelnie idiotyczna reklama - nie wiem co za d.... ją wymyślił - reklama środka pomagającego na "nietrzymanie moczu" :)

CO PRZYCIĄGA TWOJĄ UWAGĘ, GDY NA MNIE PATRZYSZ?MOJE PRZENIKLIWE SPOJRZENIE CZY MOJE RUCHY W TAŃCU? BO NA PEWNO NIE ZWRÓCISZ UWAGI NA MOJE LEKKIE NIETRZYMANIE MOCZU :D

http://www.youtube.com/watch?v=i0NzpIDleeM

no porażka na maxa - w ogóle co ma piernik do wiatraka :)

hehe:) moj maz skwitował ta reklame : ja piernicze i faceci ogladaja ta reklame i sie zastanawiaja potem:))

Też mnie strasznie wkurza ta reklama o nietrzymaniu moczu ale zdecydowanie najgorsza jest ta always... masakra

melodia wpada w ucho:D

Macie racje te reklamy sa beznadzejne a ta z always to bije wszyskie na glowe swoja glupota:) koszmar

reklama always - myślałam na początku, że to będzie reklama barbie (chodzi o infantylną muzyczkę)
nietrzymanie moczu - bez komentarza:))))))
ale dla nie debilizmem reklamowym jest media markt - na cmentarzu babka opłakuje kogoś kto umarł, ale jak dostała gazetkę to już myśli o zakupach i tak samo druga która zastaje męża z kochanką. No dla mnie to szczyt sama niewiem czego.

melodyjka wpada w ucho gorzej jak ktos nieswiadomuie zacznie ja sobie nucic pod nosem na uicy hihi:) ja czasem tak mam ze nawet nie wiem ze nuce piosenke uslszana niedawno w radiu. az strach bierze jak bym mala ta piosenke zanucic:)

media market - mnie bynajmniej nie zachęca do zakupów tam

Mie to wcale nierusza haahah :d ,Moja corcia natomiast jak leci reklama always to tanczy hehe :)

A ja przed chwila pana Małysza widziałam ochoczo popijajacego herbatke:))

tekane :)

ja lubię reklamy biedronki :)

http://www.youtube.com/watch?v=oiSNpTnSIzI

też lubię reklamy biedronki :)

a nietrzymanie moczu jest koszmarne!!

co do reklamy Wedla, to mnie akurat drażni, co wspólnego mają surykatki z czekoladą? czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć? ;)
ta reklama jest surrealistyczna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja lubie mózga :) a moje dziecko tą co reklamuja tabletki na nerwy
Alwaysy i nietrzymanie moczu koszmar :)

moje dziecko uwielbiało reklamę z latającą kurą (chyba, że chodziło mu o kota) . teraz kury są dwie, melodia inna i już nie lubi tej reklamy.
pokazuję mu czasem reklamy ze zwierzętami, jakieś kocie czy psie jedzenie. synek widząc zwierzątko - normalnie sapie z radości.

fakt - beidronkowe reklamy są śmieszne, wesołe.

a tak na marginesie - to ja po prostu nie mogę patrzeć na Ibisza.

A mnie irytuje reklama jakichś witamin w płynie, bodajże Vitaminer, ze śpiewającą (a raczej piejącą) w finalnej scenie rodzinką. Druga trochę starsza to reklama Danone, gdzie syn zagląda do lodówki pełnej zdrowej żywności i drze się do matki że nie ma nic do jedzenia, bardzo wychowawcze. Aha, i "mój piesek robi zdrową kupę" i pogrzeb pryszcza czy trądziku.
Poza tym uważam za durne wszelkie reklamy środków czystości po użyciu których kobieta jest wniebowzięta a bez nich ma depresję.

moje dziecko się cieszy jak są te tabletki na nerwy:) chichocze jak nie wiem

a ta always to jakaś pomyłka bo jak dla małych dziewczynek, które przeciez nie noszą podpasek, przerobiona na reklame barbie się nadaje

media markt też nie lubię, ale kura latajaca jest super!!

hej, a co sądzicie o reklamach plusa z mumio? mnie zawsze rozwalają (np. teraz z tym odźwiernym...)
a najlepsze reklamy to były hejah z bajkami (np owca - "w Krakowie jestem spalona") - to moim zdaniem było mistrzostwo świata.
A reklama always odnosi zamierzony skutek - jest tak idiotyczna że wszyscy o niej mówią i tak jak koleżanka wspomniała - melodyjka tak wpada w ucho że nie długo będziemy ją sobie pod nosem nucić...koszmar!

Ja do tej pory uwielbiam reklame z Krysia 'Najlepszy zestaw dla Krysi poprosze' i ten ich wyglad.......:D:D
Ta reklama byla dla mnie najlepsza:D

Ciekawe co jest z ta kurą w reklamach, ale moj synek też ją lubi:)
Mnie się podobają reklamy plusa i biedronki a i jeszcze pamietam taką reklamę z czerwonym kapturkiem, ale to juz daaawno było

Chomik z reklamy Reala:) jak na Święta się skarżył, że nic od mamy nie dostawał bo zawsze wszystko chomikowała:)

Wlasnie reklama reala ze zwierzakami dobra hehe

Mnie leczą reklamy TUBRO-DYMO-MENA :/

Za to pokochałam reklamę CYFRY+ Fifty, fifty ;)
http://media2.pl/reklama-pr/73627-fifty-fifty,-czyli-cyfraplus-za-pol-ceny-(wideo).html

Jak ja się cieszę,że nie oglądam telewizji!

Jejku, to BEZENDU było naprawde straszne, ale na domiar złego strasznie przywierała do mnie ta muzyczka, potem chodziła i bezwiednie śpiewałam "bezendu bezendu bezendu bezendu...", szlag mnie trafiał jak jasna cholera a nie chciało sie to ode mnie odczepić, a jak już sie odczepiło to znów trafiałam na tą reklame w TV :-/

A co to jest za reklama always, bo nie kojarzę?

Ogólnie to nie zwracam uwagi na reklamy, jak tylko sie zaczynają to przełączam na inny kanał

Ale te reklamy Plusa z kabaretem Mumio są fajne ;)

"co go we mnie urzekło? bo na pewno nie moje nietrzymanie moczu" czy cos w tym stylu- to koszmar

Nie lubię też Supernani "jak chcesz być duży to jedz Ramę".

Dobre rekalamy ma ING.
Nr 1 dla mnie to "fifty-fifty" jakiejś platformy kablowej

dziwne że nikt nie wspomniał o reklamach simplusa tych z jaskiniowcami - jak dla mnie odmóżdżające

A ja totalnie nie mam pojecia o czym piszecie. Niewiele ogladam TV, a jak zaczynają sie reklamy, to zawsze wyłączam dźwięk, albo zmieniam kanał. Po coś ten pilot jest.

mnie też drażni reklama always. Nie mogłam uwierzyć na początku, że coś tak durnego trafiło do telewizji... "zdrowa kupka" też mnie wkurza - ale jak nic wkurzało mnie "tato, tato - kupa!"

a jak byłam w ciąży strasznie się śmiałam, z reklamy "może to zabrzmi bananalnie" wypowiadane przez banana :) ale wtedy wszystko mnie bawiło ;P

Taaa ta reklama z jaskiniowcami to totalna masakra!!! mój mąż się za każdym razem zastanawia o co w niej chodzi i za każdym razem mówi że ona do niego nie trafia:))) a ja mu mówię że to nie on ma być jej odbiorcą choć szczerze mówiąc nie wiem na kogo ona może podziałać.

A reklamy alwaysów też nie kojarzę...

Reklamy TP są suuuper!!! "Banan - w cieście banan!" "E rozum a jak Ty się w ogóle czujesz?" ;) Często z mężem gadamy do siebie tymi tekstami :) I jeszcze Canal + fifty fifty jest dobra. Powiedziałam mężowi, że nasza Zuza też będzie taka sprytna ;)) Reszta reklam do bani.

A słyszałyście coś o tym, że mają nakazać stacjom puszczać reklamy w tej samej głośności co resztę bo póki co jest tak że te głupie reklamy dają zawsze głośniej. I szlag mnie trafia jak karmię małą, ona przysypia, oglądamy sobie jakieś wiadomości ciuchutko a tu nagle jeb - zaczyna się pasmo reklamowe :/

ja w tej chwili tez nie moge skojarzyc tych alwaysow ale zaraz na yt wejde;)a swoja droga bardzo lubie reklamy rozum i serce tp, jakies takie sympatyczne mi sie wydaja no i oczywiscie te gerbera chyba co na koncu ten chlopczyk taka ma beke hehe;D

biedronki sa najlepsze, a reszta to CHŁAM jakby to powiedzial pan Burzyński :D

A słyszałyście coś o tym, że mają nakazać stacjom puszczać reklamy w tej samej głośności co resztę bo póki co jest tak że te głupie reklamy dają zawsze głośniej.

Coś słyszałam i mam nadzieję że to zrobią bo jak mi maluchy przysypiają to się zdarza,jeb i po spaniu ;)

Lubię najbardziej dronkowe,rozum&serducho,i kiedyś pierwsze plusa kopytko itd.natomiast tato,tato kupa,zdrowa kupka i media co za z*** to wymyślił to po prostu koszmar

Już dawno to zrobili tylko jakoś prawie nikt się tym nie przejmuje:(

A własnie Bezendu moje dziecko uwielbiało :) tak się chichrał ze szok :)

Aaaa tak, serce i rozum też dobre, jak tylko sie pojawiają Madzia sie odwraca do TV i patrzy ;)

a nie wkurza was reklama PARODONTAX ??? najpierw plucie krwia i wypadajacy do umywalki zab, a teraz zab na jablku !!! fuuuuuuj !!!

Nooo, to jest obrzydliwe, zwłaszcza przy jedzeniu

ale w cieście banan jest super! na początku to w ogóle nie mogłam skojarzyć że to jest serce i rozum i sobie myślałam co to za kukły jakieś. Dopiero hasło - czy kierujesz się sercem czy rozumem mnie uświadomiło. A w cieście banan mnie powala :))))))

podsumowując: facet oglądający reklamy na ich podstawie może wykreować obraz kobiety: z nietrzymaniem moczu (Tena), ze świądem pochwy (Tantum rosa), z opryszczką (compeed), łysiejącej z łupierzem (head&sholders), z żylakami (Lioton), Grzybicą stóp (lamisilat), pękającą skórą na dłoniach (neutrogena) i bólem głowy (reklama z dziećmi w wesołym miasteczku) i do tego podniecającą sie czy plama z koszuli męża zejdzie czy nie.

Nienawidziłam Bezendu bezendu bezednuuuu aż mi się niedobrze robiło fu!
Always to jakaś paranoja, reklama jakby kobiety były durnymi idiotkami! Szczerze to na początku myślałam że to reklama lalki barbie.
Durna jest też ta reklama Perdigree gdzie dziewczynka sprząta kupke swojego psa echeee już widze dziecko sprzątające po swoim psie z takąąąą przyjemnością.
Uwielbiam biedronkowe, rozum i serce i heineken szczególnie tą z ogromną garderobą pełną ciuchów :)

oburza was sprzątanie kupy po psie, a plujecie jadem na gów..a na chodnikach. zdecydujcie się! ta rekalama może uswiadomić, że sprzatanie po psie to naturalna sprawa. w jaki inny sposób edukować dzieci? może one dzięki temu nie beda miały obs..ch chodników, butów i kół od wózka.

mnie też przeraża reklama parodontaxu gdzieś ktoś pluje krwią do umywalki, no obleśna na maxa.
za to najj... to reklamy z plusa z mumio, ale te starsze, typu aczkolwiek, kopytko, albo o mazach. przecież to klasyka:)

w radiu za to jest reklama jakiegoś permena czy czegoś innego :wskocz na byka. Dno totalne:)

Wszystkie te reklamy środków na erekcję są żenujące.

W radio leci taka reklama clavinu:
Babka: moze wpadniesz jutro, chyba, że już dziś możesz?
Facet:Dziś mogę i mogę tyle ile chcesz

"Wpadniesz" jutro? ;P A przy okazji rekama pampersów powinna być.

a mnie dobija psychicznie reklama asekureli czy jakos tak, srodka osłonowego przy tabletkach anty. Laski na skałce wspinaczkowej i ta która uzywa niby asekurelle ma tak wydymane nienaturalne usta ze przy kazdej reklamie krew mnie zalewa hih

a i jeszcze reklama syropu STODAL wrrrrrrrrrrrr

mnie za każdym razem rozbawia fifty fifty dzieciak jest po prostu super.
drażni mnie asekurela tak samo baby sztywne jak by ktoś im coś;)

dla mnie asekurella jest nielogiczna - czy któraś z was brała pigułkę w środku dnia?
w życiu bym nei pamiętała - zazwyczaj rano po wstaniu, ewentualnie wieczorem (choć ja też w takim przypadku mijałam się z pamięcią często)

DOKŁADNIE mogliby się bardziej postarać w tych reklamach

AgaB: jasne, każda bierze na ściance w połowie dnia, jak w Seksmisji – weź pigułkę!
Przypomniała mi się jedna wstrętna reklama jakiegoś leku przeciwko kaszlowi, gdzie facet czy babka obraca naczynie z niebieskim glutem i słychac kaszel i widać jak ta flegma się porusza. Fuj!
Z kolei produkcje animowane Platige Image są świetne, pomysłowe i dobrze wykonane (np. Biedronka – mój faworyt z paprykami w piekarniku, TESCO z Heniem i jego żoną w kuchni itp.).

przypomniało mi się, że inna durna reklama, jak maly chce zrobić kupkę u Tomka!!
bleee

TESCO jest z*******e :)

ja najbardziej lubie tesco, serce&rozum i ostatnia chyba cyfry+ fifty-fifty ;)

koleś z tesco przypomina mi mojego tatę hahahaha też z niego taki żartowniś, a jak pilnował boczku na grillu to myślałam, że umrę ze śmiechu:)))))

Tescowe reklamy "wymiatają" ,a mi jakoś tak się dzisiaj przypomniały reklamy Statoil .

A ja (i mój synek zresztą też) Uwielbiamy reklamę Wedla Fabryka przyjemności
http://www.youtube.com/watch?v=QJqYh0X6bgM

podsumowując: facet oglądający reklamy na ich podstawie może wykreować obraz kobiety: z nietrzymaniem moczu (Tena), ze świądem pochwy (Tantum rosa), z opryszczką (compeed), łysiejącej z łupierzem (head&sholders), z żylakami (Lioton), Grzybicą stóp (lamisilat), pękającą skórą na dłoniach (neutrogena) i bólem głowy (reklama z dziećmi w wesołym miasteczku) i do tego podniecającą sie czy plama z koszuli męża zejdzie czy nie.
zapomniałam jeszcze że ponad połowa kobiet po 50 skarży sie na kłopoty trawienne (activia)
co Ci faceci po czymś takim sobie myślą o kobietach?

Heniu, przewróć boczek....
już:))))

Nie no reklamy tesco są najlepsze :)

karola, dobre wnioski :)
A co z kolei kobiety myślą o facetach... problemy z potencją i siusianiem, łysieniem, zębami, korzonkami. I wiecznie martwiący się o olej silnikowy, piankę do golenia i dezodorant wabiący odpowiednią ilość samic...

Ja najbardziej lubię reklamy tesco i turbo-dymo-mena!:)
Głupia jest reklama always!

Reklama always może i jest głupia - ale swój efekt osiągneła prwada?
Każda z was mówi o tej reklamie i o always? a czy nie o to w tej reklamie chodziło?
Są różne sposoby na coś co wy w każdej formie nazywacie "reklamą" i w tej reklamie, którą tak krytykujecie jedną z form przekazu wykorzystano i jak widać skutecznie ;) - bo każda z was zapamietała jedno ALWAYS i teraz idąc do marketu jakie podpaski kupicie - ALWAYS?

ja nie kupię podpasek always bo nigdy nie kupuję, ale powiem wam ze ta reklama mnie się podoba :-)

Ja nie cierpie reklam,mało oglądam tv ,a jak juz ogladam to co chwile reklama!
Za to syn uwielbia te serduszko i rozumek:) reklame z kurą bo teraz z dwiema kurami już mu się nie podoba ,reklamy z biedronki i reklama NIE ZABRALI OGNIA,ALE BEZLIK ROZMÓW WZIĘLI:):):)

RAZ widziałam reklamę nową alwaysa, ze dwa razy słyszałam (z kuchni)

myślę, że po prostu ta reklama jest skierowana do innego targetu - nie nas 20-30-40 latek tylko dziewczynek z pierwszą/drugą miesiaczką
przecież one jeszcze wtedy sa na etapie zabawy lalkami barbie itp...

tylko tak sobie tę reklamę tłumaczę

a alwaysów nie kupuję, bo mam już przećwiczone różne marki i wybieram tę, która mi najbardziej pasuje (ewentualnie sprawdzam "nowości"):P

Proste rozwiązanie - nie oglądać telewizji.

Teraz moje dziecko się szczerzy do "Bez Vat bez vat bez Vat " z Kotem :)

Niektóre są fajne, np te stare IKEI, dyktanda : Coś tam : " ... komódka poraża urodą ciężkich, mosiężnych uchwytów, niby gałek. Abażur obciągnięty krępliną rzęsiście rozjarzy skóżany ciemnoorzechowy wypoczynek, cośtam, cośtam...Kropka" te są fajne :-)
i jeszcze lubię reklamy Tesco albo "internetowi nie płacą - pączki dzielimy na jakieśtam i beznadziejne" :-) No i oczywiście Plus: karciocha pamięciochy, chińskie przywitanie, wierszyk, niewysłowiony i wiele innych ....

A co w tym złego?

TERAZ BIEDRONKA MA FAJNĄ NO I Z TESCO SĄ SUPER

A mnie ostatnio dobila reklama (podobno juz stara) McDonalda. Mlody koles cos tam gada, ze mu z praca nigdy nie szlo, to czegos tam i czegos sie nie nadawal, ze szkola tez cos nie za bardzo, ale teraz nareszcie jest super bo......robi kariere w McDonaldzie!!! I jeszcze mowia do niego "kierowniku"!! Buahaha....
No normalnie kariera stulecia w sam raz dla kogos, kto w szkole sobie nie radzi :) Super zachecajace :P

Mnie wkurza reklama banku, chyba inteligo. Jak to babka nie ma czasu na seks i inne pieprzoty.

taa teraz jest jedna z gorszych parodental ze kryzie jabllko, i widac krew a potem zeba fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!

A ten ząb to przedtrzonowiec albo trzonowiec. Nie wiem jak wy, ale ja odgryzam kawałek jabłka siekaczami, najdalej kłami ;-)

Właśnie też chciałam wspomnieć o reklamie INTELIGO z Peszkową. No masakra jakaś. W każdej reklamie no w większości jest podtekst seksualny. Ale w tej reklamie przegięli na maxa. W****ia mnie to niesamowicie. Co mnie obchodzi że ona czasu nie ma się stukać i co do tego mam konto internetowe.????

A SERCE I ROZUM THE BEST !!!!!!

Inne tematy z forum

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...