Dwie oddzielne sale na wesele czy jedna duża?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Chciałam się poradzić, czy lepsza na wesele jest jedna sala do tańczenia i jedzenia czy dwie oddzielone średniej wielkości łukiem. Mam do wyboru obie i przez to straszny dylemat! Pomóżcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dwie oddzielne sale na wesele czy jedna duża?

osobiście wole jedną dużą sale

ja jeszcze jestem przed ale moge powiedziec czym ja sie sugerowalam przy wyborze sali - wzielam jedna duza i w gre wogole nie wchodzila dzielona sala..
a to wszystko dlatego ze bylam na kilku weselach gdzie byly albo dwie osobne sale albo jedna dzielona przejsciem i nie spelnialy sie wcale poniewaz orkiestra miala problem z zabawianiem gosci (nie widzieli siebie nawzajem) - co prawda naglosnienie nie sprawialo zadnych problemow ale wiadomo roznie ludzie sie bawia na weselu - i akurat w przypadku swoich doswiadczen odradzam jakiekolwiek dzielenie sal
oczywiscie sa tez plusy- mozna spokojniej porozmawiac itp
ale mimo wszystko niezdecydowalabym sie na tego typu sale weselna
wydaje mi sie ze latwiej orkiestrze prowadzic wesele a i goscie bawia sie lepiej..
decyzja nalezy do siebie - wyrazam tylko swoja opinie poniewaz moze sa osoby ktore lepiej bawily sie odwrotnie
patrzylam pod katem rodziny ktora uwielbia miec kontakt z orkiestra a nie izolowac sie od niej stad tez nawet takiej sali nie rozpatrywalam
pozdrawiam i powodzenia :)

Zdecydowanie jedna sala jest lepsza,choć zdarzało się grać na parterze a goście siedzieli na piętrze.
image
image

Zdecydowanie polecam jedną dużą:) widok tańczących gości dodatkowo zacheca do wspólnej zabawy, przez co wesele jsest bardziej weselsze, skoro wszyscy dobrze się bawią:)

jestem za jedną dużą..

Zdecydowanie jedna duża!!!

A zespół Massuana powinien zacząc płacić za te ordynarne i denerwujące reklamy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też uważam, że jedna duża bo b. ważny jest kontakt zespołu z gośćmi :)

jedna duża i pewnie Ci co mieli wesele lub bawili się już na wielu tez to potwierdzą

ja również uważam, że jedna duża :) w czerwcu byłam na weselu z dzieloną salą, dla mnie porażka. orkiestra zwoływała gości na pierwszy taniec, na konkursy, ludzie mało tańczyli bo nie chciało im się wstawać i iść na drugą salę.

Zdecydowanie jedna :D

Zgadzam się, jedna :) Też byłam na weselu z dwoma salami i było beznadziejnie, ludzie w ogóle się nie bawili...

a my mieliśmy wesele w sali właśnie oddzielonej duzym łukiem i wszyscy bawili się super to wszystko zależy od towarzystwa i uwazam od orkiestry i nie zamieniłabym tej sali na zadna inna ta sala byla super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdecydowanie jedna duża i żadna inna.

Tylko i wyłącznie jedna sala. Bawiłam się w jakims pałacyku u znajomego... W jednej sali młodzież, w drugie sali para mloda z rodzicami + miejsce do tanczenia, w trzeciej sali siedzieli goscie starsi w czwartej sali był parkiet z orkiestrą - orkiestra nie miała kontaktu wzrokowego z druga sala taneczna gdzie bawila się większość gości...

Goście się bawili, wiadomo, ale lepiej jest jak orkiestra/ dj mają kontakt z publiką i mówią do nich a nie w powietrze.

myśmy mieli dwie sale (a nawet trzy, w trzeciej było ciasto, kawa, i księga gości wyłozona na stoliku) - i właśnie dla tych osobnych sal m.in. wybieraliśmy miejsce na wesele.

wszystko zależy od rodziny i oczekiwań.
ja mam rodzinę tańczącą chętnie i nie chcieliśmy, aby dj specjalnie zabawiał gości, tylko po prostu grał fajną muzykę. ludzie tańczyli i bawili się chętnie i praktycznie non stop. na sali tanecznej było dużo miejsca, było wygodnie i było dużo powietrza :)

a ci, którzy nie tańczyli, mogli spokojnie porozmawiać, bez hałasu. między salami było szerokie przejście, więc nie były mocno odgrodzone, ale jednak.

Najlepiej jest chyba wtedy kiedy oprócz dużej weselnej sali jest jeszcze jakieś ciche miejsce gdzie można spokojnie się schować i porozmawiać, jakaś weranda czy barek czy coś :)

Inne tematy z forum

DPD STREFA PACZKI - proszę o opinie (3 odpowiedzi)

Witajcie, na naszym osiedlu przy ul. Burzyńskiego na Zaspie od jakiegoś czasu jest punkt nadań i...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

przeprowadzka !!?? (37 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...