ESTRAGON

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
czy ktoś moze bawił się na weselu w Estragonie w Gdańsku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ESTRAGON

My dopiero będziemy się bawić 10.06 ale poczytaj tutaj:

http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=57817&t=57817

dzieki

przeczytalam wszytko o teraz zaczynam sie martwi:(chcielismy zerezerwowac estragon na 9 wrzesnia ale mamy miec sporo gosci oklo 90 i z tego co pisala wiekszosc chyba tylu osob nie da sie tam pomiescic? a pni-wlascicileka estragonu nas zapewniala ze spokojnie sie zmieszcza!!!!chyba bedzie trzeba wybic polowe rodziny!!!

moim zdaniem zmieszczą się, ale na dwóch salach - głównej i tej małej przejściowej. Jak podpisywaliśmy umowę, stoły i krzesła w sali głównej były ustawione tak że mogło tam zmieścić się 90 osób - ale nawet zdaniem P. Maćka - zupełnie bez komfortu.

ja byłam na weselu w Estragonie i niestety ale 90 osób jak tam sie zmieści to nie wiem gdzie sie bedziecie bawic a po za tym częsc ludzi bylaby w jednej sali a częśc w drugiej troszke bez sensu.

Re: Do Karolka - Estragon
Autor: nacia 22-02-2006 20:33 wyślij odpowiedź

... cześć Estragonowiczki... właśnie dopiero teraz natknełam sie na ten watek :(

Z całej tej rozmowy wynikaże to ja bede miała pierwsza tam wesele bo już 27 maja :))

Mamy wesele na 88 osób ale wiem, że już 3 osób nie bedzie, takze nawet moze sie ukrócic do 80. Ja zarezerwowałam tę sale we wrzesniu i miał byc to termin 17 czerwca ale jakąś mało zorganizowana para nas wykpiła z tego miejsca i został nam maj :))
z tego tytułu, że Estragon nawalił z data i zapisał dwie pary mamy mały upust na cenie menu. Takze wybrałam sobie potrawy z menu za 130, 140, i 150 * wszytsko pomieszane i mamy dobrą cenę. Napoje dokupujemy i alkohol sami.Decydujemy sie także na ich dekoracje bo byłam tam przed 3 weselami i specjalnie je oglądałam :)) Również nie bedzie problemu i podzielimy stoły na dwa - sala duza i przedsionek.

Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mainowicie: ZBYT DUŻE KIELISZKI - 50tki !!! Boję się , że goście sie szybko popija i będzie lipa :((

Nacia, opowiedz proszę trochę wiecej o tej dekoracji. I kiedy byłaś ją oglądać? a moze wiesz kiedy jest w Estragonie jakieś najbliższe wesele żeby mozna było podejść i zobaczyc na własne oczki tą dekoracje??
a pierwsza wesele w Estragonie to chyba ma Lamia - 29.04 :)

Czesc, byłam i ze dwa razy i nawet zrobiłam zdjecia... zaraz wstawie... co do dekoracji to wyglada to tak. Oni chcą po 500zł od pary. Dekoracja, która robią kosztuje duzo więcej niż te 500zł, oni co kolejna parę dokładają elementy i świeże kwiaty. Maja swoja florystkę, która wszystko organizuje. My chcialiśmy zrobić super dekoracje ale jak policzyliśmy to wyszło nas duzo drożej. robię to po 20 bo mam tel za darmo...

A to parę zdjęć z wesela w grudniu :))

image

http://img479.imageshack.us/img479/8667/3408it.jpg

image

z innym wystrojem są na stronie estargonu.... chociaz powiem wam, że wystrój zimowy bardziej mi sie spodobał. Takie kule z gerberami są mało efektowne, te bąbeczki z tulipankami....

image

nacia napisał(a):

> Re: Do Karolka - Estragon
> Autor: nacia 22-02-2006 20:33 wyślij odpowiedź
Ja zarezerwowałam tę sale
> we wrzesniu i miał byc to termin 17 czerwca ale jakąś mało
> zorganizowana para nas wykpiła z tego miejsca i został nam maj
> :))

Ej, Nacia! To ja mam tam wesele 17 czerwca i nie wiem, jak Cię miałam "wykpić", jeśli sale mieliśmy już zarezerwowaną na początku sierpnia!?

hehehe, no właśnie znalazła się zguba :))
p. Piotr do końca października nie wiedział czy jesteście zdecydowani czy nie i nas wpisał, za co potem przepraszał :))
Mi na tej dacie tak bardzo nie zależało, aczkolwiek to czerwiec :)) mój miesiąć bo urodziłam sie w czerwcu, to nic, jest jak jest :))
pozdrówka !

na targach slubnych pytalam o miejsca i mowili mi, ze do konca wrzesnia wszystko zaklepane...

Witaj,

Ja również organizuję wesele w Estragonie i mówiąc szczerze - nie zmieści się tam 90 osób - będzie bardzo ciasno... a rozdzielać gości do dwóch sal to kiepski pomysł.
Nie warto też upychać 90 osób w jednej sali - będzie to niekonfortowe dla gości i dla pary młodej...

Musisz przemyśleć dokładnie tę kwestię. Nasuwają się dwa rozwiązania tej sytuacji: albo zweryfikować listę gości i zaprosić mnie osób, albo poszukać większego lokalu..

Mam jednak nadzieję, że wszystko uda Ci się zorganizować pomyślenie.
Pozdrawiam serdecznie.

hej daliaa,
a kiedy masz wesele i na ile osob?

wesele 16.06 na 52 osoby :)

Czesc dziewczyny!

My mamy wesele w Estragonie 3 czerwca. Jezeli chodzi o dekoracje za 500zl to najpierw jej nie chcialam ale zmienilalam zdanie. Rozmawialam z pania ktora robi te dekoracje i uwzgledni ona rowniez nasze pomysly, takze nie bede juz szukac kogos innego. Wiem ze ta Estragonowa dekoracje zmienia sie co jakis czas, wiec pewnie bedzie zupelnie inna latem niz jest teraz.

My robimy wesele na 70 osob i wydaje mi sie ze to max. Marzyly mi sie okragle stoly ale na to nie ma tam miejsca.

No wiec teraz bedziemy wszystkie oczekiwac na relacje Lami.

Czesc Karolka!
kiedy udalo Ci sie spotkac z pania od kwiatkow. Mnie troche martwi ta dekoracj, a raczej jej koszt.

Czy ktos ma wesele w Estragonie pod koniec czerwca??
Ja mam 1 lipca. Koszta moznaby podzieic. (tak samo jak robia niektore pary z wystroje kosciola). W ciagu tygodnia te kwiatki nie padna. Wiem, bo widziaalm wielokrotnie wystroj w Estragonie. Kule kwiatowe trzymaja sie naprawde dlugo.

Pozdrawiam. Soltera

czesc Soltera,
My mamy wesele w Estragonie 30 czerwca. Tez myslalam o tym , zeby podzielic koszty dekoracji z kims kto ma wesele po nas . Takze super sie sklada, mam nadzieje , ze uda sie na ten temat dogadac z managerami .

a może któraś z Was ma wesele w Estragonie 09.06.06?
My mamy 10.06 :)

czesc
dzisiaj byłam przed weselem w Estragonie i rozmawiałam z P. Kasią (chyba sie nie myle) i zapytałam czy moze mi zrobic dekoracje z kwaitów jakie bede miała w wiazance? powiedziała, ze nie ma sprawy. teraz sie zastanawiam czy nie zrobic u niej również dekoracji na auto i wiązanki, ona robi naprawde ładne te kwiatki, widziałam jej wiele prac....
te 500zł to jest suma,ktora idzie tyklko dla niej i ona robi za to całe przystrojenie sali. Tak jak juz wczesniej wspominałam jakas zesc czasem przechodzi na kolejne tygodnie i uzupełnia się tylko kwiatki, ale co miesiąc praktycznie ozdoby sie zmieniaja, a szczególnie w maju i czy czerwcu kiedy kwiaty beda bardziej dostepne :))
Pomyslcie, wydaje m się, że watro zapłacić te 500zł i mieć pieknie przystrojona salę.

image

Aha, i raczej nie da się podzielić kosztu dekoracji. Z tego co rozmawiałam z p. Piotrem to te 500zł jest obowiązkowe...

image

pomysl z podzialem kosztow zwiazanych z dekoracja jest bardzo dobry. Mam wesele w Estargonie 4 sierpnia(piatek) i wiem ze 5 sierpnia tez jest organizowane przyjecie weselne. Moze jest na tym forum para z 5 sierpnia i chcialaby miec taka sama dekoracje z podzialem cenowym;) czekam na odpowiedzi

Aga, nie wiem czy tak zrobią, zapytaj najpierw w Estargonie, bo szukasz pary a oni tak naprawde wam nie podziela tych kosztów....

Byłam w sobotę z moją świadkową w Estragonie - chciałam żeby zobaczyła jak to wszytsko wyglada. Akurat trwały przygotowania do wesela więc miałyśmy możliwość podejrzenia jak to może wygladać.
I powiem wam, że im częściej zaglądam do Estragonu, tym bardziej mi się tam podoba! Rozmawiałąm z P. Piotrem który również potwierdził mi że dekoracja może zawierać każdy rodzja kwiatów które sobie zażyczymy.
Myślę że żadna z nas nie będzie żałowała tych 500 zł wydanych na dekorację :)

ja tez wczoraj tam bylam ale nie mialam mozliwosci zobaczyc dekoracji,ale spodobalo mi sie wlasnie w to ze mozemy zrobic z kwiatow jakich tylko chcemy.ja tez jestem zachwycona tym miejscem.mam nadzieje ze po wesu ktoras napisze wrazenia.ja mam dopiero 23 czerwca

Tak tak ja mam chyba pierwsza z tu obecnych wesele w Estragonie..zdecydowanie mniej liczne niż Wasze bo u mnie będzie w porywach 35 osób ;) ale relację zdam jak tylko wrócę z podrózy poślubnej ..

Dziewczyny!!

w jakich granicach cenowych jest tam menu?
są różne opcje?
co z alkoholem i napojami - czy koniecznie trzeba od nich?
czy w piątek są zniżki?

daj maila toci cos podesle

Zuza!! są różne opcje menu - od 130 do 180 zł. nie ma czegoś takiego jak korkowe! Alkohol i napoje możesz kupić sama bądź też estragon kupuje co chcesz w hurtowni i taką też kwote im zwracasz-bez zadnych dodatków. w piatki jest bodajże 10% taniej...sama mam w piatek ale co do tej zniżki to nie jestem całkiem pewna..wyleciało mi z głowy :):) ale zniżka na pewno jest!!

Lamia, a nic ci Estragon nie mówił ze tak mało osób? z tego co wiem, to nie robia poniżej 50 osób.

Ja byłam z moim kochaniem jeszcze w wakacje zeszłego roku..Estragon dopiero wtedy startował no i przypuszczam, że troche się nie spodziewali takiej popularności ;) więc wtedy Pani Ewa się zgodzila..gdy w listopadzie wpłacałam zaliczkę i mówiłam o 30 osobach też nie prostestowała..ale ja jestem (chyba) jedną z pierwszych klienetek i np nie mamy obowiązkowej dekoracji z kwiatów..i inne rzeczy też załatawiałam trochę inaczej niż Wy ;)

ja też nie maiłam obowiązku płacenia za dekoracje :) ale chcę ja miec :))

a mi powiedzieli ze dekoracja u nich jest obowiazkowa:(

Lamia, juz nie zostalo ci wiele czasu do slubu. Ale fajnie! Czy ty rowniez masz slub w Sw Mikolaju? Z niecierpliwoscia bede oczekiwala na twoja relacje. Pozdrawiam, K.

ja rowniez nie musze miec tej dekoracji za 500zl ale rozmawialam z Pania, ktora ja wykonuje i zdecydowalam sie ja poprosic o dekoracje w kolorze moich dodatkow i bukietu.

:) Tak ślub mam w Mikołaju... ale czasu jeszcze sporo postanowiłam się w ogóle nie denerwować..więc nie myslę wciąż o tym

maqberry!
ciesze sie ze masz slub przede mna.
uwazam moj pomysl na podzial kosztow za trafiony, tylko nie wiem co na to pani Ewa. Nalezaloby z nia o tym porozmawiac. napewno to uczynie.
Bo niby co... dzien po twoim beda zmieniac dekoracje za 500zl i zakladac nowa? Te kwiatki nie zdarza zwiednac w ciagu jednego dnia!!!

A swoja droga to ciekawe...u jedych dekoracja jest obowiazkowa u innych nie ... to jak to w koncu jest???
jestem za dekoracja ale uwazam ze 500zl jest przesada, tym bardziej ze kwiaty w sezonie letnim sa najtansze w calym roku.

Pozdrawiam.

dziewczyny!
jeszcze jedno pytanie, a nawet dwa :)
czy można brać do domu jedzenie, które zostanie po weselu?
czy za dzieci się płaci, czy też może 50%?
na piątek jest 10% czy 5%?

WITAM
JEDZENIE ZABIERASZ, 5 % ZNIŻKI Z TEGO CO WIEM, A CO DO DZIECI NA WESELU TO NIE WIEM, BO U NAS NIE BEDZIE ŻADNYCH....

ja mam w piatek,jedzenie dostaniesz a za dzieci placi sie jak sie nie myle 60 % do 10 roku zycia a do 3 lat nic nie placisz,ale moge sie mylic z platnoscia jesli chodzi o te 60%,moze 40?jejku,nie pamietam,moze lepiej zadzwon tam

dzięki Dziewczyny, ważne że jakakolwiek zniżka jest, bo te dzieciaczki poskubią troszeczkę, a w niektórych restauracjach trzeba zapłacić za nie normalną stawkę.
a co z okrągłymi stołami? będzie w wakacje taka możliwość?

czy jest ktoś na forum, kto już miał w Estragonie wesele?