EKO-BUD Banino-proszę o opinie

Zamierzam zakupić mieszkanie w szeregu od tej własnie firmy. Bardzo proszę o wszelkie informacje oraz opiniie na temat tego dewelopera
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Re: EKO-BUD Banino-proszę o opinie

punkt 2 nie czytelny :)

. Ciężko mi jest to wytłumaczyć ale jak mój maister kładł kafle na podłodze to mimo że kąty były to i tak trzeba było wykleić ściany.( były wklęsłe).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1 otwory najczęściej są za duże zawsze o jakieś 2-5cm(szer. i wys.) i szerokość ścian jest zmienna raz 17cm a raz np22.
2. Ciężko mi jest to wytlumaczyć ale jak moj maister kładł kafle na podłodze to jednej ścianie było oki a na przeciw uległej miał na początku ściany tylko 0,5cm braku kafelki a na końcu brakowało już z 2,5cm. i zaczynało się wyklejanie ścian pytami gipsowymi:)
3. sprawdź czy dobrze ci wysuszyli mieszkanie.
4. więcej poważnych błędów nie zauważyłem ale teraz czeka mnie jeszcze sprawdzenie dachu ale to dopiero jak zima przyjdzie. :)

Co do tych otworów drzwiowych, to jakiś problem z otwierającymi się drzwiami? Krzywa ściany - chodzi o wykończenie - nierówności, czy uciekają na kątach? Ja jestem przed odbiorem także uwagi mile widziane, z chęcią się zapoznam z zastrzeżeniami - będę wiedział na co zwracać uwagę.

przedszkole i szkoła to nie moja działka jeszcze
dojazdy - moja znajoma powiedziała "to masz jak na Osowej" czyli mogłoby być lepiej , ale nie jest najgorzej
okolica jak okolica zobaczymy jak będzie się prezentować za rok , 2 , 3 lata bo na pewno się bardzo będzie zmieniać
A mieszkanie ... na początku podczas wykończenia wyszło kilka felerów jak nieprzemyślane byleby były otwory drzwiowe, krzywe ściany i kilka innych rzeczy do poprawy , ale teraz jak na razie jest ok może trochę hałasy się niosą od sąsiadów zewsząd , ale nie jakoś tragicznie

Sąsiedzi jak się mieszka? Czy już ktoś odwazy się wystawić opinie o mieszkaniach, okolicy, dojazdach, szkole, przedszkolu itd.

Poszkodowana Prosze o podanie wiecej informacji. W jakim domu? Która inwestyca? Co poszło nie tak?

typowe zachowanie konkurencji......
obrzucanie blotem bez podawania konkretow...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odradzam kupowania domu mieszkania u tego dewelopera Pana N jest tylko bardzo mily i obiecuje złote góry przy zakupie domu ,a później w ramach gwarancji nic nie robi i potrafi zignorować po prostu zachowuje się jak prostak i h.. ,sama tego doświadczyłam bo mieszkam w domu kupionym od od niego i wszystko po niedługim okresie zamieszkania jest do poprawki a on udaje że się nic nie stało,i nic nie robi.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczerze sterowanie mam "analogowe" jak na razie pokrętła a pompkę przez bezpiecznik wł.(widać że robiłem coś niestandardowego bo podłączyli mi ją do gniazdka w pomieszczeniu gospodarczym).
Jak na razie na piecu ustawiam około 45stopni żeby mieć temp 40 st.C w układzie(mowa ogrzewanie podłogowe) . Co do opłat to mam nadzieje że będą niższe niż standardowo no ale cóż trzeba będzie to dopiero sprawdzić jak przyjdzie zima :).
Co do opłat to mogę powiedzieć że koszt dostępu do gazu to jakieś 100zł a prądu z 60zł - reszta to realne zużycie wg. liczników :)
Ogólnie jestem zadowolony :)

my wzieliśmy od firmy JMT ze względu na podłaczenie za 1zl:)
śmiga, jak narazie problemów nie ma, umowę podpisuje się na rok

pozdr

jak na razie ciężko powiedzieć bo jeszcze się nie wprowadziliśmy . Ogrzewanie mamy w tej chwili w podstawowej postaci , ale zastanawiamy się nad zamontowaniem czujek do każdego pomieszczenia choć jest to nam przez niektórych odradzane tyle na razie inne info będziemy mogli podać najszybciej za 2-3 miesiące jak pomieszkamy i zobaczymy co i jak

mam pytanie do posiadaczy mieszkań w zakończonej pierwszej inwestycji. Wiem, że były mieszkania z ogrzewaniem podłogowym - proszę o informację jak nim sterujecie, czy montowaliście czujki, czy cała instalacja, rodzielnia, pompa jest na swoim miejscu? Jak szacujecie koszt ogrzewania - w sezonie letnim(ogrzewanie wody) w zimowym wszystko?

w AMELEK.NET. może nie jest najtańszy ale trzyma prędkość a właściciel jest bardzo solidny. no i maszt z nadajnikiem jest blisko bo na Morelowej.

a w jakiej firmie jeśli można wiedzieć ?

Mieszkam na Wspólnej cztery lata i już kiedyś jedna firma miała kłaść kable. Obsuwało się, obsuwało i ucichło. Mam nadzieję że volta się wywiąże z obietnicy. Tymczasem korzystam z radiówki 3 MB i powiem szczerze że jestem zadowolony. a co najważniejsze nie mam umowy terminowej.

trochę szkoda że tak przekładają bo ja właśnie chciałam się za ten temat zabrać tak żeby wprowadzając się od razu net był :) a radiowym to nie bardzo jestem zainteresowana bo mam z takimi złe doświadczenia

mi w zimę mówili, że na pewno w maju będzie. później zimą się wykręcali. teraz mi napisali że lipiec/sierpień w skrzynkach będzie oferta. na stronie już widać co i za ile, ale to chyba oferta w miejscach gdzie już są a nie gdzie będą

witam
my mieszkamy od maja:)
wczoraj dzwonilem do firmy volta, bo to oni maja swiadczyc uslugi dostepu do kablowki i internetu

niestety maja obsowke..... dostalem info ze przelom lipca / sierpnia byc moze bedzie zakonczona inwestycja tym samym powinna sie pojawic oferta.....

my chyba jednak pojdziemy w kierunku radiowego

kablowka miala byc w czerwcu najpozniej, kolejna zmiana terminu , niewadomo czy to ostatnia obsowka

bez tv mozna zyc ale bez stalego netu to juz slabo

pozdr

Czy ktoś mieszkający już na wspólnej lub zaraz wprowadzający się podpisał umowę z firmą która oferuje internet i kablówkę po światłowodzie? proszę o jakieś info na temat ofert ?

Nowych mieszkańców chyba całkowicie pochłonęła przeprowadzka, bo nie mają czasu napisać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Komisariat Policji w Żukowie zamknięty (47 odpowiedzi)

czy ktoś wie co się stało? likwidują taki dyży komidariat???

Internet LTE (58 odpowiedzi)

Witam. Czy ktoś tutaj obecnych używa internetu LTE od Play albo Cyfrowego Polsatu i mógłby się...

Nowa szkoła w Baninie (9 odpowiedzi)

Rodzice dzieci z AB zakładają nową, własną szkołę, na obecnym etapie szukają kadry, poszukiwani...