Dziecko w samochodzie a wysokość składki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Interesuje mnie taki temat – z pewnością wozicie swoje dzieci w autach. Kupiłam własnie auto, którego przeznaczeniem będzie przede wszystkim wożenie mojego malucha do moich rodziców, którzy opiekują się nim w czasie mojej pracy. Teraz zastanawiam się gdzie ten samochód ubezpieczyć. Słyszałam od kolezanki, że niektóre TU mają znizki za posiadanie dziecka. Wiecie może które TU mają takie opcje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dziecko w samochodzie a wysokość składki

to chyba nie ma znaczenia bo nie sądzę aby znizka za posiadanie dziecka była aż tak znacząca - szukaj raczej firmy kóra Twój model i rocznik auta ubezpieczy najtaniej (np. OC+NW bo nie wiem czy chcesz AC) . Ja mam ubezpieczone w Allianz bo było najtaniej.

Tu znalazłam coś na ten temat:)

http://www.autocentrum.pl/go/338__Znizki_ubezpieczenia__17305.html

Hestia zdaje się ma znizki za posiadanie dziecka do 12 roku życia

tak Hestia ma bo niedawno ubezpieczalam ... i zaraz po tym mialam zdarzenie drogowe i musze Wam powiedzieć ze Hestia nawet nie pisnela i szkode zlikwidowała z AC. polecam

a najtaniej nie znaczy dobrze

:)

Jesli ma to byc tylko OC to firma nie ma znaczenia.
Ja polecam Allianz - od 5 lat jak dla mnie ma najnizsze ceny.
Na stronie maja kalkulator.

Dzięki za odpowiedzi. Koleżanka doradziła mi jeszcze Link4, podobno tam też mają podobną znizkę. Jak znajdę chwilę to podzwonię i popytam i najprawdopodobniej wezmę to OC tam, gdzie wyjdzie mi największa składka. Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, to piszcie...

Dziś opłaciłam OC w AVIVA . Mieli najlepszą ofertę.
AVIVA - 590 ZŁ
AXA - 660 ZŁ
LINK4 - 714 ZŁ

To sprawa indywidualna, bo dla mnie akurat w Link4 powiedzieli mniej niż w Avivie. Chciałem ubezpieczyć moje Audi Quattro z 87 roku – samochód ma swoje lata i, mimo niepełnych zniżek, liczyłem na składkę w okolicach 400-500 złotych. Tak jak myślałem, najtańsze propozycje znalazły się w tym przedziale cenowym – L4 powiedziało 406 zł., a Aviva 479. Może różnica wynikała z tego, że trafiłem akurat na jakąś promocję, chyba za pojemność silnika i miałem około 10 procent taniej. I może dla Ciebie tak wyszło inaczej, bo korzystałaś z usług blokera, a oni nie biora pod uwagę promocji? Zasada jest jednak taka – jeśli zależy Ci na cenie, pierwsze kroki trzeba w strone direktów kierować.

Inne tematy z forum

Nowa Toruńska - opinie i oceny (9 odpowiedzi)

Nowa Toruńska powstanie - jak sama nazwa wskazuje - na Starym Przedmieściu, przy ul. Toruńskiej....

Scala (144 odpowiedzi)

Apartamenty Scala ze względu na swoją lokalizację umożliwiają życie w centrum miejskich wydarzeń,...

Wendy (4 odpowiedzi)

Osiedle Wendy zlokalizowane będzie u zbiegu ulic Wendy i Węglowej - między portem a miastem, na...