Dziury na drogach

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Tak się zastanawiam czy w końcu rozwalić koło i pojechać o odszkodowanie do UM w Gdańsku i Sopocie, czy końcu ktoś z UM zainteresuje się dziurami w jezdni...
Jadąc w kierunku Gdyni al. Grunwaldzką, za halą Olivia, tuz przed światłami, na skrajnym lewym pasie jest dziura, którą trudno zauważyć w ciemnościach i jadąc w szpalerze samochodów, a można urwać koło conajmniej...
to samo na Powstańców Warszawy w Sopocie, tuż za dworkiem Admirał, przed samym skrętem w lewo do góry...
Nic tylko brać odszkodowanie od miasta...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Dziury na drogach

Ich takie rzeczy nie ruszają. Drogi mają ubezpieczone więc za wszystko płaci ubezpieczalnia a miasto nawet grosza nie dorzuca. Nóż się w kieszeni otwiera jak się jeździ po Trójmieście które chwali się ch*j wie jaką nowoczesnością!!!

Ciekawe, czy faktycznie oddają kasę za naprawę, czy trzeba się ciągać po sądach.

A widzieliście jak na Morenie dziury polatali? Nalali asfaltu tyle ze wystaje z 5 - 10 cm ponad jezdnie. Porobili leżące policjanty. Rewelka po prostu.

Chyba już nie wystaje, bo są nowe wyrwy :/ Rakoczego – slalom gigant w celu uniknięcia urwania zawieszenia.

najlepsza jest służbówka i walić te dziury i zawias bo nie mój :P a tak serio to masakra z tymi drogami a jak zima na dobre odpuści to to dopiero powstaną dziury przy których ser szwajcarski to pikuś, pan pikuś...

Kiedyś tam to naprawią, ale dziury po zimie są masakryczne :)

kolejna mało przyjemna wielka dziura jest na Słowackiego, na jeżdni w kierunku Obwodnicy, na wysokości przejścia dla pieszych przy Sieci 34 - średnica mniejszego talerza do satelitki, głębokości około 10 cm. Wszyscy omijają szerokim łukiem wjeżdżając na przeciwny pas...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko czekać aż ktoś spowoduje tam wypadek, a dziura z dnia na dzień jest coraz większa, niedługo zajmie cały pas. Polecam przejazd ulicą Hynka jadąc w kierunku Przymorza mniej więcej na wysokości Lidla - ja tam zwalniam do 5 km/h bo inaczej to można coś zostawić w jednej z tych dziur. Niech nasi włodarze wezmą się do roboty!!!!!

ja tam jechałam dzisiaj - masakra - dosłownie 5 km/h ... to samo na Partyzantów na odcinku powyżej Obywatelskiej do Cmentarza ... kostka brukowa na Srebrnikach pozostala niewzruszona na zimę, sól i inne ;)

To szok co sie dzieje po tej zimie