EVRA

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny czy któraś z Was używa platerków i może mi poradzić czy mogę chodzić z nim bez przeszkód na solarium ?
Chciałam zapytać lekarza niestety w danej chwili jest to niemożliwe :(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: EVRA

Ja już od ponad roku je stosuje i opalałam się w nich na solarium. W ulotce nie ma nic na temat działań ubocznych po opalaniu więc nie sądze by osłabiało by to ich skuteczność. Mam tylko jedną radę! Ponieważ skóra pod plastrem nie opala się tak jak bez plastra ,to naklej go w miejscu mniej widocznym np: brzuch ,bo ja chodziłam przez miesiąc z białym kwadratem na ramieniu:))) Pozdrawiam

Miałam oczywiście na myśli plasterki :)))
Używam ich od przeszło pół roku. Nie chodzę jednak na solarium dlatego miałam wątpliwości czy można naświetlać Evrę.
Swoją drogą polecam ten środek antykoncepcji. Bardzo wygodny. Z tego co wiem tolerowanie plastra przez organizm trzeba po prostu przetestować. U każdej z nas Evra zachowa się inaczej.
A trochę kolorku muszę nabrać przed ślubem :))) to już za miesiąc..ach jak ten czas leci.
Sasza dziękuję za poradę :)))
Swoją drogą polecam ten środek antykoncepcji. Bardzo wygodny. Z tego co wiem tolerowanie plastra przez organizm trzeba po prostu przetestować. U każdej z nas Evra zachowa się inaczej.

Moja ginekolog mi natomiast odradzała, przede wszystkim plastry wychodzą drożej niż antykoncepcja doustna, a poza tym działanie takie samo, a istnieje ryzyko odklejenia. Ja natomiast polecam pigułki!

Jeśli chodzi o cenę to ja kupuje plastry za 45 zł. a sa apteki gdzie kosztują one nawet 80 więc to zależy od tego gdzie kupujesz. Jeśli chodzi o odklejanie to mi sie to jeszcze nigdy nie zdażyło a chodze na basen i mocze sie w wannie. Jeśli nakleisz plaster np na brzuchu i będzie przylegał do bielizny to nie ma problemu tez z brzegami plastra i śladami na brzegach.
Pozdrawiam

witam
ja także stosowałam plasterki ponad rok i jak dla mnie bylo to duuuuzo wygodniejsze, plasterek przyklejany raz na tydzień,
na początku balam się, że odklei się podczas ćwiczeń aerobikowych, ale nic takiego nie mialo miejsca, najgorsza jest tylko ta obwódka wokół plasterka, ale to można przeżyc
najważniejsze byo to, że w trakcie uzywania plasterkow moje libido wrocilo, bo po pigulkach było kiepsko :)))