Dyspozytorka, przyjazd karetki!

Witam, zdecydowałam że powinnam wystawić opinię, bo sytuacja, która miała miejsca dzisiaj rano to wielki ABSURD!!!! Mieszkam z chorym ojcem, ma on raka, przerzuty, czeka na radioterapie w celu przedlużenia życia. Dzis nie mógł wstać z łóżka, cały się trząsł, kończyny odmawiały posłuszeństwa, załatwiał się pod siebie z bólu, nie można było go dotknąć! Po kontakcie z lekarzem, który opiekuje się ojcem (z hospicjum) i pielęgniarką, zdecydowałam, że zadzwonię po pogotowie. ODMÓWIONO MI PRZYJAZDU KARETKI! Pani dyspozytorka kazała zgłosić się do przychodni z prośbą o wizytę domową! Przecież to absurd! Argumentowała swoją odmowę przewlekłą chorobą ojca i tym, że posiadają karetki tylko reanimacyjne. Dodam, że sytuacja miała miejsce po raz pierwszy, nigdy nie prosiłam o przyjazd karetki. Lekarz, który miałby przyjść na wizytę z przychodni mógłby wystawić dyspozycję przyjazdu karetki. Po prostu nie wierzę!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Dyspozytorka, przyjazd karetki!

Niestety mieszkamy w kraju absurdu :/ znam temat z własnego życia :/ a jeszcze pytanie do jakiego lekarza się "należy" bo moja Babcia (taka sama sytuacja jak u Ciebie) miała takiego że z wielkim ale przyszedł na wizytę domową :/ a przecież lekarze za to kasę dostają, a problem dla lekarza był olbrzymi :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepraszam bardzo, dlaczego w ogóle komentarz jest pod "SZPITAL ZASPA"??? Z tego co wiem szpital nie prowadzi swojego pogotowia. A co do tego kto powinien przyjechać do Pani Taty to nie pogotowie tylko lekarz rodzinny na wizytę domową, labo lekarz Nocnej Opieki Chorych (w Gdańsku NCM głównie) w dni wolne od pracy lub po godzinie 18:00
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

a czy wy sobie zdajecie sprawę, że na wizytę lekarza rodzinnego trzeba często czekać kilka godzin??
Co innego jeśli czeka człowiek z gorączką i kaszlem a co innego jak umierający na raka człowiek, wijący i za przeproszeniem robiący pod siebie z bólu!
Od tego są karetki!
A w Gdańsku nie ma pogotowia, co jest paranoją!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1