E-papieros?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Chciałabym kupić komuś na święta na prezent,chodzi o nałogowca,pomyślałam o takim papierosie,ale nie wiem kompletnie o co w tym chodzi,Chciałam kupić jakis fajny komplet,patrze na allegro,a tam tyle tego,że nie wiem co z czym się je,czy ktoś kupował bądź używa i może mi coś polecić i objasnic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: E-papieros?

up up

Szczegółów nie znam ale mam koleżankę w pracy która używa już jakiś czas i jest zadowolona bo faktycznie przestała palić te prawdziwe,pilnuje diety więc nie przytyła.

Wlewa się do niego jakieś olejki i ładuje co jakiś czas.

Gdybym znała to wcześniej to kupiłabym mojej mamie ale na szczęście sama zerwała z nałogiem.

Czy dobre na prezent... nie wiem chyba przydałoby się wiedzieć najpierw czy obdarowana osoba przejawia chęci do rzucenia palenia.

Ja miałam e-papierosa z męzem i niestety dla mnie to porażka. Może i fajne z jednej strony bo nie czuć smrodu w mieszkaniu ale nic poza tym. Mężowi to nie wystarczało i dopalał zwykłe. Jeżlei ktoś jest totalnym nałogowcem to e papierosy mogą być tylko dodatkiem do normalnych. Chclieliśmy zaproponować kupno tacie,pali 2 paczki dziennie,ale dla niego papieros to papieros,nawet nie chciał słyszeć o takim g...za przeproseniem:P

wiielu skarzy sie na to ze nie ma smaku peta :) i duzo z nich nie chce typowej chemii- bo kto wie czy te olejki nie beda bardziej szkodzic niz smoliste... ale to sie okarze za ooo i jeszcze troche ;(
kolega palil i te i te, e wychodza taniej ale pali sie ich wiecej bo idzie zabucha 3-4 razy i za 5 min tak samo, nie kontroluje sie tego.
co do palenia w domu no to na mewno fajniej ALE pamietajcie ze tam wydziela sie nikotyna i robi sie z otaczajacych tez nalogowciow tylko nikotyny- a to ona uzaleznia - wiec "palenie" przy dzieciach zabronione
kolega tak popalal i wlasnie jak tak podyskutowalismy o tym wplywie na innych to sam zrezygnowal bo on nie chce truc innych a jak ma wyjsc do kibla czy na dwor to woli zwyklego palic ;)

Moja mama używa e-papierosa dokładnie od 24 sierpnia :) I pali tylko jego. Może jakimś wybitnym nałogowcem nie była bo wypalała niecałą paczkę dziennie. Teraz używa olejków 16mg i zazwyczaj jeden olejek wystarcza jej na 4-5 dni. Czyli wychodzi dużo taniej ;) Bo koszt takiego olejku to 16zł. No i nie śmierdzi :) Tylko tak jak pieczulka napisała czy nie szkodzą bardziej niż zwykłe papierosy to się okaże za oooo i jeszcze trochę ;)

mojemu m nie pomogł, wkurzona tylko jestem ze wydałam tyle kasy

ale przecież te e-fajki nie mają pomóc nikomu. One maja zastąpić zwykłe papierosy, ale ich celem nie jest rzucenie palenia. Skąd Wam się wzieły takie pomysly?

Spróbujcie waporyzować susz konopny - wdychasz dym jak przy papierosie, ale nie jest szkodliwy i zawiera terapeutyczne, zdrowotne związki z konopi, szczególnie CBD: https://bestcbd.pl/produkt/susz-cbd-8-budda-cherry-5g-full-spectrum/
DObry wporyzator, niedrogi do tego: https://bestcbd.pl/produkt/arizer-air-2-waporyzator/
i jest pięknie wieczorkiem :D kumple jak przychodzą na pokerka, to już wiedzą co jest grane ;)

Czy wiecie jaka jest alternatywa dla leków opioidowych? Jeżeli macie problemy z przewlekłym bólem, to idealnym rozwiązaniem dla Was będzie waporyzacja medycznej marihuany i innych ziół, o czym możecie poczytać na stronie - https://www.zdrowykregoslup.pl/waporyzacja-kannabinoidow-w-leczeniu-przewleklego-bolu/ .

Inne tematy z forum

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...