EKO-BUD Banino-proszę o opinie

Zamierzam zakupić mieszkanie w szeregu od tej własnie firmy. Bardzo proszę o wszelkie informacje oraz opiniie na temat tego dewelopera
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: EKO-BUD Banino-proszę o opinie

http://kierownikbudowyoz.vgh.pl/news.php
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I czego to dowodzi? Lub co to zmienia? Po kążdym większym deszczu jest tam jedno wielkie bagno
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie nie wiem czemu ale już na prawie współczesnych mapach: http://tinyurl.com/p6fulv2 ten staw jest dwa razy mniejszy niż obecnie.

A nie masz mapy z 1410 r.?
Mają rację ,tam gdzie teraz budują blok co roku na wiosnę jest jeden ogromny staw.Taka jest prawda i nic na to mapy z okresu wojny nie pomogą.Każdy buduje jak chce ,przerywa istniejące odwodnienia i po większym deszczu Banino wygląda jak potok.Na księżycowe rynny z dachów kończą się na kostce z której to woda leci prościutko na ulicę.
Kto to odbiera takie inwestycje?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kiedy ten staw zasypali jak na mapie z 1940 roku ( http://www.mapywig.org/kazik/messtischblatt/1676_zuckau.jpg ) jak i na http://tinyurl.com/nfqdavc jest w tym samym miejscu co dzisiaj? Teren wokół stawu jest oznaczony jako łąka, nawet nie podmokła. To skąd ten pomysł, że został zasypany? Zresztą, na mapie z 1909 rok http://www.amzpbig.com/maps/1676_Zuckau_1909.jpg też jest w tym samym miejscu co był w 1940 roku. Nie było tam innego stawu oprócz tego, który jest dzisiaj.

sąsiad :D
dobre dobre :D w końcu ktoś to napisał i uświadomił, przyszłym, nowym mieszkańcom Banina.

Dom na ulicy Wrzosowej bodowany jest na miejscu stawu zasypanego gruzem.Po kazdym deszczu cały stoi w wodzie.Takie dwa w jednym i dom i basen.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

i tak zrobimy.

Witam szanownych Sąsiadów :)
zróbmy ulotki i powrzucajmy do skrzynek :D mało kto tu zagląda a do skrzynki siłą rzeczy raz na jakiś czas każdy zajrzy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odbyłoby się na działce przy Wspólnej, przy brzozowym lasku. Myślę o spotkaniu w Maju w celu dopracowania organizacyjnego-wszystkich chętnych poinformuję o dacie i godzinie. Myślę że przyszli mieszkańcy też będą mile widziani. Każdy kto chciałby uczestniczyć może rozejrzeć się czy nie zostały po wykańczaniu jakieś listewki lub deseczki. Im więcej drewna tym lepiej. pozdrawiam.

Szkoda, że klucze odbieramy dopiero 30. czerwca... Hm, czy przyszli mieszkańcy domu szeregowego przy ulicy Księżycowej również mogą przyjść na ognisko?:)

Pozdrawiam!

A gdzie miałoby się odbyć takowe ognisko? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

~piotr ja wcisnęłam palucha w dół bo jak dotąd przez prawie rok mieszkania nie miałam żadnych śmieci w ogródku i nie zauważyłam takiego problemu i może on być spowodowany mieszkańcami jednego konkretnego mieszkania/domu i akurat wpływać wyłącznie na Ciebie i twoje podwórko , ale uważam ze wtedy warto by było podejść do tych konkretnych osób.

A ognisko uważam za rewelacyjny pomysł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O! Widzę po paluchach w dół że znalazły się osoby którym śmiecie w ogrodzie nie przeszkadzają. Dajcie namiary, może da się coś zrobić ;).
A teraz z innej beczki. Co sądzicie o zorganizowaniu ogniska na noc Świętojańską? Była by to może fajna okazja aby lepiej się poznać. proszę o opinie. pozdrawiam.

Mam wielką prośbę do mieszkańców ul. Wspólnej. Zabezpieczajcie drodzy sąsiedzi swoje śmiecie przed wiatrem i własnymi zwierzętami. Ostatnio coraz częściej widać śmiecie latające po posesjach a pochodzące z porozrywanych worków. Ta ulica jest naprawdę nasza wspólna i dbajmy o porządek. Sprzątanie cudzych śmieci latających po ogrodzie nie należy do przyjemności. Życzę wrażliwości i pozdrawiam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem czy u p. Niedrowskiego była możliwość dopłaty do okien. My to robiliśmy na własną rękę.

W naszym mieszkaniu wentylacja ok, drzwi wejściowe wołają o pomstę do nieba ale woda się na nich nie skraplała i nie skrapla, hałasu też nie odczuwamy bo mamy salon od strony pola :)

co do światłowodu to nie skorzystamy :)

U mnie podłogowa wszędzie prócz dwóch małych pokoi. W zimę max zapłaciłem 460zl ale średnio ok 400 wychodzi. Rozliczenie rzeczywiste.

Z tymi oknami to żałuje ze nie pomyślałem. Doża była dopłata? Macie okna 3 szynowe? Jaka jest różnica?

A co sądzicie o tych swiatlowodach i kosztów 500zl za podłączenie?

ja mam piętro i mam na całości położone podłogowe to z 300-400zł w zimę ( liczę kalkulatorem na stronce pgnig :)) wychodzi.
Temp. około 21 st. C. i bez kominka :)

Zgadzam się z częścią.
Drzwi wejściowe....hmm zimą skraplała się na nich woda od wewnątrz
Okna...źle wyregulowane...czasem jest problem z uchyleniem bądź otwarciem drugiej części ... hałasu akurat u nas nie ma, ale to jest pewnie spowodowane tym, że dopłacaliśmy do innych okien.
wentylacja - także wieje :/
Wody pełnym strumieniem również nie możemy puszczać gdyż jakby nie nadąży się nagrzać.....czasem jest też tak , że nawet przy wolnym strumieniu leci ledwo letnia...

Pytanko co do gazu.....ogrzewanie podłogowe - w całym mieszkaniu czy w łazience tylko? 300zł - msc? A to nie są prognozy?

Inne tematy z forum

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

dom czy mieszkanie??? (427 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...